Cum se elimină iTunes pentru Windows 7 și Vista

Pot exista momente în care eliminarea totală (și apoi reinstalarea) unui program software este singurul dvs. recurs. Dacă ați încercat toate sfaturile de remediere a erorilor pe care le puteți găsi fără succes pentru problema dvs. iTunes particulară, atunci va trebui să luați în considerare această opțiune „de ultimă instanță”.

Primul pas pe care trebuie să îl faceți înainte de a face acest lucru este să faceți o copie de rezervă a bibliotecii iTunes. Este posibil să aveți deja o copie de rezervă recentă stocată pe un hard disk extern, de exemplu. Acest ghid vă va arăta nu numai cum să faceți backup rapid la soluția dvs. de stocare portabilă, ci și cum să vă consolidați biblioteca, deoarece acest lucru vă asigură că totul din bibliotecă este într-un singur loc, mai degrabă decât în ​​locații multiple.

Dacă instalarea iTunes nu rulează deloc, atunci va trebui să pierdeți partea de consolidare a tutorialului nostru de rezervă. Cu toate acestea, aceasta nu ar trebui să fie o problemă atâta timp cât urmați restul ghidului.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Eliminarea totală a iTunes pentru Windows 7 și Vista

Pentru a elimina cu succes iTunes de pe computerul dvs. Windows 7 sau Vista, va trebui să știți în ce ordine trebuie dezinstalată fiecare componentă iTunes. Asigurați-vă că iTunes nu rulează și urmați pașii de mai jos pentru a elimina complet programul și toate aplicațiile sale de asistență.

  1. Accesați Panoul de control. Puteți ajunge la acest lucru făcând clic pe Windows Porniți Orb și apoi selectând Control Panel.

  2. Lansați applet-ul Programe și caracteristici și faceți clic pe Dezinstalați un program (în meniul Program) sau dacă în modul Vizualizare clasică, faceți clic pe Programe și caracteristici link-ul.

  3. Dezinstalați programul iTunes și găsiți intrarea iTunes în listă și faceți clic pe el pentru a-l evidenția. Apasă pe Dezinstalarea opțiune (deasupra coloanei Nume). O fereastră de dialog va apărea pe ecran întrebându-vă dacă sunteți sigur că doriți să eliminați programul de pe computer, apoi faceți clic pe Da pentru a dezinstala. Dacă vedeți alte referințe iTunes (inclusiv iPod Updater), dezinstalați-le și în același mod.

  4. Eliminați aplicațiile de asistență și dezinstalați următoarele aplicații (în ordinea corectă) în același mod ca la pasul 3.

    • Timp rapid.
    • Actualizare software Apple.
    • Suport pentru dispozitive mobile Apple
    • Bună dimineața.
    • Suport pentru aplicații Apple (veți vedea această intrare dacă aveți instalat iTunes 9 sau o versiune ulterioară).
  5. Reporniți Windows și închideți fereastra de applet Programe și caracteristici și reporniți Windows.

Când Windows este din nou funcționat, acum puteți instala o copie nouă a iTunes pe sistemul dvs. Obțineți cea mai recentă versiune de iTunes descărcând-o de pe site-ul oficial iTunes.