Cum se remediază erorile care nu au fost găsite sau lipsesc Wnaspi32.dll

Erorile Wnaspi32.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau corupția fișierului wnaspi32 DLL.

În unele cazuri, erorile wnaspi32.dll pot indica o problemă de registry, o problemă de virus sau malware, sau chiar o eroare hardware.

Mesajul de eroare wnaspi32.dll s-ar putea aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.

Erori Wnaspi32.dll

Există mai multe moduri diferite în care erorile wnaspi32.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri în care ați putea vedea erori wnaspi32.dll:

 • Wnaspi32.dll nu a fost găsit
 • Această aplicație nu a reușit să pornească deoarece wnaspi32.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă.
 • Nu se poate găsi [PATH] wnaspi32.dll
 • Fișierul wnaspi32.dll lipsește.
 • Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: wnaspi32.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE].
 • Nu s-a putut încărca driverul wnaspi32.dll

Contextul erorii wnaspi32.dll este o informație importantă care va fi utilă în timp ce rezolvați problema. Mesajele de eroare Wnaspi32.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows. 

Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor văd eroarea wnaspi32.dll atunci când se ocupă de un program software care funcționează cu fișiere media, cum ar fi unul care arde audio pe un disc sau redă videoclipuri DVD, de exemplu.

Cum se remediază erorile Wnaspi32.dll

Nu descărcați wnaspi32.dll de pe un site web „DLL download”. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a wnaspi32.dll, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală, legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii wnaspi32.dll.

 1. Restaurează wnaspi32.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier wnaspi32.dll „lipsă” este că l-ați șters din greșeală.

  Dacă bănuiți că ați șters accidental wnaspi32.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să puteți recupera wnaspi32.dll cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

  Recuperarea unei copii șterse a wnaspi32.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.

 2. Reinstalați programul care utilizează fișierul wnaspi32.dll. Dacă eroarea DLL wnaspi32.dll apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea programului ar trebui să înlocuiască fișierul.

  De exemplu, deoarece aplicațiile Any Video Converter, RCA easyRip, CDex și Nero utilizează fișierul wnaspi32.dll, puteți instala o copie nouă dacă vedeți acest mesaj de eroare DLL atunci când utilizați unul dintre aceste programe.

  Chiar dacă nu utilizați una dintre aceste aplicații, este posibil să instalați una pentru a pune fișierul wnaspi32.dll pe computer. Apoi puteți copia fișierul DLL oriunde altundeva s-ar putea să aveți nevoie de el, cum ar fi folderul din care eroarea DLL spune că lipsește fișierul.

 3. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori wnaspi32.dll ar putea fi legate de un virus sau altă infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea wnaspi32.dll pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.

 4. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de wnaspi32.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul wnaspi32.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

  Fișierul wnaspi32.dll poate fi sau nu legat de plăci video - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.

 5. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă erorile wnaspi32.dll au început după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.

 6. Testați-vă memoria și apoi testați hard diskul. Am lăsat majoritatea depanării hardware la ultimul pas, dar memoria computerului și unitatea de disc sunt ușor de testat și sunt cele mai probabile componente care ar putea provoca erori wnaspi32.dll în timp ce acestea nu reușesc.

  Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard disk-ul cât mai curând posibil.

 7. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare a fișierului wnaspi32.dll de mai sus nu reușesc, efectuarea unei reparații de pornire sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

 8. Utilizați un program de curățare a registrului gratuit pentru a repara problemele legate de wnaspi32.dll din registru. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru wnaspi32.dll nevalide care ar putea cauza eroarea DLL.

  Rareori recomandăm utilizarea curățătorilor de registre, dar am inclus opțiunea aici ca o încercare de „ultimă instanță” înainte ca următorul pas distructiv să apară.

 9. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea wnaspi32.dll, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

  Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea wnaspi32.dll folosind un pas de depanare înainte de acesta

 10. Depanați o problemă hardware dacă persistă erori wnaspi32.dll. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.