Cum se folosește Scratchpad-ul browserului Firefox

Firefox oferă multe instrumente la îndemână pentru dezvoltatori, inclusiv web integrate și console de erori, precum și un inspector de cod. De asemenea, avea Scratchpad, un instrument care permite programatorilor să se joace cu JavaScript-ul lor și să îl execute chiar în fereastra Firefox. Interfața simplă a Scratchpad a fost destul de convenabilă pentru dezvoltatori. Din păcate, nu mai este disponibil, dar asta nu înseamnă că nu puteți scrie și testa în continuare JavaScript cu mai multe linii în Firefox. Vă arătăm cum.

Scratchpad a fost eliminat odată cu lansarea Firefox 72. Avem o alternativă adecvată pentru testarea codului JavaScript de mai jos.


Folosind modul Editor al consolei web Firefox

În timp ce Scratchpad nu mai este disponibil, Mozilla a introdus un mod de redare a consolei web cu Firefox 71+. Aceasta este o alternativă adecvată pentru scrierea și testarea JavaScript cu mai multe linii. Iată cum să îl accesați.

  1. Deschideți browserul Firefox și deschideți meniul.

  2. Selectați Web Developer > Consola Web. Consola apare în partea de jos a ecranului și afișează codul paginii web curente.

    De asemenea, puteți accesa consola web prin comanda rapidă de la tastatură CTRL + SHIFT + K.

  3. Acum puteți intra în modul de editare pe mai multe linii făcând clic pe pictograma din partea dreaptă jos a consolei.

    De asemenea, puteți accesa editarea pe mai multe linii prin comanda rapidă de la tastatură Ctrl + B (Cmd + B pe macOS).

  4. Introduceți codul în editor. Utilizare Introduce pentru a adăuga linii noi sau pentru a utiliza CTRL + Enter să le conducă.