Cum se deschide gestionarea discurilor în Windows

Va trebui să deschideți instrumentul de gestionare a discului dacă doriți să partiționați un hard disk, să formatați un hard disk, să modificați litera unității sau să efectuați diverse alte activități legate de disc.

Nu veți găsi o comandă rapidă către Gestionarea discului în meniul Windows Start sau în ecranul de aplicații, deoarece nu este un program în același sens ca majoritatea celorlalte programe de pe computer.

Gestionarea discului (Windows 10).

Urmați pașii simpli de mai jos pentru a accesa Gestionarea discurilor în Windows:

Puteți deschide Gestionarea discurilor, după cum este prezentat mai jos, în orice versiune de Windows, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista și Windows XP.


Cum se deschide gestionarea discurilor în Windows

Cea mai comună, și independentă sistem de operare, modalitate de a deschide Gestionarea discurilor este prin intermediul utilitarului Gestionare computer, descris mai jos.

0: 41

Consultați Alte modalități de a deschide gestionarea discurilor după acest tutorial pentru alte opțiuni, dintre care câteva pot fi puțin mai rapide pentru unii dintre voi.

  1. Deschideți Panoul de control.

    În majoritatea versiunilor de Windows, Panoul de control este cel mai ușor disponibil din comanda rapidă din meniul Start sau de pe ecranul de aplicații.

  2. Selectați Sistem și securitate.

    Sistem și securitate se găsește numai în Windows 10, Windows 8 și Windows 7. În Windows Vista, legătura echivalentă este Sistem și întreținere, și în Windows XP, se numește Performanta si Intretinere. Vedeți ce versiune de Windows am? dacă nu ești sigur.

    Dacă vizualizați pictogramele mari sau pictogramele mici ale panoului de control, nu veți vedea acest link. Dacă utilizați una dintre aceste vizualizări, selectați Instrumente de administrare și apoi treceți la pasul 4.

  3. Selectați Instrumente de administrare. Este situat în partea de jos a ferestrei, deci este posibil să fie nevoie să derulați în jos pentru a o vedea.

    Amintiți-vă, în Vista și XP, această fereastră se numește Sistem și întreținere or Performanta si Intretinere, respectiv.

  4. În fereastra Instrumente de administrare care este acum deschisă, atingeți dublu sau faceți dublu clic Gestionarea computerelor.

  5. Alege Gestionarea discurilor în partea stângă a ferestrei. Este situat sub Depozitare.

    Dacă nu îl vedeți listat, poate fi necesar să selectați pictograma plus sau săgeată din stânga Depozitare icon.

    Gestionarea discului poate dura câteva secunde sau mai mult pentru încărcare, dar în cele din urmă va apărea în partea dreaptă a ferestrei de gestionare a computerului.

  6. Acum puteți partiționa un hard disk, formata un hard disk, schimba litera unei unități sau puteți face orice altceva trebuie să faceți în instrumentul de gestionare a discului Windows. Aceste sarcini de pe hard disk pot fi realizate și cu majoritatea instrumentelor software gratuite de partiționare a discului.


Alte modalități de a deschide gestionarea discurilor

De asemenea, puteți tasta o comandă simplă în orice versiune de Windows pentru a deschide Gestionarea discurilor. Această metodă ar putea fi mult mai rapidă pentru dvs. dacă sunteți obișnuiți să executați comenzi în caseta de dialog Executare sau Prompt de comandă.

Doar executați diskmgmt.msc de la oricare dintre aceste interfețe de linie de comandă. Consultați Cum se deschide gestionarea discurilor din linia de comandă dacă aveți nevoie de instrucțiuni mai detaliate.

De asemenea, puteți crea propriile comenzi rapide către Gestionarea discurilor chiar pe desktop, pe care le puteți deschide oricând pentru a lansa imediat instrumentul.

Iată cum:

  1. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe orice spațiu gol de pe desktop.

  2. Mergi la pagina Nou > Scurtătură.

  3. Tip diskmgmt.msc apoi apăsați Următor →.

  4. Personalizați numele dacă doriți, apoi selectați finalizarea.

Dacă rulați Windows 10 sau Windows 8 și aveți o tastatură sau un mouse, Gestionarea discurilor este una dintre numeroasele opțiuni de acces rapid din meniul super-util Power User. Doar faceți clic dreapta pe butonul Start sau încercați Win + X combinație de pe tastatură.

Dacă Explorer nici măcar nu va rula, ceea ce înseamnă că nu puteți utiliza desktopul pentru a efectua o comandă rapidă, accesați butonul Start sau deschideți Command Prompt, Task Manager ar putea fi singura dvs. opțiune.

Pentru a deschide Gestionarea discurilor cu Task Manager, deschideți mai întâi Task Manager (Ctrl + Shift + Esc este o metodă ușoară) și apoi accesați Fișier > Executați o sarcină nouă (Selectați Mai multe detalii mai întâi dacă nu vedeți meniul Fișier). Ceea ce veți vedea arată exact ca fereastra de dialog Executare; introduceți diskmgmt.msc comanda acolo pentru a deschide programul.