Cum se modifică bara laterală Mac Finder

Finder este centrul de acces rapid sau Mac-ul tău. Bara laterală oferă o listă la îndemână cu folderele, discurile, aplicațiile și locațiile de rețea utilizate în mod obișnuit. Apple completează această bară laterală cu ceea ce consideră a fi cele mai utile elemente pentru majoritatea utilizatorilor, dar puteți adăuga, elimina sau rearanja elementele care apar în ea. Configurarea acestuia așa cum vă place este o cheie a productivității.

Aici vă vom arăta cum să afișați sau să ascundeți bara laterală, să adăugați elemente și să ștergeți elemente din ea și să rearanjați elementele care apar în ea.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Finder în Mac OS X Jaguar (10.2) și versiunile ulterioare, deși numele casetelor de dialog și ale comenzilor pot diferi.


Cum se ascunde sau se afișează bara laterală Finder

Începând cu OS X Snow Leopard (10.6) și în versiunile ulterioare ale sistemului de operare macOS, puteți ascunde bara laterală Finder sau afișa bara laterală pentru acces ușor la dosare și locații. Pentru a ascunde sau afișa bara laterală Finder, parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți o fereastră Finder selectând Găsitor pictogramă din doc.

  2. În mod implicit, Finder afișează o bară laterală atunci când se deschide. Dacă preferați să ascundeți bara laterală, în bara de meniu Finder, selectați Vizualizare > Ascundeți Bara laterală.

  3. Pentru a redeschide bara laterală după ce o închideți, selectați Vizualizare > Afișați bara laterală din bara de meniu Finder.

    De asemenea, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Opțiune+Comandă+S pentru a comuta între vizualizare și ascunderea barei laterale.


Cum se personalizează bara laterală Finder

Pentru a personaliza elementele care apar în bara laterală Finder din casetă, parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți o fereastră Finder selectând Găsitor pictogramă din doc.

  2. Selectați Găsitor în bara de meniu și alegeți Preferințe.

  3. In Preferințe Finder, Selectați Sidebar în partea de sus a ecranului.

    Elementele din bara laterală Finder se împart în patru categorii: Favorite, iCloud, Locații sau Etichete.

  4. Bifați sau debifați caseta de selectare, după caz, pentru fiecare element din listă. Elementele pe care le verificați apar în bara laterală Finder până când modificați din nou preferințele.

  5. Inchide Preferințe Finder pentru a vă salva alegerile.


Cum se adaugă un dosar în bara laterală Finder

Puteți adăuga folderele cele mai des utilizate la bara laterală Finder pentru acces ușor ori de câte ori deschideți o fereastră Finder. Pentru a adăuga un folder la bara laterală, parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți o fereastră Finder selectând Găsitor pictogramă din doc.

  2. Găsiți un folder în fereastra principală Finder și trageți-l în secțiunea Favorite din bara laterală. Apare o linie orizontală, care indică locația pe care o va ocupa folderul atunci când eliberați butonul mouse-ului.

    Dacă secțiunea Favorite nu apare în bara laterală Finder, selectați Găsitor > Preferințe, Selectați Sidebar, apoi bifați caseta de selectare pentru cel puțin un element din secțiunea Favorite.

  3. Eliberați butonul mouse-ului pentru a adăuga folderul la bara laterală Finder.

    Când adăugați un folder, o aplicație sau un disc la bara laterală Finder, creați doar o comandă rapidă la acel element. Elementul rămâne în locația inițială.


Cum se adaugă o aplicație în bara laterală Finder

Bara laterală Finder vă oferă acces rapid la mai multe foldere. Puteți crea și comenzi rapide către aplicațiile pe care le utilizați cel mai des.

În funcție de versiunea de macOS sau OS X pe care o utilizați, poate fi necesar să schimbați vizualizarea Finder în Listă înainte de a putea trage o aplicație în bara laterală.

Pentru a adăuga o aplicație la bara laterală Finder, parcurgeți următorii pași:

  1. Deschideți o fereastră Finder selectând Găsitor pictogramă din doc.

  2. În bara de meniu Finder, selectați Go Și alegeți aplicatii din meniu.

  3. Localizați aplicația pe care doriți să o adăugați la bara laterală, țineți apăsat butonul Comandă și trageți aplicația în secțiunea Favorite din bara laterală Finder.

  4. Poziționați aplicația unde doriți să apară și apoi eliberați butonul mouse-ului.


Cum să rearanjați elementele din bara laterală Finder

Puteți rearanja majoritatea articolelor din bara laterală după cum doriți. Pentru a face acest lucru, trageți elementul în noua sa locație țintă. Celelalte articole din bara laterală se rearanjează pentru a face loc articolului pe care îl mutați.

Cum se elimină elementele din bara laterală Finder

La fel ca desktopul, bara laterală Finder poate deveni aglomerată. Pentru a ordona lucrurile, puteți elimina folderele, discurile sau aplicațiile pe care le-ați adăugat trăgând pictograma elementului din bara laterală. Dispare într-o pufă de fum.

Dacă nu vă deranjează să renunțați la puful dramatic de fum, puteți elimina un articol din bara laterală Finder apăsând și ținând apăsat Controlul , selectând elementul, apoi selectând Eliminați din bara laterală.