Cum se folosește ES File Explorer APK pentru a profita la maximum de Android

ES File Explorer a fost odată opțiunea inițială pentru gestionarea fișierelor pe Android, dar introducerea managerilor nativi de fișiere Android a făcut efectiv această aplicație odată excelentă. Deși Google a eliminat aplicația din Magazin Play, este totuși posibil să utilizați ES File Explorer pe dispozitivele Android.

Instrucțiunile din acest articol se aplică ES Explorer Explorer versiunea 4.2 pentru Android 1.6 și versiuni ulterioare.

Stuart C. Wilson / Getty Images


De ce să folosiți ES File Explorer pentru Android?

ES File Explorer face tot ce poate face managerul de fișiere Android încorporat și multe altele. Capacitățile sale de gestionare a fișierelor includ gestionarea fișierelor locale, inclusiv a fișierelor de sistem rădăcină și a altor fișiere ascunse de pe dispozitiv. Gestionează fișierele din conturile dvs. cloud, inclusiv Google Drive, Dropbox, Box.net, OneDrive și multe altele.

ES File Explorer gestionează modul și locul în care spațiul de stocare este utilizat pentru a optimiza performanța dispozitivului și se conectează la dispozitivele din rețeaua LAN, cum ar fi mașinile Windows și folderele partajate ale acestora. Funcțiile suplimentare includ o aplicație pentru blocnotes, un manager de descărcare și un player de muzică.


Cum se instalează ES File Explorer pentru Android

Pentru a utiliza ES File Explorer, trebuie mai întâi să descărcați fișierul APK direct de la dezvoltator, ES App Group, apoi să descărcați aplicația pe dispozitivul dvs. Android. Odată ce ai acces la versiunea gratuită, există și o versiune premium pe care o poți debloca cu o achiziție în aplicație.

ES File Explorer a fost eliminat din Google Play în 2019 din motive de securitate. Utilizați ES File Explorer pe propriul risc.


Cum se utilizează ES File Explorer pe Android

După instalarea ES File Explorer, lansați aplicația și atingeți Începe acum să accepte politica de confidențialitate și condițiile de furnizare a serviciilor. Când ajungi la Acasă ecran, atingeți tasta Meniu pictogramă din colțul din stânga sus pentru a vizualiza o listă cu toate funcțiile aplicației.

Robinet Premium pentru a elimina reclame, a debloca teme personalizate și a vă bucura de mai multe funcții suplimentare.

Apăsați pe lupă în partea de sus a ecranului de pornire pentru a căuta fișiere după nume și atingeți trei puncte în colțul din dreapta sus pentru a afișa o listă de opțiuni suplimentare. De exemplu, atingeți ferestre din pentru a vedea o listă de instrumente și meniuri deschise în prezent.

De fiecare dată când deschideți un element de meniu sau lansați un instrument, aplicația creează o fereastră nouă. Puteți avea până la 12 ferestre deschise odată; după aceea, vor începe să se suprascrie reciproc.


Administrarea locală a fișierelor cu ES File Explorer

Din ecranul de pornire, deschideți meniul principal și selectați Local pentru a dezvălui o listă de opțiuni. Acasă vă permite să reveniți la ecranul de pornire, Dispozitiv vă duce la directorul rădăcină al dispozitivului dvs., Descarca vă aduce în folderul de descărcare implicit și Stocare internă vă duce la locația de pe cardul SD.

Când răsfoiți sistemul de fișiere, navigați în același mod în care ați folosi un manager de fișiere pe un sistem desktop. Atingeți un folder pentru a intra în el și atingeți un fișier pentru al lansa.

Sub bara de meniu de sus este o pistă de pesmet care arată ierarhia pe care ați parcurs-o pentru a ajunge la folderul curent. Utilizați aceste file pentru a reveni la folderele anterioare.


Cum să mutați dosarele

Pentru a începe să mutați fișiere, apăsați lung pe un fișier sau folder pentru a intra în modul de selecție. Apoi, puteți să tăiați, să copiați și să lipiți, așa cum vă așteptați cu un manager de fișiere desktop. Atingeți Mai Mult în colțul din dreapta jos pentru a afișa opțiuni suplimentare, inclusiv partajarea fișierelor, comprimarea și criptarea.

Selectați Bibliotecă din meniul Acasă pentru a vedea datele dvs. sortate în funcție de tipul de fișier, nu de locație.

Instrumentele de analiză a fișierelor ES File Explorer

Robinet Analiza în colțul din dreapta sus al ecranului de pornire pentru o prezentare generală a datelor de pe dispozitiv, sortate după categoria de fișiere. În plus față de cantitatea totală de spațiu liber disponibil, acesta va afișa procentajul de stocare utilizat de imagini, fișiere media, documente și aplicații.

Apăsați pe săgeată lângă Analizați stocarea internă pentru a genera rapoarte mai detaliate pentru categoriile individuale.

Cum se accesează conturile cloud cu ES File Explorer

Pentru a vă gestiona conturile de stocare în cloud în ES File Explorer:

  1. Apăsați pe nor pictogramă din bara istorică din partea de sus a ecranului (dacă există una) sau deschideți meniul principal și selectați Reţea > Spatiu de stocare online.

  2. Robinet Conectați-vă la Google Drive pentru a vă conecta la contul dvs. Google sau atingeți Conectați-vă cu altă unitate cloud pentru a vă conecta la One Drive, Box.net sau Dropbox.

  3. După sincronizarea conturilor, ecranul Cloud Drive va afișa dosare care reprezintă toate serviciile dvs. cloud. Atingeți semnul plus (+) pentru a adăuga altele suplimentare.

    Este posibil să copiați sau să mutați fișiere direct de la un serviciu cloud la altul din ES File Explorer.

Răsfoiți rețeaua cu ES File Explorer

În plus față de serviciile cloud, ES File Explorer are multe instrumente care vă permit să interacționați cu serviciile de rețea locale.

Sub Reţea din meniul principal, veți vedea aceste opțiuni:

  • LAN: Conectați-vă la partajările de fișiere Windows din rețeaua dvs. locală.
  • FTP: Conectați-vă la servere obișnuite FTP, SFTP, FTPS și WebDAV.
  • Android TV: Răsfoiți fișierele de pe televizor.
  • Bluetooth: Răsfoiți sau schimbați fișiere cu alte dispozitive prin Bluetooth.
  • Vizualizare pe PC: Porniți un server FTP pe dispozitiv, astfel încât să puteți introduce adresa URL într-un client desktop și să accesați fișierele dispozitivului.
  • Net Manager: Controlați conexiunile Wi-Fi sau creați un hotspot pe dispozitiv.
  • Expeditor: Plasați fișiere pe alte dispozitive care rulează ES File Explorer în aceeași rețea.

Instrumentul și utilitarele ES File Explorer

Aplicația conține o serie de caracteristici suplimentare sub unelte fila din meniul principal:

  • Administrator de descărcări: Introduceți o adresă URL și un nume de fișier pentru a începe descărcarea unui fișier.
  • Music Player: Redați muzică în fundal.
  • Cleaner: Căutați fișiere coș de gunoi, fișiere APK învechite, conținut publicitar și descărcări inutile pe care le puteți șterge de pe dispozitiv.
  • Editor de note: Creați note text simplu folosind un editor de bază.