Cum se folosește Recorderul cu pași de problemă în Windows

Steps Recorder este un instrument disponibil în versiunile mai noi de Windows care vă ajută să documentați o problemă cu computerul, astfel încât altcineva să vă ajute să depanați problema și să aflați ce nu este în regulă.

Cu Steps Recorder, denumit anterior Recorder de pași cu probleme sau PSR, se face o înregistrare a acțiunilor pe care le întreprindeți pe computer, pe care le puteți trimite apoi persoanei sau grupului care vă ajută cu problema computerului.

Realizarea unei înregistrări este extrem de ușor de realizat, motiv pentru care este un instrument atât de valoros. Există și alte programe care vă pot înregistra ecranul, dar Microsoft a făcut acest proces foarte ușor și specific pentru rezolvarea problemelor.

Acest program funcționează în Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Cum se folosește Steps Recorder

  1. Deschideți meniul Start sau caseta de dialog Executare (WIN + R sau cu meniul Power User din Windows 10/8).

  2. Introduceți următoarea comandă pentru a deschide imediat Steps Recorder:

    psr

    Acesta este un program neobișnuit de mic, dreptunghiular, și apare adesea în partea de sus a ecranului. Ar putea fi ușor să ratați, în funcție de ceea ce aveți deja deschis și care rulează pe computer.

  3. Închideți orice ferestre deschise, altele decât Steps Recorder.

    Instrumentul va face capturi de ecran cu ceea ce este pe ecranul computerului și le va include pe cele din înregistrarea pe care o salvați și apoi le trimiteți pentru asistență. Programele deschise fără legătură din capturile de ecran ar putea distrage atenția.

  4. Înainte de a începe înregistrarea, gândiți-vă la procesul implicat în producerea oricărei probleme pe care încercați să o demonstrați.

    De exemplu, dacă vedeți un mesaj de eroare atunci când salvați un nou document Microsoft Word, doriți să vă asigurați că sunteți gata să deschideți Word, tastați câteva cuvinte, navigați la meniu, salvați documentul și apoi, din fericire, vedeți mesajul de eroare care apare pe ecran.

    Cu alte cuvinte, ar trebui să fiți pregătit să reproduceți în mod corespunzător orice problemă vedeți, astfel încât Steps Recorder să o poată prinde în acțiune.

  5. Selectați Porniți înregistrarea.

    Un alt mod de a începe înregistrarea este cu Alt + A tastă rapidă de pe tastatură, dar aceasta funcționează numai dacă programul este „activ” (adică a fost ultimul program pe care ați făcut clic).

    Steps Recorder va înregistra acum informații și va face o captură de ecran de fiecare dată când finalizați o acțiune, cum ar fi un clic de mouse, atingerea cu degetul, deschiderea sau închiderea programului etc.

    Vă puteți da seama când înregistrează când butonul Start Record se transformă într-un buton Pause Record.

  6. Parcurgeți orice pași necesari pentru a arăta problema pe care o aveți.

    Dacă trebuie să întrerupeți înregistrarea din anumite motive, selectați Înregistrați pauza. Utilizare Reluați înregistrarea să continui fără să te oprești complet.

    În timpul unei înregistrări, puteți apăsa și butonul Adaugă comentariu pentru a evidenția o secțiune a ecranului și a adăuga manual un comentariu. Acest lucru este foarte util dacă doriți să indicați ceva specific care apare pe ecran persoanei care vă ajută.

  7. Selectați Opriți înregistrarea să renunți la înregistrarea acțiunilor tale.

  8. Odată oprit, veți vedea rezultatele înregistrării într-un raport care apare sub fereastra originală Steps Recorder.

    În versiunile anterioare ale acestui instrument, este posibil să vi se solicite mai întâi să salvați pașii înregistrați. Dacă da, în Nume de fișier: caseta de text din fereastra Salvare ca care apare, dați un nume acestei înregistrări și apoi apăsați tasta Economisești buton. Treceți la pasul 10.

  9. Presupunând că înregistrarea pare utilă și nu vedeți nimic sensibil în capturile de ecran, cum ar fi parolele sau informațiile de plată, este timpul să salvați înregistrarea.

    Alege Economisești și apoi, în Nume de fișier: caseta de text din fereastra Salvare ca care apare în continuare, denumiți înregistrarea și apoi selectați Economisești.

    Un singur fișier ZIP care conține toate informațiile înregistrate de Steps Recorder va fi creat și salvat pe desktop, cu excepția cazului în care ați ales o altă locație.

  10. Acum puteți închide programul.

Singurul lucru rămas de făcut este să trimiteți fișierul salvat la persoana sau grupul care vă ajută să vă rezolvați problema.

În funcție de cine vă ajută (și ce fel de problemă aveți acum), opțiunile pentru trimiterea fișierului Steps Recorder pot include:

  • Atașarea acestuia la un e-mail și trimiterea acestuia către asistență tehnică, prietenul expert în computer etc.
  • Copierea fișierului pe o partajare de rețea sau pe o unitate flash.
  • Atașarea la o postare pe forum și solicitarea de ajutor.
  • Încărcarea fișierului într-un serviciu de partajare a fișierelor și conectarea la acesta atunci când cereți ajutor online.

Mai mult ajutor cu Steps Recorder

Dacă intenționați o înregistrare complicată sau lungă (în special, mai mult de 25 de clicuri / atingeri sau acțiuni de la tastatură), luați în considerare creșterea numărului de capturi de ecran pe care le va captura.

Puteți face acest lucru alegând săgeata în jos de lângă semnul întrebării. Mergi la setările și schimbare Numărul de capturi de ecran recente de stocat de la valoarea implicită la 25 până la un număr mai mare decât ceea ce crezi că ai putea avea nevoie.