Cum se folosește un CD pentru a restabili firmware-ul Mac

Procesul de restaurare a firmware-ului CD-ului se aplică anumitor Mac-uri mai vechi bazate pe Intel, echipate cu unități CD / DVD încorporate.

Restaurarea firmware-ului Mac este procesul de resetare a firmware-ului intern al Mac-ului la o stare bună cunoscută. Aceasta este o metodă de bază pentru remedierea unei actualizări care are probleme, devine coruptă sau nu reușește să se finalizeze.

Apple furnizează actualizări din când în când și, deși puțini oameni au probleme cu instalarea lor, apar uneori probleme. Cele mai frecvente probleme sunt întâmpinarea unei întreruperi a curentului în timpul procesului de instalare sau oprirea computerului Mac în timpul instalării.

Multe computere Mac Intel care includ o unitate CD / DVD încorporată pot restabili firmware-ul corupt la o stare bună cunoscută utilizând un CD de restaurare firmware disponibil de la Apple. Apple furnizează firmware-ul ca descărcare. Furnizați CD-ul.


Obțineți identificatorul de model pentru Mac

Există șase fișiere diferite de restaurare a firmware-ului care acoperă diferite modele de Mac. Înainte de a putea utiliza fișierul descărcabil, trebuie să îl copiați pe un CD sau DVD. Apoi, dacă ceva nu merge bine în timpul unei actualizări, reporniți computerul Mac de pe CD-ul de restaurare a firmware-ului, iar computerul dvs. înlocuiește firmware-ul corupt cu versiunea bună cunoscută.

Pentru a vă potrivi computerul Mac cu fișierul corect, trebuie să cunoașteți modelul de identificare Mac, pe care îl puteți găsi efectuând pașii următori.

  1. Din meniul Apple, selectați Despre acest Mac.
  2. Apasă pe Mai multe informatii butonul.
  3. Dacă utilizați OS X Lion sau o versiune ulterioară, faceți clic pe Raportul sistemului pentru a deschide fereastra Informații sistem. Dacă utilizați o versiune anterioară a OS X, aceasta este deja deschisă în acest moment.
  4. În panoul din stânga, selectați hardware-ul.
  5. Localizați Identificator de model lângă partea de sus a panoului din dreapta sub Prezentare hardware.
  6. Notează Model Identifier și folosește-l pentru a găsi fișierul corect de restaurare firmware pentru Mac.

Ce fișier de restaurare a firmware-ului Mac se descarcă?

În funcție de identificatorul de model pe care l-ați înregistrat, selectați descărcarea corectă a firmware-ului:

  • Restaurarea firmware-ului 1.9: Se utilizează cu identificatorul de model MacPro5,1
  • Restaurarea firmware-ului 1.8: Se utilizează cu identificatorul de model MacPro4,1, Xserve3,1
  • Restaurarea firmware-ului 1.7: Utilizare cu identificatori de model iMac4,1, iMac4,2, MacMini1,1, MacBook1,1: MacBookPro1,1, MacBookPro1,2, MacBookPro3,1
  • Restaurarea firmware-ului 1.6: Utilizare cu identificatorii de model Xserve2,1, MacBook3,1, iMac7,1
  • Restaurarea firmware-ului 1.5: Se utilizează cu identificatorul de model MacPro3,1
  • Restaurare firmware 1.4: Utilizare cu identificatori de model iMac5,1, iMac5,2, iMac6,1, MacBook2,1, MacBookPro2,1, MacBookPro2,2, MacPro1,1, MacPro2,1, Xserve1,1

Dacă nu vedeți numărul modelului dvs. Mac în această listă, este posibil să aveți un Mac Intel care nu permite restaurarea firmware-ului pe CD. Mac-urile Intel mai noi nu folosesc un CD de restaurare.


Crearea CD-ului de restaurare a firmware-ului

Înainte de a putea restabili firmware-ul Mac-ului la starea inițială, trebuie mai întâi să creați un CD de restaurare a firmware-ului. Următorii pași vă vor duce prin proces.

  1. Descărcați corespunzătoare Restaurarea firmware-ului versiune.

  2. Lansa Utilitatea discului situat în aplicatii > Utilități.

  3. Apasă pe Arde din bara de instrumente Disk Utility sau selectați Arde de la imagini meniu.

  4. Navigați la fișierul Restaurare firmware de pe Mac. De obicei se află în Download pliant. Selectați fișierul și apoi faceți clic pe Arde butonul.

  5. Introduceți un CD sau DVD gol. Un CD este suficient de mare pentru a păstra datele, deci nu este necesar să utilizați un DVD.

  6. După ce introduceți CD-ul, faceți clic pe Arde pentru a crea CD-ul Firmware Restoration.


Utilizarea CD-ului Firmware Restoration

Înainte de a începe restaurarea, asigurați-vă că Mac-ul dvs. este alimentat de la o priză de curent alternativ. Nu încercați să restaurați firmware-ul de pe un laptop în timp ce acesta funcționează sub baterie.

  1. Dacă computerul dvs. este pornit, opriți-l.

  2. Apăsați și mențineți apăsată tasta Putere butonul de pe Mac până când lumina de repaus clipește de trei ori mai repede, apoi de trei ori mai lent, apoi de trei ori rapid (pentru Mac-urile cu lumini de somn) sau auziți trei tonuri rapide, apoi trei tonuri lente, apoi trei tonuri rapide fără lumină de somn).

  3. Ținând în continuare butonul de alimentare, introduceți CD de restaurare firmware în unitatea optică Mac. Dacă aveți o unitate optică de încărcare a tăvii, împingeți ușor tava închisă după introducerea CD-ului.

  4. Eliberați Putere buton. Un ton lung indică faptul că procesul de restaurare a început. După o scurtă întârziere, veți vedea o bară de progres.

Nu întrerupeți procesul, nu deconectați alimentarea, nu utilizați mouse-ul sau tastatura sau nu opriți sau reporniți computerul Mac în timpul procesului de restaurare. După finalizarea actualizării, Mac-ul dvs. repornește automat.


Restaurare firmware pe Mac-uri mai noi

Când Apple a scos unitatea CD / DVD de pe modelele Mac, compania a realizat că era nevoie de o metodă alternativă de recuperare de la o instalare de firmware coruptă. Apple ar fi putut furniza sistemul de restaurare a firmware-ului pe o unitate flash USB bootabilă, dar în schimb, a rulat procesul de recuperare a firmware-ului în partiția ascunsă Recovery HD care este inclusă cu toate Mac-urile mai noi.