Ce este modul întunecat Android? Și cum să o activați

Unii utilizatori consideră că temele întunecate pentru Android sunt mai ușoare pentru ochi decât interfața implicită. Modul în care activați modul întunecat Android depinde de versiunea de Android pe care rulează smartphone-ul sau tableta dvs.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Android 10 și Android 9 (Pie). Modul întunecat nu este disponibil în versiunile mai vechi ale sistemului de operare.


Cum se activează Android Dark Mode pe Android 10

În mod implicit, nuanța tematică este setată la același mod automat bazat pe detectarea fundalului ca versiunile mai vechi de Android, dar există acum opțiuni dedicate pentru o temă permanentă de culoare. Pentru a activa tema întunecată pe dispozitivele Android 10:

  1. Deschideți setările app.

  2. Robinet Afişa.

  3. Atingeți comutatorul de comutare de lângă Temă închisă pentru al activa.

De acolo, glisați în jos din partea de sus a ecranului pentru a accesa setările rapide. Veți vedea fundalul nou și gri închis cu text alb. Unele aplicații, cum ar fi Google Chrome, Google Pay și YouTube, se vor adapta automat la tema întunecată.

Dezvoltatorii Android au acum opțiunea de a adăuga suport pentru modul întunecat la aplicațiile Android.


Cum se activează Android Dark Mode pe Android 9.0 Pie

Android 9.0 (Pie) a adăugat o opțiune pentru a comuta între temele întunecate și cele deschise, dar procesul este puțin diferit de Android 10. Pentru a activa modul întunecat pe Android 9:

  1. Lansarea setările aplicație și atingeți Afişa.

  2. Robinet Avansat pentru a extinde lista de opțiuni.

  3. Derulați în jos și atingeți ușor Tema dispozitivului, apoi atingeți Întuneric în caseta de dialog pop-up.

Limitări ale modului întunecat Android 9

Pe Android 9, meniul de setări și alte elemente de interfață, cum ar fi notificările care apar sub setările rapide, rămân colorate într-o temă ușoară formată dintr-un fundal alb și text negru. Cu toate acestea, dacă știți cum să vă schimbați imaginea de fundal Android, puteți asocia modul întunecat cu un tapet mai deschis pentru o experiență mai consistentă.

Utilizatorii pot, de asemenea, să completeze interfața întunecată configurând aplicații individuale în modurile lor întunecate respective. Câteva aplicații Google oferă opțiuni pentru o temă întunecată, care este destul de consistentă cu setările rapide UI întunecată.


Cum se activează modul întunecat pentru mesaje Android

Aplicația Mesaje Android va comuta automat pentru a se potrivi cu tema întunecată de pe dispozitivele Android 10. Pe Android 9, aplicația Mesaje poate fi personalizată manual cu o temă întunecată:

  1. Lansarea posturi app.

  2. Apăsați pe pictograma cu trei puncte în zona din dreapta sus a aplicației.

  3. Robinet Activați modul întunecat.

De acolo, aplicația dvs. Mesaje se va întoarce imediat pe un fundal gri închis, cu text alb, pictogramele de contact colorate păstrându-și paleta originală.

Cum se activează modul întunecat pentru YouTube

YouTube are și un aspect întunecat corespunzător. Pentru a o activa:

  1. Apăsați pe profil pictogramă din colțul din dreapta sus al aplicației.

  2. Robinet setările.

  3. Robinet general.

  4. Atingeți comutatorul de comutare de lângă Temă închisă. Acum ar trebui să vedeți miniaturi video, comentarii și alte zone de text pe un fundal gri închis.