Cum se instalează, se administrează și se șterg extensiile Safari

Extensiile sunt coduri complementare pentru dezvoltatori terți care utilizează caracteristicile web ale Safari pentru sarcini specifice, cum ar fi facilitarea căutării Amazonului, permiterea unei aplicații, cum ar fi 1Password, să se integreze cu browserul și să creeze o parolă ușor de utilizat sistemul de management sau adăugarea unui mod eficient de a bloca anunțurile pop-up.

Veți găsi, de asemenea, că majoritatea site-urilor de socializare au extensii Safari, ceea ce face ca postarea pe site-ul dvs. social preferat să fie la fel de simplă ca să faceți clic pe un buton din bara de instrumente Safari. 

Instrucțiunile din acest articol se aplică Safari 9 și versiuni ulterioare.


Cum se descarcă și se instalează extensiile Safari

Instalarea extensiilor Safari este un proces ușor. Puteți găsi o selecție în Safari în sine.

  1. Deschis Extensii Safari în temeiul Safari meniu.

  2. App Store se va deschide în secțiunea Extensii Safari. Derulați pentru a găsi una pe care doriți să o adăugați. Descărcarea extensiilor este ca și cum ai cumpăra orice altceva în Mac App Store.

  3. Apasă pe Obține pentru a descărca o extensie.

    Nu toate extensiile sunt gratuite. Cei pentru care trebuie să plătiți vor avea prețurile lor pe butoanele de descărcare.

  4. Platforma Obține butonul va deveni verde Instala buton. Faceți clic din nou pentru a descărca extensia.

  5. Mac-ul dvs. vă poate cere să autorizați achiziția, chiar dacă extensia este gratuită. Faceți acest lucru pentru a continua.

  6. Extensia se va descărca.

  7. Pentru a activa noua extensie, reveniți la Safari și selectați Preferințe în temeiul Safari meniu.

    Comanda rapidă de la tastatură este Command +, (virgulă).

  8. selectaţi Extensii tab.

  9. Apasă pe caseta pentru a activa extensia.

  10. Pentru a căuta pentru programe de completare suplimentare, faceți clic pe Mai multe extensii din colț și repetați acești pași pentru toți cei pe care îi descărcați.


Cum se folosește o extensie Safari

Modul în care utilizați o extensie Safari depinde de funcționalitatea acesteia, dar unele elemente sunt comune tuturor acestora. În general vorbind, veți accesa și utiliza o extensie făcând clic pe pictograma acesteia din bara de instrumente Safari. După ce faceți acest lucru, va rula un proces automat sau va deschide un meniu pentru a vă permite să setați preferințe sau să selectați acțiuni.

De exemplu, extensia Grammarly rulează automat în timp ce scrieți, dar puteți deschide meniul pentru a-l dezactiva sau porni pentru un site web și selectați dicționarul pe care doriți să-l folosească.


Cum să gestionați sau să ștergeți extensiile Safari

Odată ce începeți să încărcați extensiile pentru browserul Safari, probabil că veți dori să gestionați utilizarea acestora sau să dezinstalați extensiile care nu vă plac sau pur și simplu nu le utilizați niciodată.

  1. Reveniți la Extensii din panoul Preferințe Safari.

  2. Faceți clic pe numele extensiei pe care doriți să o eliminați în panoul din stânga.

  3. Pentru a dezactiva temporar extensia, eliminați fișierul caseta lângă el.

  4. Pentru a elimina complet o extensie, faceți clic pe Dezinstalarea în panoul din dreapta.

  5. Puteți descărca din nou extensiile pe care le-ați dezinstalat, atâta timp cât acestea sunt încă disponibile în App Store.


Unde puteți găsi mai multe extensii Safari

App Store nu este singurul loc pentru descărcarea extensiilor Safari; este doar cea mai ușoară. Le puteți găsi și pe alte site-uri cu o căutare rapidă pe internet.

Extensiile Safari sunt în general sigure de instalat. Apple necesită ca toate extensiile să ruleze în instrumentele de bază pe care le oferă în mediul de extensie Safari. Nu trebuie neapărat să vă faceți griji că unul pe care îl descărcați în afara App Store vă va distruge computerul, dar asigurați-vă că aveți încredere în dezvoltator înainte de a instala orice au făcut.