Fișier ACCDB (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier ACCDB este un fișier Access 2007/2010 Database. Este formatul implicit pentru fișierele bazei de date utilizate în versiunea curentă a MS Access.

Acest format înlocuiește formatul mai vechi MDB utilizat în versiunile anterioare ale Access (înainte de versiunea 2007). Include îmbunătățiri ale acestuia, cum ar fi suport pentru criptare și atașamente de fișiere.

Când lucrați la un fișier ACCDB în Access, un fișier de informații similare MS Access Record-Locking (cu extensia .LACCDB) este creat automat în același folder pentru a preveni editarea accidentală a fișierului original. Acest fișier temporar este util mai ales atunci când mai multe persoane utilizează același fișier ACCDB simultan.


Cum se deschide un fișier ACCDB

Fișierele ACCDB pot fi deschise cu Microsoft Access (versiunea 2007 și mai recentă). Microsoft Excel va importa fișiere ACCDB, dar aceste date vor trebui apoi salvate într-un alt format de foaie de calcul.

Programul gratuit MDB Viewer Plus poate deschide și edita fișiere ACCDB. Aceasta este o alternativă excelentă dacă nu aveți o copie a Access. În plus, este complet portabil, deci nici măcar nu este nevoie să-l instalați.

O altă modalitate de a deschide și edita unul dintre aceste fișiere fără acces este să folosiți OpenOffice Base sau LibreOffice Base. Ambele vă permit să vă conectați la o bază de date Access 2007 existentă (un fișier .ACCDB), dar rezultatul este un fișier salvat în formatul Baza de date ODF (un fișier .ODB).

Puteți utiliza MDBOpener.com pentru a încărca fișierul ACCDB online și a vizualiza tabelele fără a fi nevoie vreodată de niciun software de bază de date de pe computer. Deși nu puteți manipula fișierul bazei de date în vreun fel, puteți descărca tabelele în format CSV sau XLS.

ACCDB MDB Explorer pentru Mac poate deschide fișiere ACCDM și MDB, dar nu este gratuit.

Este posibil să trebuiască să instalați Microsoft Access Database Engine 2010 Redistribuibil dacă încercați să utilizați un fișier ACCDB într-un program care nu este MS Access.


Cum se convertește un fișier ACCDB

Utilizarea Microsoft Access este cel mai bun mod de a converti un fișier ACCDB într-un format diferit. Puteți face acest lucru deschizând fișierul din program și apoi salvându-l în MDB, ACCDE sau ACCDT (șablon de bază de date Microsoft Access).

De asemenea, puteți utiliza Excel pentru a salva tabelul fișierului într-un format diferit, dar din moment ce Excel este un program de foaie de calcul, puteți salva numai pe acel tip de format. Unele dintre formatele acceptate includ CSV, XLSX, XLS și TXT.

Fie că utilizați Access sau Excel, puteți converti fișierul în fișier PDF utilizând o imprimantă PDF gratuită, cum ar fi doPDF.

Rețineți ce am spus mai sus despre software-ul OpenOffice și LibreOffice. Puteți utiliza aceste programe pentru a converti un ACCDB în ODB.

Urmați acești pași la fjorge dacă trebuie să importați un fișier ACCDB în Microsoft SQL Server.


Mai multe informații despre fișierele ACCDB

Dacă doriți să utilizați baza de date de acces cu SharePoint sau Outlook, ar trebui să utilizați ACCDB peste MDB, deoarece acceptă cerințele de securitate stabilite de acele programe.

În comparație cu MDB, ACCDB permite, de asemenea, câmpuri cu mai multe valori, ceea ce înseamnă că puteți stoca mai multe valori în fiecare înregistrare fără a fi nevoie să construiți o bază de date separată.

Există o dimensiune maximă de 2 GB pentru fișierele ACCDB. Deoarece acceptă atașamente de fișiere, acestea sunt comprimate automat pentru a menține dimensiunea totală a fișierului sub acea limită.

Spre deosebire de MDB, formatul ACCDB nu acceptă securitatea la nivel de utilizator. Aceasta înseamnă că nu puteți bloca sau ascunde anumite zone ale bazei de date (de exemplu, un formular) așa cum puteți face atunci când lucrați cu formatul MDB.

ACCDB, de asemenea, nu acceptă replicarea și nu poate fi deschis sau legat de utilizarea versiunilor Access înainte de 2007.


Ce trebuie să faceți dacă fișierul dvs. încă nu se deschide

Unele formate de fișiere folosesc extensii de fișiere care sunt scrise aproape la fel, folosesc majoritatea acelorași litere, dar într-un aranjament unic sau chiar folosesc toate aceleași litere. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste circumstanțe nu înseamnă neapărat că formatele sunt identice sau chiar legate deloc, deci înseamnă, de asemenea, că nu sunt neapărat deschise sau convertite în același mod.

De exemplu, fișierele ACC sunt utilizate atât pentru fișierele de date ale conturilor grafice, cât și pentru fișierele GEM Accessory, dar niciunul dintre aceste formate nu este același și niciunul dintre ele nu are nicio legătură cu Access. Cel mai probabil nu puteți deschide un fișier ACC cu oricare dintre instrumentele care funcționează cu fișiere ACCDB.

Același lucru este valabil și pentru fișierele AAC, ACB și ACD (ACID Project sau RSLogix 5000 Program). Există o mulțime de alte formate care s-ar putea aplica și aici.

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, încercați să îl deschideți ca un document text cu un editor de text, cum ar fi unul din lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit. Este posibil ca partea de sus sau de jos, sau orice altceva între ele, să aibă unele informații identificabile care vă pot ajuta să vă îndreptați spre direcția formatului, care vă poate ajuta să vă conduceți la un program care poate deschide sau converti fișierul.