Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere MDT

Un fișier cu extensia de fișier .MDT este un fișier Microsoft Access Add-in Data, utilizat de Access și de programele de completare pentru stocarea datelor relevante.


Pentru ce sunt utilizate fișierele MDT?

Deși Microsoft Access folosește ambele tipuri de fișiere, un fișier MDT nu trebuie confundat cu formatul MDB pe care Access îl utilizează pentru a stoca informațiile bazei de date, cu excepția cazului în care fișierul dvs. MDT particular este un fișier șablon Microsoft Access 97 vechi.

Un fișier MDT poate fi în schimb un fișier șablon de bază de date GeoMedia Access, care este un format utilizat de software-ul de procesare geospațială GeoMedia pentru a crea un fișier MDB din datele sale.

Unele programe de editare video pot utiliza și extensia de fișier MDT pentru a stoca text în format XML despre procesul de creare a videoclipului. Acest lucru poate fi sau nu legat de formatul video MDT utilizat de unele camere Panasonic.

Software-ul Autodesk (acum întrerupt) Mechanical Desktop (MDT) folosește și această abreviere, dar nu cred că fișierele sale sunt salvate cu extensia .MDT. Fișierele MDT nu au, de asemenea, nimic de-a face cu Microsoft Deployment Toolkit (MDT) utilizat pentru instalarea sistemului de operare Windows.


Cum se deschide un fișier MDT

Microsoft Access deschide fișiere care sunt în format MDT.

Dacă fișierul dvs. MDT nu este un fișier Microsoft Access Data, atunci cel mai probabil este folosit de GeoMedia Smart Client al Hexagon.

Un editor de text simplu ar trebui să poată deschide fișiere MDT produse de convertoare video sau editoare video. Probabil că trebuie să deschideți acest tip de fișier MDT numai dacă nu sunteți sigur unde programul stochează fișierul video, deoarece locația videoclipului este stocată în fișierul MDT. Consultați lista noastră cu cei mai buni editori de text gratuit pentru câteva opțiuni bune pentru vizualizarea acestor tipuri de fișiere text MDT.

Dacă fișierul dvs. MDT este asociat cu o cameră Panasonic și este corupt și nu poate fi utilizat în mod normal, consultați acest videoclip YouTube despre cum să reparați fișierul MDT cu Grau Video Repair Tool.

Un editor de text ar putea fi util chiar dacă fișierul dvs. MDT nu este salvat în niciunul dintre aceste formate. Deschideți fișierul acolo și vedeți dacă există informații despre antet sau text lizibil oriunde în fișier, care indică ce program a fost folosit pentru a-l crea. Acest lucru vă poate ajuta să căutați software care acceptă deschiderea respectivului fișier.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MDT, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să le deschidă, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică pentru a face acest lucru schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier MDT

Un fișier MDT probabil nu poate fi convertit într-un alt format recunoscut de Microsoft Access. Acest tip de fișier de date este probabil folosit doar de către program atunci când datele sunt necesare și nu intenționat să fie deschis după bunul plac, cum ar fi cu ACCDB și alte fișiere Access.

Probabil că GeoMedia Smart Client își poate exporta datele în alte formate în plus față de MDT, așa că presupun că puteți utiliza același program pentru a deschide MDT și a le salva într-un format diferit.

Nu văd niciun motiv pentru a converti un fișier MDT bazat pe XML, dar cu siguranță puteți, dacă doriți. Deschideți fișierul într-un editor de text și apoi salvați-l într-un format nou, cum ar fi TXT sau HTML.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Înainte de a presupune că programele de mai sus nu funcționează corect pentru a vă deschide fișierul MDT, puteți lua în considerare dacă citiți corect extensia de fișier. Poate fi ușor să confundați un format de fișier cu altul dacă utilizează extensii de fișiere similare.

De exemplu, sufixul MTD seamănă foarte mult cu MDT, dar este de fapt folosit pentru fișierele MusicNotes Digital Sheet Music, un format care nu funcționează cu niciunul dintre deschizătoarele de fișiere MDT de mai sus.

Același lucru s-ar putea spune pentru fișierele MDF, MDL și DMT, toate acestea fiind utilizate pentru formate de fișiere unice care se deschid cu programe software specifice și diferite.