Cum se remediază când unitatea externă nu apare pe Mac

Adăugarea unui spațiu de stocare mai mare pe un Mac poate costa destul de mult, așa că mulți oameni apelează la soluția mai rentabilă: un hard disk extern. Cu toate acestea, apar probleme când unitatea externă nu apare pe Mac. De cele mai multe ori, unitatea apare în lista dvs. de dispozitive în câteva secunde de la conectarea la portul USB. În caz contrar, iată cum să remediați problema și să faceți să apară unitatea externă.


De ce Mac-ul dvs. nu recunoaște un hard disk extern?

Există mai multe motive pentru care o unitate externă ar putea să nu apară pe computerul dvs. Mac, iar majoritatea nu sunt catastrofale. Una dintre cele mai simple explicații este că cablul USB nu este conectat în siguranță la Mac, la unitate sau la ambele. Un alt motiv ar putea fi portul USB pe care îl utilizați nu mai este funcțional.

Este posibil să aveți și un cablu USB defect. În unele cazuri, problema poate fi rezolvată doar cu o repornire rapidă a sistemului. Cu toate acestea, este posibil să aveți și o unitate externă defectă - o problemă care va necesita probabil înlocuirea unității de disc.


Cum se remediază o unitate externă care nu apare pe Mac

Dacă ați conectat o unitate externă la computerul dvs. Mac și aceasta nu apare ca opțiune disponibilă, există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a face ca unitatea să apară și să obțineți acces la ea.

  1. Resetați NVRAM-ul. Uneori, poate apărea o eroare în memoria de acces aleatoriu a computerului dvs. Mac, care face ca unitatea externă să nu apară atunci când este conectată. Resetarea NVRAM vă poate ajuta să excludeți o problemă aleatorie și vă poate salva o mulțime de dureri de cap.

    Este posibil să trebuiască să modificați câteva setări, cum ar fi sunetul dvs., informațiile despre fusul orar și rezoluția ecranului după ce ați resetat NVRAM-ul. Nicio setare majoră nu ar trebui să fie afectată, dar asigurați-vă că fusul orar este corect după efectuarea resetării. Nerespectarea acestui lucru poate afecta modul în care sunt stocate și organizate fișierele.

  2. Utilizați utilitarul de disc pentru a căuta unitatea. Dacă resetarea NVRAM nu a funcționat, Utilitarul de disc este următorul pas pe care ar trebui să-l încercați.

    Una dintre cele mai puternice funcții ale Disk Utility este instrumentul FirstAid, care vă permite să reparați unitățile deteriorate sau nefuncționale. Dacă unitatea externă apare, dar nu vă permite să citiți sau să scrieți de pe ea, rularea FirstAid vă oferă posibilitatea de a salva eventualele date stocate pe unitate.

  3. Asigurați-vă că unitatea este compatibilă cu macOS. Nu toate unitățile externe sunt proiectate să funcționeze cu Mac. Unitățile Windows sunt formatate ca NTFS, în timp ce majoritatea unităților Mac sunt formatate ca FAT32.

    Actualizările recente la macOS au făcut ca majoritatea unităților externe să poată fi citite, dar nu le puteți scrie fără software suplimentar. Cu toate acestea, dacă o unitate este formatată pentru un alt sistem, este posibil să nu apară pe macOS. În acest caz, va trebui să reformatați unitatea.

  4. Dacă unitatea nu apare în utilitarul discului după toți pașii anteriori, există șansa ca unitatea în sine să fie defectă. În acest caz, solicitați asistență profesională pentru a repara sau recupera datele de pe unitate.