Cum se remediază erorile care nu au fost găsite sau lipsesc Oledlg.dll

Există mai multe moduri diferite în care erorile oledlg.dll pot apărea pe computer. Iată câteva dintre cele mai frecvente moduri în care ați putea vedea erori oledlg.dll:

 • „Oledlg.dll nu a fost găsit”
 • "Această aplicație nu a reușit să pornească, deoarece oledlg.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă."
 • „Nu se poate găsi [PATH] oledlg.dll”
 • "Fișierul oledlg.dll lipsește."
 • "Nu se poate porni [APPLICATION]. O componentă necesară lipsește: oledlg.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APPLICATION]."

Mesajele de eroare Oledlg.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Contextul erorii oledlg.dll este o informație importantă care va fi utilă în timp ce rezolvați problema.

Cauza erorilor Oledlg.dll

Erorile Oledlg.dll sunt cauzate de situații care duc la eliminarea sau corupția fișierului DLL oledlg.

În unele cazuri, erorile oledlg.dll ar putea indica o problemă de registry, o problemă de virus sau malware sau chiar o eroare hardware.

Cum se repară erorile Oledlg.dll

Nu descărcați oledlg.dll de pe un site web „DLL download”. Există multe motive pentru care descărcarea unui fișier DLL este o idee proastă. Dacă aveți nevoie de o copie a oledlg.dll, cel mai bine este să o obțineți din sursa sa originală, legitimă.

Porniți Windows în modul sigur pentru a finaliza oricare dintre pașii următori dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii oledlg.dll.


 1. Restaurează oledlg.dll din Coșul de reciclare. Cea mai ușoară cauză posibilă a unui fișier oledlg.dll „lipsă” este că l-ați șters din greșeală.

  • Dacă bănuiți că ați șters accidental oledlg.dll, dar ați golit deja Coșul de reciclare, este posibil să puteți recupera oledlg.dll cu un program gratuit de recuperare a fișierelor.

  Recuperarea unei copii șterse a oledlg.dll cu un program de recuperare a fișierelor este o idee inteligentă numai dacă sunteți sigur că ați șters fișierul și că a funcționat corect înainte de a face acest lucru.


 2. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem. Unele erori oledlg.dll ar putea fi legate de un virus sau altă infecție malware de pe computerul dvs. care a deteriorat fișierul DLL. Este chiar posibil ca eroarea oledlg.dll pe care o vedeți să fie legată de un program ostil care se maschează ca fișier.


 3. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului. Dacă bănuiți că eroarea oledlg.dll a fost cauzată de o modificare adusă unui fișier sau configurație importantă, o Restaurare a sistemului ar putea rezolva problema.


 4. Reinstalați programul care utilizează fișierul oledlg.dll. Dacă eroarea DLL oledlg.dll apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea programului ar trebui să înlocuiască fișierul.

  Încercați tot posibilul pentru a finaliza acest pas. Reinstalarea programului care oferă fișierul oledlg.dll, dacă este posibil, este o soluție probabilă la această eroare DLL.


 5. Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de oledlg.dll. Dacă, de exemplu, primiți o eroare „Fișierul oledlg.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

  Fișierul oledlg.dll poate fi sau nu legat de plăci video - acesta a fost doar un exemplu. Cheia aici este să acordați o atenție deosebită contextului erorii și să depanați în consecință.


 6. Reveniți la un driver la o versiune instalată anterior dacă au început erorile oledlg.dll după actualizarea driverului unui anumit dispozitiv hardware.


 7. Rulați comanda Sfc / scannow System File Checker pentru a înlocui o copie lipsă sau coruptă a fișierului oledlg.dll. Dacă acest fișier DLL este furnizat de Microsoft, instrumentul System File Checker ar trebui să îl restabilească.


 8. Instalați orice actualizări Windows disponibile. Multe service pack-uri și alte patch-uri înlocuiesc sau actualizează unele dintre sutele de fișiere DLL distribuite de Microsoft pe computer. Fișierul oledlg.dll ar putea fi inclus într-una dintre aceste actualizări.


 9. Testați-vă memoria și apoi testați hard diskul. Am lăsat majoritatea depanării hardware la ultimul pas, dar memoria computerului și hard disk-ul sunt ușor de testat și sunt componentele cele mai probabile care ar putea provoca erori oledlg.dll în timp ce nu reușesc.

  • Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard disk-ul cât mai curând posibil.

 10. Reparați instalarea Windows. Dacă sfaturile individuale de depanare ale fișierului oledlg.dll de mai sus nu reușesc, efectuarea unei reparații de pornire sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

 11. Utilizați un program de curățare gratuit de registre pentru a repara problemele legate de oledlg.dll din registru. Un program gratuit de curățare a registrului poate ajuta prin eliminarea intrărilor de registru nevalide oledlg.dll care ar putea cauza eroarea DLL.

  Rareori recomand utilizarea de produse de curățat registre. Am inclus opțiunea aici ca o încercare de „ultimă instanță” înainte ca următorul pas distructiv să apară.

 12. Efectuați o instalare curată a Windows. O instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a Windows. Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu corectează eroarea oledlg.dll, acesta ar trebui să fie următorul curs de acțiune.

  Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate. Asigurați-vă că ați făcut cea mai bună încercare posibilă de a remedia eroarea oledlg.dll utilizând un pas de depanare înainte de acesta.


 13. Depanați o problemă hardware dacă persistă erori oledlg.dll. După o instalare curată a Windows, problema DLL poate fi legată doar de hardware.

La ce se aplică această eroare

Mesajul de eroare oledlg.dll s-ar putea aplica oricărui program sau sistem care ar putea utiliza fișierul pe oricare dintre sistemele de operare Microsoft, inclusiv Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.