Cum se folosește Automator pe un Mac

Automator este un utilitar adesea trecut cu vederea, care vă permite să creați asistenți de flux de lucru care să poată prelua sarcini repetitive și să le automatizeze pentru dvs. Desigur, nu trebuie să utilizați Automator doar pentru fluxuri de lucru complexe sau avansate - uneori doriți doar să automatizați o sarcină simplă, cum ar fi deschiderea aplicațiilor și documentelor preferate.

Iată cum să utilizați aplicația Apple Automator pentru a crea un program care vă va deschide programele preferate - precum și orice foldere și pagini web pe care le utilizați frecvent - cu un singur clic.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează Mac OS X 10.4 (Tiger) și versiuni ulterioare.


Cum se folosește Automator pentru a deschide aplicații și foldere

Este nevoie de doar câteva clicuri pentru ca Automator să lucreze pentru dvs. Iată cum să îl utilizați pentru a deschide aplicații și foldere în Finder.

  1. Deschis Automator de la dvs. aplicatii dosar.

  2. Selectați Document nou în fereastra care apare când deschideți pentru prima dată Automator.

    Versiunile mai vechi de Mac OS X nu au Document nou Etapa. Puteți face clic pe aplicație mai întâi.

  3. Clic aplicație.

  4. Apasă pe Alege butonul.

  5. În Bibliotecă lista din stânga Automator, selectați Fișiere și foldere.

  6. Localiza Obțineți articole de căutare specificate în panoul din mijloc și trageți-l în panoul din partea dreaptă a Automator.

    De asemenea, puteți să faceți dublu clic pe acesta în loc să îl trageți.

  7. Apasă pe Adăuga... pentru a adăuga o aplicație sau un folder la lista de articole din Finder.

  8. Navigați la aplicația sau folderul pe care doriți să îl deschideți, selectați-l, apoi faceți clic pe Adăuga.

  9. Repetați acești pași până când ați adăugat toate elementele pe care doriți să le deschideți.

  10. De la Bibliotecă , trageți fișierul Deschideți elementele Finder în panoul fluxului de lucru, sub acțiunea anterioară.

  11. Aceasta completează partea fluxului de lucru care deschide aplicațiile și folderele. Pentru ca browserul dvs. să deschidă o anumită adresă URL când rulați programul, continuați cu pasul următor.


Cum să lucrați cu adrese URL în Automator

De asemenea, puteți utiliza Automator pentru a deschide automat adresele URL. Utilizați această caracteristică pentru a deschide nu numai Safari, ci și pentru a accesa paginile pe care trebuie să le utilizați fără a introduce adresele sau a face clic manual pe marcaje. Iată cum să o configurați.

Puteți include atât aplicații, cât și adrese URL în același flux de lucru.

  1. În Bibliotecă , selectați Internet.

  2. Trageți Obțineți adrese URL specificate acțiune către panoul fluxului de lucru.

    Această acțiune va include pagina de pornire Apple ca adresă URL de deschis - selectați adresa URL Apple și faceți clic pe Elimină butonul (cu excepția cazului în care, desigur, doriți ca URL-ul respectiv să se deschidă în programul dvs.).

  3. Apasă pe Adăuga pentru a atașa un element nou la lista URL.

  4. Tastați adresa URL a site-ului pe care doriți să îl deschideți și apăsați Retur.

  5. Repetați acești pași pentru fiecare adresă URL suplimentară pe care doriți să o deschideți automat.

  6. Când ați terminat de adăugat adrese URL, trageți Afișați pagini web la panoul fluxului de lucru, chiar sub acțiunea anterioară.


Cum să testați, să salvați și să utilizați fluxul de lucru

Când ați adăugat aplicațiile și adresele URL la fluxurile de lucru, iată cum să le testați și să le salvați.

  1. Testați fluxul de lucru pentru a vă asigura că funcționează corect făcând clic pe Alerga din colțul din dreapta sus al Automator.

  2. Automator va rula fluxul de lucru. Verificați pentru a vă asigura că toate aplicațiile au fost deschise, precum și orice dosare pe care le-ați putut include. Dacă doriți să deschideți browserul la o anumită pagină, asigurați-vă că pagina corectă a fost încărcată.

  3. După ce ați confirmat că fluxul de lucru funcționează conform așteptărilor, îl puteți salva ca aplicație. Pentru a face acest lucru, selectați Economisești în temeiul Fișier meniu.

  4. Introduceți un nume și o locație pentru aplicația dvs. de flux de lucru și faceți clic pe Economisești.

  5. Salvarea fluxului de lucru va crea o aplicație pe computer. Faceți dublu clic pe acesta pentru a rula acțiunile pe care le-ați specificat. Deoarece funcționează la fel ca orice altă aplicație Mac, puteți, de asemenea, să faceți clic și să trageți aplicația de flux de lucru pe Dock sau pe bara laterală sau bara de instrumente a ferestrei Finder.


Alte sarcini pe care le puteți face cu Automator

Aceste instrucțiuni sunt doar două dintre lucrurile pe care le poate face Automator. Conține o varietate de comenzi pentru mai multe aplicații diferite, inclusiv Mail, Muzică și Preferințe sistem.

De asemenea, puteți crea fluxuri de lucru în aplicația iOS Workflow pentru iPhone, iPad sau Apple Watch.