Cum se remediază erorile D3dx9_40.dll sau lipsesc

Problemele D3dx9_40.dll sursă dintr-o eroare cu Microsoft DirectX.

Fișierul d3dx9_40.dll este unul dintre multele fișiere conținute în colecția de software DirectX. Deoarece DirectX este utilizat de majoritatea jocurilor bazate pe Windows și a programelor grafice avansate, erorile d3dx9_40.dll apar de obicei numai atunci când se utilizează aceste programe.

Există mai multe moduri în care erorile d3dx9_40.dll se pot dezvălui pe computerul dvs. Iată câteva dintre cele mai frecvente mesaje de eroare specifice d3dx9_40.dll:

D3DX9_40.DLL nu a fost găsit
Fișierul d3dx9_40.dll lipsește
Fișierul d3dx9_40.dll nu a fost găsit
Programul nu poate porni deoarece lipsește d3dx9_40.dll de pe computer. Încercați să reinstalați programul pentru a remedia această problemă.
D3dx9_40.dll nu a fost găsit. Reinstalarea ar putea ajuta la remedierea acestei probleme.

Mesajul de eroare d3dx9_40.dll s-ar putea aplica oricărui program care utilizează Microsoft DirectX, dar este cel mai frecvent văzut în jocurile video.

Need for Speed, Gothic, Total War și Psychonauts sunt doar câteva dintre jocurile despre care se știe că generează erori d3dx9_40.dll.

Orice sistem de operare Microsoft de la Windows 98 ar putea fi afectat de d3dx9_40.dll și alte probleme DirectX. Această listă include Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Cum se remediază erorile D3dx9_40.dll

Nu descărcați fișierul DLL d3dx9_40.dll individual de pe orice „site de descărcare DLL”. Descărcarea DLL-urilor de pe aceste site-uri nu este niciodată o idee bună.

Dacă ați descărcat deja d3dx9_40.dll de pe unul dintre acele site-uri de descărcare DLL, eliminați-l de oriunde l-ați pus și continuați cu acești pași.

  1. Reporniți computerul dacă nu ați făcut-o încă. Eroarea d3dx9_40.dll ar putea fi o întâmplare și o simplă repornire ar putea să o elimine complet.
  2. Instalați cea mai recentă versiune a Microsoft DirectX. Este posibil ca actualizarea la cea mai recentă versiune a DirectX să remedieze eroarea „d3dx9_40.dll not found”.
  3. Presupunând că cea mai recentă versiune DirectX de la Microsoft nu remediază eroarea d3dx9_40.dll pe care o primiți, căutați un program de instalare DirectX pe jocul sau CD-ul sau DVD-ul aplicației. De obicei, dacă un joc sau alt program folosește DirectX, dezvoltatorii de software vor include o copie a DirectX pe discul de instalare.
    1. De exemplu, dacă folosiți jocul cu Steam, probabil că se numește DXSETUP.exe și poate fi găsit într-un folder redist din directorul de instalare al jocului. Dacă nu îl găsiți manual, încercați să căutați „dxsetup.exe” pe întregul computer utilizând un instrument de căutare a fișierelor, precum Totul.
    2. Un alt exemplu este programul GB-ASManager. Când apare eroarea DLL acolo, reinstalați software-ul inclus pe DVD-ul asociat.
    3. Uneori, deși nu de multe ori, versiunea DirectX inclusă pe disc este mai potrivită pentru program decât cea mai recentă versiune disponibilă online.
  4. Dezinstalați jocul sau programul software și apoi reinstalați-l din nou. S-ar fi putut întâmpla ceva cu fișierele din program care funcționează cu d3dx9_40.dll, iar o reinstalare ar putea face trucul.
  5. Restaurează fișierul d3dx9_40.dll din cel mai recent pachet DirectX. Dacă pașii de depanare de mai sus nu au funcționat pentru a rezolva eroarea dvs. d3dx9_40.dll, încercați să extrageți fișierul d3dx9_40.dll individual din pachetul DirectX.
  6. Actualizați driverele pentru placa video. Deși nu este cea mai comună soluție, în unele situații actualizarea driverelor pentru placa video de pe computer ar putea corecta această problemă DirectX.

Microsoft lansează adesea actualizări la DirectX fără a actualiza numărul versiunii sau litera, așa că asigurați-vă că instalați cea mai recentă versiune, chiar dacă versiunea dvs. este tehnic aceeași.

Același program de instalare DirectX funcționează cu toate versiunile de Windows, inclusiv Windows 10, 8, 7, Vista și XP. Acesta va înlocui orice fișier DirectX 11, DirectX 10 sau DirectX 9 lipsă.