Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere MP3

Un fișier cu extensia de fișier MP3 este un fișier audio MP3 dezvoltat de Moving Pictures Experts Group (MPEG). Abrevierea înseamnă MPEG-1 sau MPEG-2 Audio Layer III.

Un fișier MP3 este utilizat în mod normal pentru a stoca date muzicale, dar există o mulțime de cărți audio gratuite care vin și în format MP3. Datorită popularității sale, o varietate de telefoane, tablete și chiar vehicule oferă suport nativ pentru redarea MP3-urilor.

Ceea ce face fișierele MP3 diferite de alte formate de fișiere audio este că datele lor audio sunt comprimate pentru a reduce dimensiunea fișierului până la doar o fracțiune din ceea ce utilizează formatele precum WAV. Acest lucru înseamnă tehnic că calitatea sunetului este redusă pentru a atinge o dimensiune atât de mică, dar compromisul este de obicei acceptabil, motiv pentru care formatul este atât de utilizat.


Cum se deschide un fișier MP3

Fișierele MP3 pot fi redate cu o mulțime de software pentru computer, inclusiv Microsoft Windows Music, Windows Media Player, VLC, iTunes, Winamp și majoritatea celorlalte playere de muzică.

Dispozitivele Apple precum iPhone, iPad și iPod touch pot reda fișiere MP3 fără o aplicație specială, cum ar fi chiar din browserul web sau din aplicația Mail. Același lucru este valabil și pentru Amazon Kindle, Microsoft Zune, tablete și telefoane Android și multe alte dispozitive.

Dacă încercați să aflați cum să adăugați MP3-uri (sau alte formate audio acceptate) la iTunes, astfel încât să le puteți sincroniza cu dispozitivul dvs. iOS, Apple are un scurt tutorial despre importul de muzică care este deja pe computerul dvs., la fel de ușor ca trăgând fișierul în iTunes sau folosind Fișier meniu.

Trebuie să tăiați sau să scurtați un fișier MP3? Treceți la secțiunea numită „Cum se editează un fișier MP3” pentru modalități prin care puteți face acest lucru.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MP3, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere MP3, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specific care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier MP3

Există o mulțime de modalități de a salva MP3-uri în alte formate audio. Programul Freemake Audio Converter este un exemplu al modului în care puteți converti MP3 în WAV. O mulțime de alte convertoare MP3 pot fi descărcate prin lista noastră de programe software gratuite pentru convertor audio.

Majoritatea programelor văzute în acea listă pot converti, de asemenea, MP3 în M4R pentru un ton de apel pentru iPhone, dar și în M4A, MP4 (pentru realizarea unui „videoclip” cu doar sunet), WMA, OGG, FLAC, AAC, AIF / AIFF / AIFC , și multe altele.

Dacă sunteți în căutarea unui convertor MP3 online ușor de utilizat, vă recomandăm Zamzar sau FileZigZag. Tot ce trebuie să faceți pentru a utiliza aceste convertoare MP3 este să încărcați fișierul MP3 pe site-ul web și apoi să alegeți formatul în care doriți să îl convertiți. Apoi va trebui să descărcați fișierul convertit pe computerul dvs. pentru al utiliza.

Convertorul de fișiere Bear este un convertor online care vă permite să salvați fișierul MP3 în format MIDI ca fișier .MID. Puteți încărca nu numai fișiere MP3, ci și fișiere WAV, WMA, AAC și OGG. Puteți să încărcați fișierul de pe computer sau să introduceți adresa URL unde se află online.

Încercați să „convertiți” un videoclip YouTube în MP3? Există o mulțime de opțiuni pentru acest lucru, pe care le-am acoperit în ghidul nostru Cum să convertiți YouTube în MP3.

Deși acest lucru din punct de vedere tehnic nu este considerat „conversie”, puteți încărca un fișier MP3 direct pe YouTube cu servicii web precum TunesToTube și TOVID.IO. Sunt destinate muzicienilor care doresc să-și promoveze muzica originală și nu au neapărat nevoie de un videoclip pentru a o însoți.


Cum se editează un fișier MP3

Un site web care poate tăia rapid un fișier MP3 pentru a-l face nu numai ca dimensiune mai mică, ci și ca lungime mai scurtă, este MP3 Cutter.

Audacity este un editor audio popular care are o mulțime de caracteristici, deci nu este la fel de ușor de utilizat ca aceste două pe care tocmai le-am menționat. Cu toate acestea, este minunat dacă trebuie să editați mijlocul fișierului MP3 sau să faceți lucruri avansate, cum ar fi adăugarea de efecte și amestecarea mai multor fișiere audio.

Editarea metadatelor MP3 în loturi este posibilă cu software-ul de editare a etichetelor, cum ar fi Mp3tag.