Cum se editează fotografii în aplicația iPhone Photos

Editarea fotografiilor digitale înseamnă a cumpăra programe scumpe de editare precum Photoshop și a învăța caracteristici complexe. În zilele noastre, proprietarii de iPhone au instrumente puternice de editare foto încorporate chiar în telefoanele lor.

Aplicația Fotografii de pe fiecare iPad, iPhone și iPod touch poate fi utilizată pentru decuparea fotografiilor, aplicarea filtrelor, ajustarea echilibrului culorilor și multe altele. Deși instrumentele de editare încorporate în Fotografii sunt bune, ele nu înlocuiesc ceva de genul Photoshop. Dacă doriți să vă transformați imaginile, să aveți probleme mai grave care trebuie reparate sau doriți rezultate de calitate profesională, un program de editare foto pe desktop este în continuare cel mai bun pariu.

Instrucțiunile din acest articol se aplică iPhone-urilor care rulează iOS 12 și versiuni ulterioare. Versiunile anterioare pot avea etichete diferite, dar caracteristicile vor fi similare.


Cum să intrați în modul de editare în aplicația Fotografii

Urmați acești pași pentru a face ajustări la fotografiile din aplicație:

  1. Deschideți Fotografii app, atingeți Camera de tip rolă de, apoi atingeți fotografia pe care doriți să o editați.

  2. Când fotografia apare la dimensiune completă pe ecran, atingeți Editați | ×. Apar pictogramele instrumentului de editare.

  3. Utilizați aceste opțiuni pentru a schimba fotografiile într-o varietate de moduri.


Cum se decupează și se rotește fotografiile

Opțiunile de decupare și rotire a fotografiilor se află sub același instrument în aplicația Fotografii. Iată cum să îl utilizați.

  1. Atingeți butonul care arată ca un cadru (este în colțul din stânga jos al ecranului). Apoi, trageți colțurile sau părțile laterale ale cadrului pentru a seta zona de decupare. Doar părțile evidențiate ale fotografiei vor rămâne.

    Pentru a mări selecția decupată, așezați două degete pe ecran și trageți-le afară.

  2. Aplicația oferă, de asemenea, presetări pentru a decupa fotografiile la anumite raporturi de aspect și forme. Pentru a le utiliza, deschideți instrumentul de decupare, apoi atingeți pictograma care arată ca trei cutii una în cealaltă (în partea dreaptă, sub fotografie) pentru a afișa un meniu cu presetări. Apăsați pe cel dorit.

  3. Robinet Făcut în colțul din dreapta jos pentru a salva modificările.

  4. Pentru a roti o fotografie, atingeți A decupa pictogramă. Pentru a roti o imagine cu 90 de grade în sens invers acelor de ceasornic, atingeți Roti pictogramă (pătratul cu săgeata de lângă ea).

    Folosiți-l de mai multe ori pentru a continua rotația.

  5. Pentru mai mult control liber asupra rotației, mutați roata în stilul busolei sub fotografie.

    Rotiți comanda de formă liberă până la 45 de grade în sensul acelor de ceasornic sau invers.

  6. Robinet Făcut pentru a vă salva modificările.


Cum să eliminați Redeye

Pentru a elimina ochii roșii cauzați de blițul camerei, atingeți butonul din partea stângă sus, care arată ca un ochiul cu o linie prin el. Apoi, atingeți fiecare ochi care trebuie corectat. Măriți fotografia pentru a obține o locație mai precisă. Atingeți Făcut a salva.

Instrumentul pentru ochi de culoare este disponibil numai atunci când aplicația Fotografii detectează o față (sau ceea ce crede că este o față) într-o fotografie.


Cum se reglează lumina și culoarea

Utilizați instrumentele de editare din Fotografii pentru a converti o fotografie color în alb și negru, pentru a crește cantitatea de culoare dintr-o fotografie, pentru a regla contrastul și multe altele. Pentru aceasta, puneți fotografia în modul de editare, apoi atingeți butonul care arată ca un cadran în partea de jos centrală a ecranului. Aceasta dezvăluie un meniu cu aceste opțiuni:

  • Lumina: Include setări pentru Brilliance, Exposure, Highlights, Shadows, Brightness, Contrast și Black Point.
  • Culori: Include setări pentru Saturație, Contrast și Cast.
  • B&W: Include setări pentru intensitate, neutru, ton și cereale.

Atingeți meniul dorit și apoi setarea pe care doriți să o modificați. Atingeți săgeata de lângă o categorie pentru a accesa și mai multe setări ajustate.


Cum se îmbunătățește automat fotografiile

Funcția de îmbunătățire automată analizează o fotografie și aplică automat modificări precum ajustarea echilibrului culorilor pentru a îmbunătăți imaginea.

Apăsați pe Îmbunătățire automată pictogramă, care arată ca o baghetă magică. Reglajele pot fi subtile, dar veți ști că s-au terminat atunci când pictograma baghetă magică își schimbă culoarea.

Robinet Făcut pentru a salva noua versiune a fotografiei. Atingeți din nou pictograma baghetă magică pentru a anula modificările.

Cum se elimină animația din fotografiile live

Dacă aveți un iPhone 6S sau mai nou, creați Live Photos - videoclipuri scurte create din fotografii. Datorită modului în care funcționează Live Photos, puteți, de asemenea, să eliminați animația din ele și să salvați o singură fotografie statică.

Veți ști că o fotografie este o fotografie live dacă pictograma din colțul din stânga sus care arată ca trei inele concentrice este evidențiată atunci când fotografia este în modul de editare (este ascunsă pentru fotografiile obișnuite). Pentru a elimina animația din fotografie, atingeți Fotografii live astfel încât să fie dezactivat (devine alb). Atingeți Făcut pentru a salva fotografia.

Cum să reveniți la fotografia originală

Dacă salvați o fotografie editată și apoi decideți că nu vă place editarea, nu rămâneți blocat cu noua imagine. Aplicația Foto salvează versiunea originală și vă permite să eliminați modificările și să reveniți la ea.

Deschideți imaginea editată pentru care doriți să obțineți originalul, apoi atingeți Editați | ×. Selecta Reveni, apoi atingeți Reveniți la Original.

Nu există nicio limită de timp când puteți reveni la fotografia originală. Modificările pe care le faceți fotografiilor nu modifică originalul; sunt mai mult ca niște straturi așezate deasupra, pe care le puteți elimina. Acest tip de editare este cunoscut ca nedistructiv, deoarece originalul nu se schimbă.

Cum se utilizează filtrele foto pentru efecte suplimentare

Aplicația Fotografii are un set de filtre încorporate care adaugă efecte Instagram sau Snapchat la fotografii. Pentru a le utiliza, deschideți instrumentele de editare, apoi atingeți filtre pictogramă, care arată ca trei cercuri suprapuse.

Răsfoiți filtrele din partea de jos a ecranului, apoi atingeți unul pentru a-l aplica. Selectați Făcut pentru a actualiza imaginea.

În iOS 8 și versiuni ulterioare, aplicația de fotografii terță parte instalată pe un telefon poate adăuga filtre și alte instrumente la Fotografii. Atâta timp cât ambele aplicații sunt instalate, Fotografiile pot prelua funcții din cealaltă aplicație ca și cum ar fi fost încorporate.

Cum se editează videoclipuri pe iPhone

Așa cum fotografiile nu sunt singurul lucru pe care camera iPhone îl poate captura, fotografiile nu sunt singurul lucru pe care aplicația Fotografii îl poate edita. De asemenea, puteți edita videoclipuri pe iPhone și le puteți partaja pe YouTube, Facebook și alte servicii.

Fotografie Kinson C / Moment Open / Getty Images