Cum se folosește modul incognito în Google Chrome

De fiecare dată când încărcați o pagină web în browserul Google Chrome de pe computer, datele potențiale sensibile sunt stocate pe hard disk. Deși aceste date sunt utilizate pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare în viitor, ele pot fi, de asemenea, de natură personală. Dacă alte persoane vă folosesc computerul, păstrați lucrurile private navigând în modul incognito.


Despre modul incognito

Lifewire / Theresa Chiechi

Fișierele de date sunt utilizate de computerul dvs. în diferite scopuri, de la păstrarea unui istoric al site-urilor pe care le-ați vizitat până la salvarea preferințelor specifice site-ului în fișiere text mici cunoscute sub numele de cookie-uri. Modul incognito Chrome elimină majoritatea componentelor de date private, astfel încât acestea să nu rămână în urmă la sfârșitul sesiunii curente.


Cum se activează modul incognito în Chrome

Selectați butonul meniului principal Chrome, reprezentat de trei puncte amplasate vertical și situat în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului. Când apare meniul derulant, alegeți Nouă fereastră incognito.

Pentru a lansa modul incognito folosind o comandă rapidă de la tastatură, apăsați Ctrl + Shift + N pe sistemul de operare Chrome, Linux și Windows sau apăsați Cmd + Shift + N pe Mac OS X sau macOS. De asemenea, puteți deschide o nouă fereastră incognito cu Fișier meniu pe un Macintosh.


Fereastra Incognito

Se deschide o nouă fereastră care declară „Ați intrat în incognito”. În partea principală a ferestrei browserului Chrome se afișează un mesaj de stare, precum și o scurtă explicație. S-ar putea să observați, de asemenea, că grafica din partea de sus a ferestrei este mai închisă, iar sigla Modului incognito se afișează în colțul din dreapta sus. În timp ce această siglă este afișată, toate istoricul și fișierele temporare de internet nu sunt înregistrate și stocate.


Ce înseamnă navigarea prin incognito

Când navigați în mod privat, nimeni altcineva care vă folosește computerul nu vă poate vedea activitatea. Cu toate acestea, marcajele și descărcările sunt salvate.

În timp ce vă aflați în modul incognito, Chrome nu salvează:

  • Informații introduse în formulare
  • Istoricul de navigare
  • Cookie-urile și datele site-ului

Navigarea în incognito nu vă face anonim pe internet. Înseamnă doar că sesiunea de navigare este igienizată pe propriul computer.