Ce este Google Photos și ar trebui să îl folosiți?

Google Photos este mult mai mult decât un simplu depozit de fotografii; face backup pentru fotografiile dvs. pe mai multe dispozitive, are funcții de organizare automată și un instrument inteligent de căutare. Puteți partaja cu ușurință albume și imagini cu alte persoane și puteți permite comentarea articolelor partajate. La prima vedere, ar putea arăta ca o altă aplicație Galerie, dar are mai multe în comun cu Google Drive. Aplicația este disponibilă pentru Android, iOS și desktopuri.

Google Photos înlocuiește atât Google + Photos, cât și Picasa.


Căutați oameni, locuri și lucruri

Una dintre cele mai notabile caracteristici este căutarea. Google Foto atribuie automat etichete fotografiilor dvs. pe baza locației, recunoașterii faciale și tipului de imagine - cum ar fi selfie, captură de ecran și videoclip - și apoi creează dosare pentru fiecare. Chiar clasifică animale și obiecte.

Din experiența noastră, această caracteristică a fost întâmpinată la început (confundând oamenii cu mașini și altele asemenea), dar devine mai inteligentă cu cât o folosești mai mult.

Puteți dezactiva geolocalizarea în setările aplicației.

Puteți utiliza orice termen de căutare pentru a găsi o anumită fotografie, cum ar fi locația, subiectul sau sezonul. În testele noastre, această caracteristică era la îndemână, afișând rezultate exacte pentru instantanee dintr-o călătorie la Nashville. Folosind recunoașterea facială, Google Photos grupează imagini ale aceleiași persoane, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință. De asemenea, puteți eticheta fotografiile cu numele sau porecla persoanei, astfel încât să le puteți scoate rapid imaginile. Această funcție se numește „Grupați fețe similare” și o puteți activa sau dezactiva în setări. Am fost impresionați de acuratețea acestei caracteristici în testele noastre.  


Distribuiți fotografiile dvs. cu ușurință

Ca și în cazul unei aplicații Galerie, puteți partaja fotografii din Google Foto către alte aplicații, cum ar fi rețelele sociale sau mesaje, dar puteți crea și un link unic pentru a partaja o imagine cu un prieten, așa cum puteți face cu Flickr și altele asemenea De asemenea, puteți crea albume partajate la care alții pot adăuga fotografii, ceea ce este la îndemână pentru o nuntă sau alt eveniment special. Pentru toate albumele, puteți permite oamenilor să vizualizeze numai, să adauge fotografii și să le comenteze; puteți modifica permisiunile în orice moment. Nici destinatarii nu trebuie să aibă un cont Google Foto, ceea ce este la îndemână.


Albume live

Partajarea fotografiilor una câte una poate fi obositoare, iar albumele live rezolvă acest lucru. Alegeți subiectele foto pe care doriți să le partajați (bebeluși, animale de companie etc.), apoi cu cine doriți să le distribuiți, iar Google va adăuga automat fotografii relevante în albumul live; nu trebuie să faci nimic.

Albumele live se pot conecta și cu Google Home Hub, un controler inteligent pentru casă cu un ecran de 7 inci.

Google Home Hub acționează ca o ramă foto digitală și se completează automat cu fotografii din albumele tale live. De asemenea, puteți utiliza comenzi vocale cu Hub, cum ar fi „Hei Google, arată-mi pozele din Nashville”.


Google Photos și Chromecast

De asemenea, puteți afișa Google Photos pe televizor folosind Chromecast.

  1. Conectați dongle-ul la televizor.

  2. Conectați Chromecastul la aceeași rețea Wi-Fi ca smartphone-ul, tableta sau laptopul.

  3. Conectați Chromecastul la aceeași rețea Wi-Fi ca smartphone-ul, tableta sau laptopul.

  4. Deschideți Google Foto pe dispozitivul dvs.

  5. Atingeți Cast și selectați Chromecastul.

  6. Deschideți o imagine sau un videoclip din Google Foto pentru a le afișa pe televizor.

  7. Pentru a opri: atingeți Arunca > Deconecta.


Instrumente de editare încorporate

Funcțiile de editare Google Photos o iau cu o notă, având posibilitatea de a decupa, roti și regla culoarea, expunerea și iluminarea și de a adăuga filtre de tip Instagram.

De asemenea, puteți modifica ștampila de dată și oră. De asemenea, puteți selecta mai multe fotografii și le puteți transforma într-o animație sau film.

Depozitare în cloud și backup

În cele din urmă, puteți utiliza Google Photos pentru a face backup tuturor fotografiilor și videoclipurilor dvs. în cloud și apoi să le accesați de pe alte dispozitive, inclusiv de pe desktop și tabletă. Dacă vă faceți griji cu privire la utilizarea prea multor date, puteți seta copiile de rezervă să se facă numai prin Wi-Fi. Puteți alege să faceți o copie de rezervă a versiunilor originale necomprimate sau a unei versiuni comprimate „de înaltă calitate”. Calitatea înaltă vă oferă spațiu de stocare nelimitat, în timp ce originalul este limitat la spațiul disponibil din contul dvs. Google.

Puteți adăuga un folder Google Photos pe Google Drive, astfel încât să puteți avea toate fișierele necesare într-un singur loc și, de asemenea, înseamnă că vă puteți atașa cu ușurință fotografiile la un mesaj Gmail. Puteți chiar să faceți copii de rezervă ale imaginilor din alte aplicații. Există, de asemenea, o opțiune de a elibera spațiu prin ștergerea de pe dispozitiv a fotografiilor și videoclipurilor care au fost deja copiate. (Nu vă faceți griji, există și o opțiune de recuperare.) Iată un memento pentru a face o copie de rezervă în mod regulat a dispozitivului dvs. Android. 

Copierea de rezervă a fotografiilor înseamnă, de asemenea, că le puteți accesa când sunteți offline.

Google Photos vs. Aplicații pentru galerie încorporată de la HTC, LG, Motorola și Samsung

Fiecare producător de Android (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc.) furnizează o aplicație Galerie pentru a stoca fotografiile, pe care le puteți utiliza în locul sau împreună cu Google Foto. Aplicațiile galeriei variază în funcție de producător.

Samsung are o funcție de căutare destul de bună, etichetându-vă automat fotografiile cu informații despre locație disponibile, cuvinte cheie (plajă, zăpadă etc.) și organizându-le după dată / oră. Include unele instrumente de editare, dar nu filtre.

Aplicația Motorola's Gallery include instrumente și filtre de editare, precum și recunoaștere facială. De asemenea, puteți crea o rolă de evidențiere din fotografiile dvs. preferate. Majoritatea aplicațiilor Galerie au funcții de partajare și editare de bază, în funcție de dispozitivul dvs. și de versiunea sistemului de operare Android pe care o rulează. Principala distincție cu Google Photos este funcția de rezervă, care vă asigură că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea fotografiilor importante dacă vă pierdeți dispozitivul sau faceți upgrade la unul nou.

În timp ce puteți utiliza atât Google Photos, cât și aplicația Galerie încorporată în același timp, va trebui să alegeți una ca implicită. Din fericire, Android facilitează setarea și modificarea aplicațiilor implicite accesând setările dvs. De asemenea, vă recomandăm să explorați aplicațiile camerei dincolo de cea integrată în dispozitiv. Aplicațiile de camere terțe, dintre care multe sunt gratuite, oferă funcții precum stabilizarea imaginii, modul panoramică, filtre, un temporizator și multe altele.