Cum se dezactivează gruparea butoanelor din bara de activități în Windows

Ați „pierdut” vreodată o fereastră pentru că a fost grupată cu alte ferestre din bara de activități din partea de jos a ecranului? Fără griji; fereastra nu a dispărut și nu ați pierdut nimic - este doar ascuns.

Ce se întâmplă este că, în mod implicit, Windows îmbină butoanele care aparțin aceluiași program și face acest lucru atât pentru a organiza mai bine ferestrele, cât și pentru a evita umplerea barei de activități. Cinci ferestre Internet Explorer, de exemplu, pot fi păstrate împreună într-o singură pictogramă atunci când gruparea barei de activități este activată.

Gruparea barei de activități ar putea fi utilă pentru unii, dar pentru majoritatea este doar o enervare. Puteți opri Windows să facă acest lucru odată pentru totdeauna, urmând pașii descriși mai jos.

Acest tutorial se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP.


Cum se dezactivează gruparea butoanelor din bara de activități în Windows

  1. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe bara de activități. Aceasta este bara care se află în partea de jos a ecranului, ancorată de butonul Start din stânga și de ceasul din extrema dreaptă.

  2. În Windows 10, selectați Setările barei de activități în meniul care apare. Pentru Windows 8 și mai vechi, alegeți Proprietăţi.

    Se va deschide o fereastră numită Setări. Windows 8 îl numește Taskbar și proprietăți de navigare, iar versiunile mai vechi de Windows îl numesc Taskbar și Start Menu Properties.

  3. În Windows 8, accesați fișierul Taskbar fila din stânga sau partea de sus a ferestrei și apoi găsiți fișierul Butoane din bara de activități opțiune.

    Dacă utilizați Windows 7, Windows Vista sau Windows XP, doriți să căutați Aspectul barei de activități opțiuni din partea de sus a ferestrei.

    Utilizatorii Windows 10 pot sări peste acest pas în întregime și să treacă direct la Pasul 4.

  4. Pentru utilizatorii de Windows 10, lângă Combinați butoanele din bara de activități , selectați meniul și alegeți Niciodată. Modificarea este salvată automat, astfel încât să puteți sări peste pasul final de mai jos.

    Pentru Windows 8 și Windows 7, lângă Butoane din bara de activități opțiune, utilizați meniul derulant pentru a selecta Nu combinați niciodată. Consultați Sfatul 1 din partea de jos a acestei pagini pentru o altă opțiune pe care o aveți aici.

    Pentru Windows Vista și Windows XP, debifați Grupați butoane similare din bara de activități caseta de selectare pentru a dezactiva gruparea butoanelor barei de activități.

    Dacă nu sunteți sigur cum va afecta această opțiune sistemul dvs., imaginea mică din partea de sus a acestei ferestre (numai în Windows Vista și XP) se va schimba pentru a demonstra diferența. Pentru majoritatea versiunilor mai noi de Windows, trebuie să acceptați modificarea înainte de a vedea rezultatele.

  5. Selectați OK or Aplică pentru a confirma modificările.

Dacă vi se solicită, urmați orice indicații suplimentare de pe ecran.


Alte modalități de a dezactiva gruparea butoanelor din bara de activități

Metoda descrisă mai sus este cu siguranță cel mai simplu mod de a modifica setarea legată de gruparea butoanelor din bara de activități, dar iată două alternative:

Caută bara de activități în Panoul de control și deschideți Bara de activități și navigația, sau căutați Aspect și teme > Bara de activități și meniul Start, în funcție de versiunea dvs. de Windows.

Utilizatorii avansați pot modifica opțiunea de grupare a butoanelor barei de activități printr-o intrare din Registrul Windows:

  1. Găsiți această cheie:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion

  2. Modificați valoarea de mai jos pentru versiunea dvs. de Windows pentru a dezactiva gruparea butoanelor din bara de activități. Valoarea este în partea dreaptă a Editorului de registru; dacă nu există deja, creați mai întâi o nouă valoare DWORD și apoi modificați numărul așa cum se arată aici:

    • Ferestre 10: TaskbarGlomLevel (valoarea 2)
    • Ferestre 8: TaskbarGlomLevel (valoarea 2)
    • Ferestre 7: TaskbarGlomLevel (valoarea 2)
    • Windows Vista: TaskbarGlomming (valoare 0)
    • Windows XP: TaskbarGlomming (valoare 0)
  3. Este posibil să trebuiască să vă deconectați de la utilizator și apoi să vă conectați din nou pentru ca modificarea registrului să aibă efect. Sau, puteți încerca să utilizați Task Manager pentru a închide și apoi redeschideți procesul explorer.exe.


Mai mult ajutor cu gruparea butoanelor din bara de activități

  1. În Windows 10, Windows 8 și Windows 7, puteți alege opțiunea numită Când bara de activități este plină or Combinați când bara de activități este plină dacă doriți ca butoanele să se grupeze, dar numai dacă bara de activități se umple. Acest lucru vă permite în continuare să evitați gruparea butoanelor, ceea ce poate fi deranjant, dar lasă capacitatea de combinare deschisă atunci când bara de activități devine prea aglomerată.

  2. În Windows 10 și Windows 8, puteți activa fișierul Utilizați butoane mici din bara de activități opțiune pentru a reduce dimensiunile butoanelor. Acest lucru vă va permite să aveți mai multe ferestre deschise fără a forța pictogramele de pe ecran sau într-un grup.

    Această opțiune este inclusă și în Windows 7, dar se numește Utilizați pictograme mici.

  3. Setările barei de activități sunt, de asemenea, modul în care puteți ascunde automat bara de activități în Windows, bloca bara de activități și configura alte opțiuni legate de bara de activități.