Cum se remediază atunci când verificarea ortografică Outlook nu funcționează

Cu condiția să aveți ortografia automată și verificatorul de gramatică activat, Outlook ar trebui să vă alerteze automat cu privire la orice erori din mesajele de e-mail pe care le creați. Dacă verificarea ortografică Outlook nu funcționează, s-ar putea să treceți cu vederea o greșeală care ar putea fi neprofesionistă sau jenantă. Aflați cele mai frecvente cauze ale acestei probleme și rezolvați-o rapid.

Aceste remedieri se aplică Outlook pentru Microsoft 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013 și Outlook 2010.

Christin Hume / Unsplash


Cauzele verificării ortografice Outlook nu funcționează

Această caracteristică la îndemână vă scutește de greșeli penibile de ortografie greșită. Ce face ca verificarea ortografică a Outlook să nu funcționeze sau să nu funcționeze deloc? Există câțiva factori posibili care ar putea duce la verificarea ortografică pentru a nu funcționa în Outlook.

  • Funcția de ortografie și gramatică automată este dezactivată.
  • Limbaj incorect.
  • Un patch corupt sau instalarea Outlook.

Cum se remediază Verificarea ortografică Outlook care nu funcționează

Atunci când funcționează corect, instrumentul de ortografie și gramatică Outlook vă anunță subliniind posibilele greșeli. Acesta este un indicator vizual sigur că funcționează corect. Remediați problemele probabile pentru a descoperi motivul pentru care nu funcționează și pentru a remedia problema.

Reporniți Outlook după fiecare pas de depanare pentru a vă asigura că sunt aplicate orice modificări.

  1. Reporniți Outlook. După repornirea Outlook, asigurați-vă că instrumentul de verificare a ortografiei funcționează așa cum ar trebui. Este frustrant, dar repornirea poate rezolva multe probleme.

  2. Setați Outlook Auto Check. Asigurați-vă că Outlook este setat să vă verifice ortografia de fiecare dată când trimiteți un mesaj de e-mail.

  3. Schimbați limba implicită în Outlook. O variantă de limbaj ar putea face să pară că instrumentul de verificare ortografică nu funcționează corect. Deoarece Outlook folosește MS Word pentru compunere, vă recomandăm să vă asigurați și în ce limbă este setată. De exemplu, engleza britanică și engleza americană pronunță multe cuvinte ușor diferit.

  4. Rulați verificarea ortografică manual. Introduceți mai multe cuvinte scrise greșit într-un nou mesaj de e-mail, apoi selectați Recenzie > Ortografie și gramatică pentru a rula manual verificarea ortografică și gramaticală. Acest lucru vă permite să vedeți dacă verificarea ortografică funcționează deloc.

  5. Dezactivați ignorarea mesajelor. Verificați dacă verificarea ortografică ignoră anumite părți ale mesajelor dvs. de e-mail. Dacă Outlook este setat pentru a ignora zonele din răspunsuri și mesaje redirecționate, este posibil ca instrumentul să nu funcționeze. Mergi la Fișier > Opţiuni > Mail și ștergeți Ignorați textul original al mesajului ca răspuns sau înainte opțiune sub Compuneți mesaje, Apoi selectați OK.

  6. Reparați Outlook. Dacă nu funcționează deloc, încercați să reparați Outlook. Dacă funcționează manual, dar nu automat, continuați procesul de depanare.


Verificarea ortografică nu funcționează în Outlook.com

Nu există nici un verificator ortografic încorporat disponibil în versiunea online a Microsoft Outlook. În schimb, utilizați o extensie de browser precum Grammarly, capabilitățile de verificare ortografică native ale sistemului dvs. sau instalați o aplicație de verificare a ortografiei și a gramaticii.

În Windows 8 și versiunile ulterioare, puteți activa opțiunile de corecție automată a sistemului. Mergeți la Setări PC și căutați Autocorectarea cuvintelor scrise greșit Evidențiați cuvintele scrise greșit, apoi activați ambele.