Cum se remediază eroarea „Internet Explorer nu mai funcționează”

Când Internet Explorer afișează un mesaj de eroare care spune „Internet Explorer a încetat să funcționeze”, există câteva modalități de a-l rula din nou.

Această problemă poate apărea pe computerele Windows 10, Windows 8 și Windows 7, iar soluțiile posibile aici se aplică numai Internet Explorer (nu Microsoft Edge). Microsoft nu mai actualizează și nu acceptă Internet Explorer. Înainte de a încerca să remediați eroarea, luați în considerare actualizarea la Microsoft Edge sau la un alt browser web curent.


Cauzele mesajului „Internet Explorer nu mai funcționează”

Ca și în cazul multor probleme Windows, problema se rezumă de obicei la faptul că programele nu pot accesa fișiere de bibliotecă specifice cunoscute sub numele de DLL-uri (biblioteci cu legături dinamice). Acestea permit programelor să comunice, să partajeze date și să funcționeze corect, dar atunci când aceste fișiere sunt deteriorate sau deplasate, aplicațiile încetează să funcționeze.

Eroarea poate proveni, de asemenea, din fișierele cache deteriorate și din pluginurile incompatibile.

Lucas Racasse / Getty Images


Cum se remediază erorile „Internet Explorer nu mai funcționează”

Depanarea celor mai probabili vinovați ar putea remedia problema, astfel încât să puteți reveni la conținutul dvs. online preferat.

  1. Actualizați Windows și Internet Explorer. Este posibil ca problemele cu care vă confruntați să fi fost rezolvate și rezolvate într-o actualizare anterioară. Prin urmare, este esențial să vă asigurați că aveți cea mai recentă versiune de Windows instalată pe computer.

  2. Resetați setările Internet Explorer. Resetarea Internet Explorer la setările implicite poate elimina modificările care determină browserul să încetinească sau să nu mai funcționeze complet.

    O resetare dezactivează orice bară de instrumente adăugată, resetează pagina de pornire, șterge tot istoricul web, șterge toate parolele salvate și necesită să vă conectați din nou la toate site-urile dvs. web.

  3. Dezactivați suplimentele. Deschideți Internet Explorer și dezactivați manual toate suplimentele. Dacă această soluție remediază problema, atunci știți că unul dintre suplimentele terțe vă afectează experiența de navigare. Reactivați suplimentele unul câte unul, verificând dacă eroarea revine. În caz contrar, dezactivați definitiv acel supliment.

  4. Resetați zonele de securitate. Microsoft Internet Explorer respectă un set strict de reguli de securitate atunci când accesează internetul. Aceste reguli se descompun ocazional, provocând astfel probleme.

  5. Dezactivați accelerarea software-ului. Internet Explorer poate profita de randarea software-ului pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. Cu toate acestea, dacă sistemul dvs. nu este configurat corect sau are probleme grafice, această setare ar putea agrava problema.

  6. Rulați un instrument de depanare Windows. Utilizarea unui instrument de depanare încorporat în Windows ar putea găsi și remedia problema care a determinat încetarea funcționării Internet Explorer.


Încă mai ai probleme?

Dacă nu găsiți rădăcina problemei, utilizați un alt browser web, cum ar fi browserul Microsoft Edge sau alternative precum Google Chrome sau Mozilla Firefox.

Dacă nu puteți (sau nu doriți) să diagnosticați și să remediați problema, vă recomandăm să primiți ajutor de la un serviciu de reparații de renume. Microsoft nu mai acceptă Internet Explorer și este puțin probabil să contactați departamentul de servicii pentru clienți.