Cum se modifică setările de formatare implicite în Google Docs

Când creați un document în Google Docs, setările implicite, cum ar fi stilul fontului, spațierea liniei și culoarea de fundal, sunt aplicate automat documentului. Schimbarea oricăruia dintre aceste elemente pentru o parte sau pentru tot documentul dvs. de la caz la caz este suficient de ușoară - dar dacă utilizați în mod consecvent aceleași setări în majoritatea sau în toate documentele dvs. Google, vă puteți economisi mult timp și probleme prin modificarea setărilor implicite ale documentului.

Lifewire / Marina Li

Aceste instrucțiuni se aplică versiunii desktop a Google Docs.


Modificarea formatării implicite în Google Docs

După ce modificați valorile implicite, toate documentele pe care le creați ulterior vor reflecta aceste setări. Puteți modifica în continuare formatarea oricărui element individual dintr-un document, desigur, dar formatul implicit oferă un punct de plecare consistent.

Pentru a modifica setările implicite pentru Textul normal în Google Docs, urmați acești pași:

  1. Deschideți un document.

  2. Evidențiați textul pe care doriți să îl modificați.

    Lifewire

  3. În bara de deasupra textului, selectați fontul, dimensiunea fontului, spațierea paragrafelor, culoarea textului, culoarea de fundal sau orice alt aspect pe care doriți să îl modificați.

  4. Selectați Format.

    Lifewire

  5. Selectați Paragraf stiluri.

  6. Clic Normal text.

  7. Alege Actualizează "Text normal " la Meci.

    Lifewire

  8. Clic Format.

  9. Clic Paragraf stiluri > Opţiuni > Economisești as my lipsă stiluri.

    Lifewire

De asemenea, puteți modifica setările de format implicite pentru alte elemente, cum ar fi titluri, titluri, margini și umbrire, utilizând același proces. În loc să alegi Format > Stiluri de paragraf, pur și simplu selectați opțiunea de formatare pe care doriți să o setați în locul stilurilor de paragraf. Actualizați stilul pentru a se potrivi cu textul selectat și salvați ca stiluri implicite, iar aceste stiluri vor fi aplicate fiecărui document pe care îl creați de acum înainte.

Dacă doriți să reveniți la stilurile originale Google Docs, selectați Format > Stiluri de paragraf > Opţiuni > Resetați stilurile.