Fișier PLS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier PLS este cel mai probabil un fișier Audio Playlist. Sunt fișiere text simplu care fac referire la locația fișierelor audio, astfel încât un player media să poată coada fișierele și să le redea unul după altul.

Este important să înțelegem că fișierele PLS nu sunt fișierele audio reale pe care le deschide playerul media; sunt doar referințe sau linkuri către MP3-uri (sau în orice format sunt fișierele).

Cu toate acestea, unele fișiere PLS pot fi în schimb fișiere de date de contabilitate MYOB sau fișiere de setări PicoLog.

Există, de asemenea, ceva numit PLS_INTEGER care nu are nimic de-a face cu oricare dintre aceste formate de fișiere PLS. PLS este, de asemenea, scurt pentru termenii tehnologici, cum ar fi comutatorul de strat fizic, vă rog (jargon text) și serviciul de linie privată.


Cum se deschide un fișier PLS

Fișierele din lista de redare audio cu extensia de fișier .PLS pot fi deschise cu iTunes, Winamp Media Player, VLC, PotPlayer, Helium, Clementine, CyberLink PowerDVD, AudioStation și alte programe software de management media.

De asemenea, puteți deschide fișiere PLS în Windows Media Player cu Open PLS în WMP. (Puteți citi mai multe despre cum să faceți acest lucru în acest tutorial gHacks.net).

După cum puteți vedea mai jos, fișierele din lista de redare audio pot fi, de asemenea, deschise cu un editor de text simplu, precum Notepad în Windows, sau ceva mai complex, cum ar fi o aplicație gratuită de editor de text.

Iată un exemplu de fișier PLS care are trei elemente:


File1 = C: Users Jon Music audiofile.mp3
Title1 = Fișier audio de peste 2 m lungime
Lungime1 = 246
File2 = C: Users Jon Music secondfile.Mid
Title2 = Short 20s File
Lungime2 = 20
Fișier3 = http: //radiostream.example.org
Titlul 3: Radio Stream
Lungime3 = -1
NumberOfEntries = 3
Versiune = 2

Dacă utilizați un editor de text pentru a vizualiza sau edita fișierul PLS, veți vedea ceva de genul de mai sus, ceea ce înseamnă că nu vă va permite să utilizați fișierul PLS pentru a reda sunetul. Pentru aceasta, ai avea nevoie de unul dintre programele menționate mai sus

MYOB AccountRight și MYOB AccountEdge pot deschide fișiere PLS care sunt fișiere de date contabile MYOB. Aceste fișiere sunt de obicei utilizate pentru a deține informații financiare.

Fișierele PLS care sunt create de pe dispozitivele de înregistrare a datelor PicoLog pot fi deschise cu software-ul de înregistrare a datelor PicoLog.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul PLS, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere PLS, vedeți cum să schimbați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier PLS

Înainte de a explica cum să convertiți un fișier PLS Audio Playlist, ar trebui să vă amintiți că datele conținute în fișier sunt doar text. Aceasta înseamnă că puteți converti fișierul doar într-un alt format bazat pe text, nu într-un format multimedia precum MP3.

O modalitate de a converti un fișier PLS într-un alt format de listă de redare este să folosiți unul dintre deschizătoarele PLS de sus, cum ar fi iTunes sau VLC. Odată ce fișierul PLS a fost deschis în VLC, de exemplu, puteți utiliza fișierul Mass-media > Salvați lista de redare în fișier opțiune pentru a converti PLS în M3U, M3U8 sau XSPF.

O altă opțiune este de a utiliza Online Playlist Creator pentru a converti PLS în WPL (un fișier Windows Media Player Playlist) sau în alt format de fișier playlist. Pentru a converti fișierul PLS în acest fel, trebuie să lipiți conținutul fișierului .PLS într-o casetă de text; puteți copia textul din fișierul PLS folosind un editor de text.

Puteți converti probabil fișierele MYOB de date contabile și fișierele PicoLog Settings din PLS într-un alt format de fișier utilizând unul dintre programele de mai sus care pot deschide fișierul.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă niciuna dintre informațiile de mai sus nu a fost utilă în deschiderea fișierului dvs., este posibil să citiți greșit extensia de fișier. Unele extensii de fișiere sunt scrise aproape la fel ca fișierele PLS, dar nu sunt legate de formatele de mai sus și, prin urmare, nu se vor deschide cu aceleași programe.

De exemplu, fișierele PLSC (Messenger Plus! Live Script), PLIST (Lista de proprietăți Mac OS X) și fișierele PLT (AutoCAD Plotter Document) nu se deschid ca fișierele listelor de redare PLS, chiar dacă au unele dintre aceleași litere în extensiile lor .

Fișierul dvs. are altă extensie de fișier? Căutați-l pe cel pe care îl aveți pentru a obține mai multe informații despre programele care îl pot deschide sau converti.