Android Auto: Ce este și cum să îl utilizați

Dacă aveți un model de mașină mai nou, probabil că ați auzit de Android Auto, aplicația care rulează pe majoritatea telefoanelor Android, dar nu face foarte multe pe cont propriu. Iată descrierea despre ce este și cum funcționează, completată cu instrucțiuni (derulați puțin) pentru conectarea vehiculului la Android Auto.


Ce este Android Auto?

Android Auto este mai mult un mod alternativ de a controla un telefon Android, astfel încât să fie ușor de utilizat în timp ce conduceți. Afișajul este conceput pentru a fi ușor de citit dintr-o privire, iar comenzile vocale sunt puternic integrate prin Google Assistant.

În timp ce Android Auto este capabil să funcționeze ca o aplicație independentă, este, de asemenea, construit cu radiouri auto cu ecran tactil în minte, ceea ce înseamnă că puteți utiliza alte aplicații împreună cu acesta. Când este conectată la una dintre aceste radiouri auto compatibile, aplicația este capabilă să oglindească afișajul telefonului pe ecranul radio și să se integreze cu funcții precum comenzile audio ale volanului.

Pentru a utiliza Android Auto, smartphone-ul dvs. trebuie să fie conectat la vehicul. Puteți utiliza o conexiune USB directă sau Android Auto Wireless pentru a realiza acest lucru.


Ce se poate face?

Android Auto este un skin pentru telefonul tău, care este conceput pentru o utilizare ușoară în mașină, dar se poate interfața și cu aparatele de radio auto.

Android Auto poate face aproape orice poate face un telefon Android singur; este doar ajustat și reglat pentru un cadru auto. Ideea de bază este că bătaia cu un telefon în timp ce conduceți este atât dificilă, cât și inerent periculoasă, iar Android Auto vă ajută să atenuați o parte din asta.

Cele trei funcții principale ale Android auto sunt de a oferi:

  • direcții pas cu pas
  • hands-free de asteptare
  • un player audio

Cu toate acestea, sistemul poate fi personalizat dincolo de asta. De exemplu, direcțiile pas cu pas în Android Auto sunt gestionate de Google Maps, dar integrarea Waze este acceptată, de asemenea.

Playerul audio din Android Auto este foarte flexibil. În timp ce implicit este YouTube Music și puteți asculta biblioteca locală de melodii de pe telefon sau YouTube Music Premium dacă o aveți, aplicația acceptă, de asemenea, integrarea cu servicii precum Pandora și Spotify, podcatchere precum Pocket Casts și multe altele .

Android Auto include, de asemenea, un card meteo încorporat pentru a arăta condițiile din locația dvs. curentă, care este foarte util în călătoriile lungi pe drum. Se poate integra cu apelatorul telefonului și acceptă alte aplicații de chat și voce precum Skype.

Când primiți un mesaj text sau un mesaj printr-o aplicație precum Skype, Android Auto este capabil să-l citească cu voce tare, astfel încât să nu trebuie să vă luați ochii de pe drum.

Puteți utiliza Android Auto pe telefon sau pe un radio auto compatibil.


Cum funcționează Android Auto

Există două moduri diferite de a utiliza Android Auto: ca experiență autonomă pe telefonul dvs. sau în concert cu un radio auto compatibil sau un sistem de infotainment. Ambele metode oferă o utilitate similară, dar integrarea Android Auto cu un autoradio compatibil cu ecran tactil este experiența superioară.

Atunci când utilizați Android Auto singur pe un telefon, există câteva opțiuni diferite disponibile. Primul este să declanșezi Android Auto când te urci în mașină, așezi telefonul într-un suport ușor accesibil și îl numiți bine.

Această utilizare de bază a Android Auto oferă acces la apeluri hands-free, deoarece telefonul va fi implicit difuzor atunci când efectuați sau primiți un apel. Afișajul telefonului este, de asemenea, mai ușor de citit în acest mod decât dacă Android Auto nu funcționează din cauza textului mare și a lipsei de dezordine.

Pentru un grad mai mare de integrare, telefonul poate fi asociat cu orice radio auto compatibil Bluetooth sau conectat la radio printr-un cablu auxiliar, transmițător FM sau orice altă metodă similară. Acest tip de conexiune permite redarea audio de pe Android Auto, cum ar fi muzica de pe Spotify sau indicațiile de pe Google Maps, pentru redarea sistemului audio auto.

Cealaltă modalitate de utilizare a Android Auto este conectarea unui telefon compatibil la un radio auto compatibil sau la un sistem de infotainment. Acest lucru se realizează prin rularea Android Auto pe telefon și apoi conectarea acestuia la un vehicul compatibil prin USB sau Bluetooth. Acest lucru reflectă afișajul telefonului, într-un mod ușor modificat, pe ecranul radio.

Când un telefon este conectat la un radio auto prin Android Auto, afișajul telefonului se stinge, iar afișajul radio preia. Toate aceleași informații care ar fi afișate în mod normal pe telefon pot fi văzute pe afișajul radio. Deoarece ecranele tactile ale radioului auto sunt de obicei mult mai mari decât ecranele telefonului, acest lucru face mult mai ușor să priviți direcțiile pas cu pas sau să treceți la melodia următoare dintr-o listă de redare Spotify, decât ar fi în mod normal doar cu telefonul.

Când un telefon este conectat la un radio auto prin Android Auto, afișajul telefonului se stinge, iar afișajul radio preia. Toate aceleași informații care ar fi afișate în mod normal pe telefon pot fi văzute pe afișajul radio.

Deoarece ecranele tactile ale radioului auto sunt de obicei mult mai mari decât ecranele telefonului, acest lucru face mult mai ușor să priviți direcțiile pas cu pas sau să treceți la următoarea melodie dintr-o listă de redare Spotify, decât ar fi în mod normal doar cu telefonul.


Cum să vă conectați la Android Auto

Conectarea unui telefon la radio sau la sistemul de infotainment într-o mașină cu Android Auto este ușoară, dar trebuie să se întâmple câteva lucruri înainte chiar de a începe. În primul rând, telefonul trebuie actualizat la cel puțin Android 5.0 (Lollipop) sau Android Auto nu va funcționa deloc. De asemenea, telefonul trebuie să aibă Android Auto instalat, iar radioul auto sau sistemul de infotainment trebuie să fie compatibil cu Android Auto.

Dacă toate aceste casete au fost bifate, atunci conectarea unui telefon la Android Auto este un proces destul de ușor:

  1. Verificați conexiunea la internet a telefonului. Va avea nevoie de o conexiune Wi-Fi sau de date mobilă puternică pentru ca acest proces să funcționeze.

  2. Asigurați-vă că vehiculul este în parc.

  3. Porniți vehiculul.

  4. Porniți telefonul.

  5. Conectați telefonul la vehicul printr-un cablu USB.

  6. Examinați și acceptați notificarea de siguranță și termenii și condițiile pentru utilizarea Android Auto.

  7. Urmați instrucțiunile de pe ecran de pe telefon. Dacă nu ați configurat Android Auto înainte, va trebui să acordați aplicației acces la diferite permisiuni.

  8. Selectați aplicația Android Auto pe afișajul radioului auto sau al sistemului de infotainment și urmați instrucțiunile de pe ecran.

După ce ați efectuat acest proces prima dată, veți putea să vă conectați telefonul prin USB pentru a activa Android Auto oricând doriți. Dacă utilizarea unei conexiuni prin cablu nu este convenabilă, puteți alege să vă asociați telefonul prin Bluetooth.


Utilizarea Asistentului Google cu Android Auto

Asistentul Google funcționează și prin Android Auto.

Asistentul Google este integrat direct cu Android Auto, ceea ce înseamnă că puteți accesa toate aceleași informații pe care le-ați face în mod normal, fără a vă retrage din aplicație.

De exemplu, dacă solicitați benzinării din apropiere, Asistentul Google va extrage o hartă a benzinăriilor din apropiere fără a închide Android Auto. Dacă aveți deja un traseu în curs, acesta va afișa în mod special benzinării de-a lungul traseului respectiv.

Desigur, integrarea Asistentului Google depășește cu mult mașina ta. Dacă aveți lumini inteligente sau un termostat inteligent conectat la Google Home, puteți cere Asistentului Google, prin Android Auto, să vă asigurați că lucrurile sunt plăcute și confortabile atunci când lungul dvs. deplasare se încheie.

Utilizarea aplicațiilor cu Android Auto

Există o grămadă de aplicații concepute pentru a interacționa bine cu Android Auto.

Asistentul Google este integrat direct cu Android Auto, ceea ce înseamnă că puteți accesa toate aceleași informații pe care le-ați face în mod normal, fără a vă retrage din aplicație.

De exemplu, dacă solicitați benzinării din apropiere, Asistentul Google va extrage o hartă a benzinăriilor din apropiere fără a închide Android Auto. Dacă aveți deja un traseu în curs, acesta va afișa în mod special benzinării de-a lungul traseului respectiv.

Desigur, integrarea Asistentului Google depășește cu mult mașina ta. Dacă aveți lumini inteligente sau un termostat inteligent conectat la Google Home, puteți cere Asistentului Google, prin Android Auto, să vă asigurați că lucrurile sunt plăcute și confortabile atunci când lungul dvs. deplasare se încheie.

Utilizarea aplicațiilor cu Android Auto

În plus față de funcționalitatea de bază care vine coaptă direct în Android Auto, are și suport pentru o serie de alte aplicații. Asistența este limitată, iar majoritatea aplicațiilor Android nu respectă liniile directoare destul de stricte ale Google pentru compatibilitatea Android Auto, dar o mulțime de aplicații populare de divertisment, informații și comunicare au făcut reducerea.

Pentru a utiliza o aplicație cu Android Auto, trebuie mai întâi să o descărcați și să o instalați. Dacă aveți deja o aplicație, cum ar fi Waze sau Spotify, instalată pe telefon, atunci sunteți bine să mergeți. Deoarece Android Auto schimbă doar modul în care se afișează lucrurile pe telefonul dvs., nu este nimic suplimentar de instalat.

Unele aplicații, cum ar fi Amazon Music și Pandora, funcționează indiferent dacă telefonul este sau nu conectat la un radio auto compatibil. Aceste aplicații pot fi accesate atingând de două ori pictograma căștilor și apoi selectând aplicația dorită.

Alte aplicații, cum ar fi Waze, funcționează numai atunci când afișajul telefonului este reflectat pe un afișaj compatibil cu autoradio.

Cu ce ​​telefoane funcționează Android Auto?

Android Auto funcționează cu majoritatea telefoanelor Android. Principala cerință este ca telefonul să ruleze Android 5.0 (Lollipop) sau mai nou. Aceasta acoperă peste 90% din dispozitivele Android.

În timp ce Android Auto funcționează pe Lollipop, Google recomandă Android 6.0 (Marshmallow) pentru cea mai bună performanță.

Capacitățile oricărui telefon vor afecta, de asemenea, cât de bine rulează Android Autor. De exemplu, dacă un telefon este deja lent și nu răspunde, este puțin probabil să ruleze Android Auto foarte bine chiar dacă are o versiune adecvată de Android instalată.

Cu ce ​​mașini funcționează Android Auto?

Compatibilitatea cu Android Auto este disponibilă de la majoritatea producătorilor de automobile și de la un număr de producători de post-vânzare de radio auto. Lista crește și se schimbă cu fiecare nou model de an, dar Chevrolet, Honda, Kia, Mercedes, Volkswagen, Volvo și altele oferă toate integrarea Android Auto în unele sau în toate vehiculele lor.

Pe partea de piață, unitățile principale compatibile cu Android Auto sunt disponibile de la producători precum Kenwood, Panasonic, Pioneer și Sony.

Google menține o listă exhaustivă a vehiculelor care sunt compatibile cu Android Auto, inclusiv modelele actuale și planificate.