Cum se personalizează șablonul normal în Microsoft Office

În Microsoft Office, documentele se bazează pe un design de bază numit Șablon normal.

Mulți oameni nu schimbă sau modifică niciodată acest șablon normal, preferând să schimbe în schimb setările și valorile implicite pentru fiecare document nou. De asemenea, poate fi puțin descurajant să schimbați șablonul pe care se vor baza toate documentele noi, dar puteți învăța elementele de bază destul de repede. Vă poate ajuta să evitați formatarea repetată și publicarea pe computer în viitor, deoarece fiecare document va reflecta preferințele dvs. așa cum sunt salvate în șablonul normal. 

Acest proces se aplică tuturor versiunilor Microsoft Word pentru desktopul Windows.


Cum se personalizează șablonul normal în Microsoft Office

  1. Selectați Fișier > Deschis. Folosește Naviga pentru a lansa o fereastră de explorare a fișierelor, apoi deschideți C: Users [nume de utilizator] AppData Roaming Microsoft Templates.

    Unele computere ascund în mod implicit anumite foldere, inclusiv AppData. Dacă nu ați configurat Windows Explorer pentru a afișa toate fișierele, tastați numele căii în bara din partea de sus a ferestrei Deschide.

  2. Alege Punct normal or Normal.dotm opțiune.

  3. Faceți modificările de formatare în interfață, la fel ca în orice document Word. Aplicați acele setări destinate implicit doar pentru fiecare document Word viitor. Setați preferințele textului, valorile implicite ale spațiului, fundalurile paginilor, anteturile și subsolurile, stilurile tabelelor și elementele conexe.

  4. Când ați terminat, salvați documentul.

  5. Închide Word, apoi redeschide-l. Selectați Nou. Când începeți acest nou document, preferințele dvs. sunt reflectate? În caz contrar, poate fi necesar să încercați din nou sau să contactați asistența Microsoft pentru depanare sau sfaturi suplimentare.


Reglați stilul normal

Alternativ, puteți face o mulțime de modificări simple standard, fără a vă deranja cu șablonul normal. Faceți clic dreapta pe Stil normal pe Fișier meniul din Panglică pentru a face Font, Paragraf și alte modificări în Modificare stil ecran. Această modificare modifică stilul doar pentru acel document, cu excepția cazului în care faceți clic Aplicați la toate documentele în partea de jos a casetei de dialog. Această abordare vă limitează opțiunile instrumentului, dar poate fi extraordinar dacă nu vă preocupă decât personalizarea fonturilor și a spațiului.