Cum se remediază când Windows Spotlight nu funcționează pe Windows 10

Windows Spotlight este o caracteristică Windows 10 care afișează imagini de la Bing ca fundal pentru ecranul de conectare sau blocare. Ocazional, Windows Spotlight nu mai funcționează, iar imaginile noi se opresc din încărcare.

Dacă vi se întâmplă acest lucru, există două modalități ușoare de a remedia problema când Windows Spotlight nu mai funcționează. Aceasta include executarea unei comenzi în Powershell pentru a reseta caracteristica sau ștergerea fișierelor de sistem pentru a forța serviciul să reinițializeze data viitoare când reporniți computerul.


Cauzele Spotlight-ului Windows nu funcționează

Există câteva lucruri care pot face ca Spotlight-ul Windows să nu mai funcționeze.

  • Ocazional, o actualizare Windows blochează serviciul și îl oprește din încărcarea de noi imagini Bing pentru fundalul ecranului de blocare.
  • În alte cazuri, fie fișierele imagine, fie fișierele de sistem Windows Spotlight devin corupte. Acest lucru poate provoca blocarea sau înghețarea serviciului.

Nayanba Jadeja / Getty Images


Cum se remediază Windows Spotlight care nu funcționează

Parcurgeți pașii următori pentru ca funcția Windows Spotlight să funcționeze din nou.

  1. Verificați conexiunea la rețea. Microsoft Spotlight descarcă imagini de pe ecranul de blocare de pe internet. Fără o conexiune la internet, Microsoft Spotlight nu se poate roti prin imagini. Când porniți PC-ul pentru prima dată, ar trebui să vedeți starea activată a conexiunii Wi-Fi sau LAN în colțul din dreapta jos al ecranului. Dacă acest lucru nu este activ, depanați conexiunea la rețea.

  2. Opriți serviciul Windows Spotlight. Selectează acasă meniu, tastați setările, și alegeți setările aplicație. Selectați Personalizare > Ecran de blocare. Apoi selectați fundal săgeată derulantă și alegeți una dintre ele Imagine or Slideshow. Când terminați, reporniți computerul și treceți la Spotlight.

  3. Reînregistrați serviciul Windows Spotlight utilizând Powershell. Dacă soluția anterioară nu a funcționat, va trebui să faceți un pas mai departe. Începeți prin repetarea procesului, până la repornire. Apoi, lansați promptul de comandă ca administrator. Tastați următoarele comenzi și apăsați Introduce după fiecare.

    PowerShell

    Get-AppXPackage -AllUsers | Where-Object {$ _. InstallLocation -like "* SystemApps *"} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

    După ce ați terminat, schimbați setarea de personalizare pe care ați schimbat-o mai sus înapoi la Windows Spotlight. Reporniți computerul, apoi verificați dacă Windows Spotlight funcționează.

  4. Resetați setările semaforului. Dacă pasul anterior nu a funcționat, forțați o resetare a semnalizatorului Windows. Pentru aceasta, utilizați Windows Explorer pentru a naviga la următoarea cale pentru profilul dvs. de utilizator:

    % USERPROFILE% / AppData Local Packages Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy Settings

    Redenumiți settings.dat roaming.lock prin adăugarea de fișiere .in spate până la sfârșitul fișierelor. După ce ați terminat, reporniți computerul și testați pentru a vedea dacă Windows Spotlight funcționează din nou.

    Dacă nu puteți vedea aceste foldere sau fișiere, activați posibilitatea de a vizualiza fișiere și foldere ascunse.

  5. Ștergeți fișierele Spotlight. Windows Spotlight colectează imagini de la Bing. Dacă oricare dintre acestea este coruptă, ar putea afecta Windows Spotlight. Ștergerea acestor fișiere vă poate ajuta. Utilizați Windows Explorer pentru a naviga la următoarea cale pentru profilul dvs. de utilizator:

    % USERPROFILE% / AppData Local Packages Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy LocalState Assets

    Selectați toate fișierele și ștergeți-le. Reporniți computerul și verificați dacă Windows Spotlight funcționează.

  6. Porniți Microsoft Edge. Dacă Windows Spotlight încă nu funcționează, este posibil ca unele aplicații de fundal necesare să nu ruleze. Selectează acasă meniu, tastați setările, apoi selectați setările aplicație. Selectați Privacy > Aplicații de fundal, apoi asigurați-vă că setarea pentru Microsoft Edge este activată.

  7. Actualizați forțat Windows. Dacă tot nu actualizează imaginea ecranului de blocare după ce ați parcurs toți acești pași, este posibil să fiți fișiere Windows învechite. Efectuați o actualizare manuală Windows pentru a vă asigura că sistemul dvs. este complet actualizat.

  8. Actualizați driverele de dispozitiv. Driverele de dispozitiv defecte sau corupte de pe un sistem Windows pot cauza multe probleme imprevizibile. Pentru a vă asigura că nu este cazul, asigurați-vă că toate driverele de dispozitiv sunt complet actualizate la cele mai recente versiuni.

  9. Așteptați 24 de ore. Uneori, când Microsoft Spotlight se lansează pentru prima dată pe un computer, poate dura până la o zi până când aplicația sincronizează complet imaginile cu Bing. Înainte de a trece la ultimul și ultimul pas, acordați-vă sistemului o zi, apoi verificați dacă Microsoft Spotlight funcționează.

  10. Efectuați o restaurare a sistemului Windows. În ultimă instanță, poate fi necesar să vă restaurați sistemul Windows.

    Nu luați acest pas ușor, deoarece ar putea pune în pericol informațiile pe care le-ați stocat pe computer. Efectuați copii de siguranță complete pentru tot ce există pe sistemul dvs. înainte de a efectua o restaurare Windows.