Cum se deschide Managerul de dispozitive (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Există o mulțime de motive pentru care este posibil să aveți nevoie pentru a deschide Managerul de dispozitive în Windows, dar, de obicei, este pentru a depana o problemă cu hardware-ul computerului.

Nu contează dacă actualizați driverele de dispozitiv, reglați resursele sistemului, găsiți codurile de eroare ale Managerului de dispozitive sau chiar verificați starea unui dispozitiv - va trebui să deschideți Managerul de dispozitive înainte de a putea face oricare dintre acestea.

Managerul de dispozitive nu este afișat lângă programele dvs. obișnuite, deci poate fi dificil de găsit dacă nu știți deja unde este. Metoda Panoului de control este probabil cel mai simplu mod de a ajunge acolo, dar trecem în revistă toate opțiunile de mai jos.

Urmați pașii simpli de mai jos pentru a deschide Manager dispozitive în Windows:

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP. 

Timp cerut: Deschiderea Managerului de dispozitive ar trebui să dureze aproximativ un minut, indiferent de versiunea de Windows pe care o utilizați. Consultați Alte modalități de a deschide Managerul de dispozitive în partea de jos a paginii pentru alte moduri, probabil mai rapide, în cel puțin unele versiuni de Windows.


Cum se deschide Device Manager prin panoul de control

  1. Deschideți Panoul de control.

    În Windows 10 și Windows 8, presupunând că utilizați o tastatură sau un mouse, cel mai rapid mod este prin meniul Power User - apăsați WIN (Windows) și tasta X cheie împreună.

    În unele versiuni de Windows 10, este posibil să puteți deschide Manager dispozitive direct din meniul Start, ca submeniu sub Panoul de control.

    În funcție de versiunea dvs. de Windows, Panoul de control este de obicei disponibil din meniul Start sau de pe ecranul de aplicații.

  2. Ceea ce faceți mai departe depinde de sistemul de operare Windows pe care îl utilizați:

    • În Windows 10 și Windows 8, selectați Hardware și sunet. De asemenea, puteți trece direct la Manager dispozitive prin meniul Power User și nu trebuie să treceți prin Panoul de control.
    • În Windows 7, alegeți Sistem și securitate.
    • În Windows Vista, selectați Sistem și întreținere.
    • În Windows XP, alegeți Performanta si Intretinere.

    Dacă nu vedeți aceste opțiuni, vizualizarea Panoului de control poate fi setată la Pictograme mari, Icoane mici, Sau vedere clasica, în funcție de versiunea dvs. de Windows. Dacă da, găsiți și alegeți Manager de dispozitiv din marea colecție de icoane pe care o vedeți și apoi treceți la pasul 4 de mai jos.

  3. Din acest ecran al Panoului de control, căutați și alegeți Manager de dispozitiv:

    În Windows 10 și Windows 8, verificați sub Dispozitive și imprimante îndreptare. În Windows 7, uitați-vă sub Sistem. În Windows Vista, veți găsi Manager de dispozitiv spre fundul ferestrei.

    În Windows XP, aveți câțiva pași suplimentari, deoarece Managerul de dispozitive nu este la fel de ușor disponibil în versiunea dvs. de Windows. Din fereastra deschisă a Panoului de control, selectați Sistem, alege hardware-ul , apoi utilizați fila Manager de dispozitiv butonul.

    Proprietăți de sistem în Windows XP.

  4. Cu Managerul de dispozitive deschis acum, puteți vizualiza starea unui dispozitiv, puteți actualiza driverele de dispozitiv, puteți activa dispozitivele, puteți dezactiva dispozitivele sau puteți face orice altă gestionare hardware pe care ați venit aici.


Alte modalități de a deschide Managerul de dispozitive

Dacă sunteți confortabil cu linia de comandă din Windows, în special Command Prompt, o modalitate foarte rapidă de a porni Device Manager în orice versiune de Windows este prin comanda sa:

devmgmt.msc

Cum se accesează Device Manager din linia de comandă

Metoda din linia de comandă este foarte utilă atunci când trebuie să deschideți Device Manager, dar mouse-ul nu funcționează sau computerul dvs. are o problemă care vă împiedică să îl utilizați în mod normal.

Deși probabil nu veți avea nevoie niciodată să deschideți Device Manager în acest fel, trebuie să știți că este disponibil și în toate versiunile de Windows prin Gestionarea computerelor, parte din suita de utilități încorporate numită Instrumente de administrare.

Managerul de dispozitive are un aspect ușor diferit în Managementul computerului. Doar selectați-l din marginea stângă și apoi utilizați-l ca o caracteristică integrată a utilitarului din dreapta.

O altă modalitate de a deschide Device Manager, cel puțin în Windows 7, este prin GodMode. Acesta este un folder special care vă oferă acces la tone de setări și controale găsite în întregul sistem de operare. Dacă utilizați deja GodMode, deschiderea Managerului de dispozitive ar putea fi modul preferat de a-l utiliza.