Cum să configurați Facebook

Acest „Tutorial de învățare Facebook” pas cu pas explică ce ar trebui să știe fiecare nou utilizator Facebook pentru a înțelege cum funcționează Facebook în șase zone enumerate mai jos.


Noțiuni de bază pe Facebook

În primul rând, o descriere rapidă: Facebook este cea mai utilizată rețea socială a internetului, cu aproape 1 miliard de oameni care îl folosesc pentru a se conecta cu vechii prieteni și pentru a întâlni alții noi. Misiunea sa declarată este de a face lumea „mai deschisă și mai conectată” prin conectarea oamenilor și facilitarea comunicării între ei.

Oamenii folosesc Facebook pentru a crea profiluri personale, pentru a adăuga alți utilizatori ca „prieteni Facebook” și pentru a le partaja informații în nenumărate moduri. Modul în care funcționează Facebook poate fi un pic misterios pentru noii utilizatori, dar este vorba despre comunicare, așa că învățarea instrumentelor de comunicare de bază ale rețelei este esențială.

După înscriere și adăugarea de prieteni, oamenii comunică cu unii sau cu toți prietenii lor de pe Facebook, trimițând mesaje private, semi-private sau publice. Mesajele pot lua forma unei „actualizări de stare” (denumită și „postare”), un mesaj Facebook privat, un comentariu despre postarea sau starea unui prieten sau un clic rapid pe ca pentru a afișa suport pentru actualizarea unui prieten sau pagina de Facebook a unei companii.

Odată ce învață Facebook, majoritatea utilizatorilor partajează tot felul de conținut - fotografii, videoclipuri, muzică, glume și multe altele. De asemenea, aceștia se alătură grupurilor de interese Facebook pentru a comunica cu persoane cu aceeași idee pe care altfel ar putea să nu le cunoască. După ce s-au familiarizat cu modul în care funcționează Facebook, majoritatea oamenilor folosesc, de asemenea, aplicații speciale de pe Facebook, care sunt disponibile pentru a planifica evenimente, pentru a juca jocuri și pentru a se angaja în alte activități.


Configurare cont nou Facebook

Primul pas în utilizarea Facebook este să vă înscrieți și să obțineți un nou cont Facebook. Accesați www.facebook.com și completați formularul „Înscrieți-vă” din dreapta. Ar trebui să vă dați numele și prenumele reale împreună cu adresa dvs. de e-mail și restul formularului. Faceți clic pe verde înscrieți butonul din partea de jos când ați terminat.

Facebook va trimite un mesaj la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o cu un link prin care vă solicită să vă confirmați adresa de e-mail. Va trebui să faceți acest lucru dacă doriți acces complet la funcțiile Facebook.

Dacă vă înscrieți pentru a crea o pagină de afaceri sau de produse pe Facebook, faceți clic pe linkul de sub formularul de înscriere pe care scrie creați o pagină pentru o celebritate, o formație sau o companie și, în schimb, completați formularul de înscriere.


Cronologia și profilul dvs. de pe Facebook

După ce v-ați înscris la Facebook, treceți peste următoarea parte în care vă solicită să importați contactele de e-mail pentru a vă ajuta să construiți lista de prieteni Puteți face asta mai târziu. În primul rând, ar trebui să completați profilul dvs. de Facebook înainte de a începe să vă conectați cu mulți prieteni, astfel încât aceștia să aibă ceva de văzut atunci când le trimiteți o „cerere de prietenie”.

Facebook numește zona sa de profil Cronologia dvs., deoarece vă aranjează viața în ordine cronologică și afișează o listă cu activitățile dvs. pe Facebook. În partea de sus a cronologiei se află o imagine de banner orizontală mare, pe care Facebook o numește fotografia de „copertă”. Inserarea dedesubt este o zonă rezervată pentru o fotografie mai mică, pătrată, de profil. Puteți încărca imaginea la alegere; până când o veți face, va apărea un avatar negru.

Pagina dvs. Cronologie este, de asemenea, unde puteți încărca informații biografice de bază despre dvs., cum ar fi educația, munca, hobby-urile, interesele. Starea relației este o mare problemă și pe Facebook, deși nu trebuie să vă faceți public statutul relației dacă nu aveți chef. Această zonă Cronologie / profil este locul în care vor merge alte persoane pentru a vă verifica pe Facebook, este, de asemenea, unde puteți merge pentru a vă verifica prietenii, deoarece fiecare dintre ei are o pagină Cronologie / profil.


Găsiți și conectați-vă cu prietenii pe Facebook

După completarea profilului dvs., puteți începe să adăugați prieteni trimițându-le o „cerere de prietenie” printr-un mesaj intern de Facebook sau la adresa de e-mail a acestora, dacă o cunoașteți. Dacă acceptă cererea dvs. de prietenie, numele lor și un link către profilul / pagina cronologică vor apărea automat pe lista dvs. de prieteni de pe Facebook. Facebook oferă diferite modalități de a găsi prieteni, inclusiv o scanare a listei de contacte de e-mail existente dacă acordați acces la contul dvs. de e-mail.

Căutarea persoanelor după nume este o altă opțiune. Tutorialul nostru de căutare Facebook explică modul în care funcționează căutarea Facebook, astfel încât să puteți căuta persoane pe care le cunoașteți pe Facebook. De îndată ce ai câțiva prieteni și ai „apreciat” unele companii, comentarii sau produse, atunci instrumentul automat de recomandare a prietenilor de la Facebook va începe și va începe să-ți arate linkuri către „persoane pe care le-ai putea cunoaște”. Dacă îi recunoști fața atunci când profilul lor imaginea apare pe pagina dvs. de Facebook, puteți doar să faceți clic pe link pentru a le trimite o cerere de prietenie.


Organizați-vă prietenii de pe Facebook

Odată ce aveți o mulțime de conexiuni de prieteni, este o idee bună să vă organizați prietenii de pe Facebook în liste, astfel încât să puteți trimite diferite tipuri de mesaje către diferite grupuri. Funcția listă de prieteni Facebook este o modalitate excelentă de a-ți gestiona prietenii pentru a realiza acest lucru.

De asemenea, puteți alege să ascundeți prietenii Facebook ale căror mesaje nu doriți să le vedeți; funcția de ascundere vă permite să vă mențineți prietenia de pe Facebook cu cineva, păstrând în același timp mesajele acestora să nu aglomereze fluxul dvs. zilnic de actualizări pe Facebook. Este foarte util pentru relațiile cu prietenii care publică detalii despre viața lor.

Facebook News Feed

Când fiecare utilizator se conectează, li se afișează o pagină de pornire care conține un flux personalizat de informații pe care Facebook le numește „flux de știri” sau „flux;” este plin de informații postate de prietenii lor. Feedul de știri apare în coloana din mijloc a paginii de pornire. Puteți reveni oricând la pagina dvs. de pornire personală făcând clic pe Pictograma Facebook în partea stângă sus a fiecărei pagini de Facebook.

În fluxul de știri sunt postări sau actualizări de stare pe care prietenii unui utilizator le-au postat în rețea, de obicei afișate doar prietenilor lor de pe Facebook. Fiecare utilizator vede un flux de știri diferit în funcție de cine sunt prietenii lor și de ceea ce postează acei prieteni. Feed-ul poate include mai mult decât simple mesaje text; poate conține și fotografii și videoclipuri. Dar principalul punct este că acest flux de actualizări de pe pagina dvs. de pornire se referă la prietenii dvs. și la ceea ce postează.

Poveștile apar în dreapta

În bara laterală dreaptă a paginii de pornire se află Istorii, Numele Facebook pentru un flux diferit de informații despre prietenii tăi. În loc de actualizări de stare sau postări, Povestiri arată Povestirile publicate de prietenii tăi, la fel ca pe Instagram și Snapchat. Sunt de obicei câteva secunde de videoclip sau fotografii statice. Puteți adăuga fișiere media la propriile povești, cu butonul mare Plus.

Cronologie și profil

În plus față de o pagină de pornire care conține știri de la prieteni, fiecare utilizator are o pagină separată care se referă la sine. De ani de zile Facebook a numit aceasta zona „profil” sau „perete”. Dar Facebook a reproiectat și redenumit zona de profil / perete și a început să o numească „Cronologie” în 2011. Puteți accesa pagina Cronologie făcând clic pe numele dvs. din colțul din dreapta sus pe fiecare pagină Facebook.

Acest tutorial din Feedul de știri Facebook, Wall și Profile explică mai multe despre diferențele dintre aceste zone.

Actualizări de stare, mesaje și Messenger

Comunicarea este bătăile inimii Facebook (există chiar și un dispozitiv Facebook Portal care vă permite să partajați comunicări video cu prietenii dvs.) și are loc sub diferite forme, inclusiv trei mari:

Actualizări de stare

„Actualizare de stare” este ceea ce Facebook numește un mesaj pe care îl postezi prin caseta de publicare pe care scrie „Ce-ți trece prin cap?” Caseta de publicare (afișată în imaginea de mai sus) apare atât în ​​partea de sus a paginii de pornire, cât și a paginii Cronologie. Oamenii folosesc actualizări de stare pentru a-și comunica activitățile, pentru a posta linkuri către știri, pentru a partaja fotografii și videoclipuri și pentru a comenta viața în general.

Messenger / Chat

Chat este numele Facebook pentru sistemul său de mesagerie instant, cunoscut și sub numele de Messenger pe mobil. Poți purta o conversație în timp real cu oricare dintre prietenii tăi de pe Facebook care se întâmplă să fie online și să se conecteze în același timp cu tine. Caseta de chat Facebook se află în partea dreaptă jos a interfeței și conține un punct verde mic lângă „Chat”. Dacă faceți clic pe acesta, se va deschide caseta de chat și se va afișa un punct verde lângă numele prietenilor care se întâmplă să fie conectați la Facebook în acel moment. Facebook Chat are o pictogramă roată cu setări pe care le puteți modifica pentru a determina cine poate vedea că sunteți online și când.

Cum funcționează confidențialitatea Facebook

Facebook permite fiecărui utilizator să controleze cine își poate vedea informațiile personale și fiecare conținut pe care îl postează în rețea. Există setări globale pe care fiecare utilizator ar trebui să le îmbunătățească pentru nivelul de confort al confidențialității personale atunci când începe să utilizeze Facebook.

Există, de asemenea, controale individuale prin intermediul butonului de selectare a publicului de sub caseta de publicare. De exemplu, puteți solicita modificarea permisiunii de vizualizare a postărilor de la caz la caz. S-ar putea să doriți să lăsați doar cei mai apropiați prieteni să vă vadă unele dintre activitățile voastre mai sălbatice sau ridicole, de exemplu, păstrându-le pe cele ascunse de colegii de serviciu sau de bătrâna dragă mamă. Puteți controla chiar și ale cui actualizări vedeți în cronologia dvs. eliminând prietenii sau amânând actualizările acestora.