Cum se folosește Forțarea ieșirii pentru a termina o aplicație Mac

Se întâmplă celor mai buni dintre ei; o aplicație pur și simplu nu mai răspunde la intrare. Este posibil să nu puteți accesa meniurile aplicației sau aplicația pare doar înghețată. Uneori veți vedea chiar SPOD (Spinning Pinwheel of Death), o indicație a faptului că aplicația este înghețată sau cel puțin închisă, așteptând să se întâmple ceva.

Când toate celelalte nu reușesc, puteți utiliza opțiunea Forțare ieșire pentru a termina o aplicație necinstită și a restabili controlul pe Mac.

Coyote Moon, Inc.


Cum să renunțați forțat la o aplicație

Există mai multe moduri de a renunța forțat la o aplicație. Vom enumera aici doar cele mai simple două metode, deoarece una sau alta va funcționa aproape întotdeauna.

Forțează ieșirea din doc

Fiecare pictogramă Dock are capacitatea de a afișa meniuri contextuale pe care le puteți utiliza pentru a controla sau a obține informații despre aplicația sau fișierele reprezentate de pictogramă. Puteți vizualiza meniurile contextuale făcând clic dreapta pe o Pictogramă doc.

Când o aplicație nu mai răspunde la introducerea utilizatorului, o opțiune Forțare ieșire va fi disponibilă în meniul contextual al pictogramei Dock. Pur și simplu faceți clic dreapta pe pictograma aplicației din Dock și selectați Forța Renunțare din meniul pop-up.

Forțați ieșirea din meniul Apple

Platforma măr Meniul are, de asemenea, o opțiune Forțare ieșire. Spre deosebire de metoda Dock, opțiunea Forțare ieșire disponibilă din măr meniul deschide o fereastră care listează toate aplicațiile utilizatorului care rulează. Spunem „aplicații utilizator”, deoarece nu veți vedea în această listă aplicațiile de fundal pe care sistemul le rulează singur.

Pentru a renunța forțat la o aplicație folosind măr meniul:

  1. Selectați Forța Renunțare de la măr meniu.
  2. Faceți clic pentru a selecta aplicația pe care doriți să o părăsiți forțat din lista de aplicații care rulează.
  3. Clic Forța Renunțare.
  4. Veți fi întrebat dacă doriți cu adevărat să renunțați forțat la aplicație. Clic Forța Renunțare.

Acest lucru ar trebui să facă ca aplicația selectată să nu mai ruleze și să se închidă.