Cum se deschid, se editează și se convertesc fișiere MAS

Un fișier cu extensia de fișier MAS poate fi un fișier Microsoft Short Stored Procedure Shortcut. Acest format stochează o interogare care a fost pre-scrisă și utilizată de o bază de date Microsoft Access.

Un alt format care folosește extensia de fișier MAS este fișierul rFactor Track folosit de jocul video de simulare a cursei rFactor Image Space, care stochează informații despre cum ar trebui să arate pista de curse. În plus, unele fișiere MAS pot include alte active, cum ar fi date despre vehicule și sunet și sunt uneori văzute alături de fișiere MFT.

Dacă nu se află în niciunul dintre aceste formate, un fișier MAS poate fi un fișier MEGA Alignment Sequence care stochează informații genetice, în format binar, pentru a fi utilizate cu software-ul MEGA. Acest format este utilizat pentru a ajuta la alinierea codurilor genetice între diferite eșantioane.


Cum se deschide un fișier MAS

Fișierele de comenzi rapide ale procedurii stocate Microsoft Access se deschid cu Microsoft Access.

rFactor este software-ul care deschide fișiere rFactor Track. Unele fișiere MAS implicite sunt instalate în folderul rFactor2 Installed implicit. De asemenea, disponibil pe site-ul rFactor este gMotor MAS File Utility, un program portabil (adică nu trebuie să îl instalați) care deschide aceste tipuri de fișiere MAS prin intermediul Fișier > Deschis... meniu.

gMotor MAS File Utility este inclus și în descărcarea „rFactor mod development tool pack”, pe care o puteți găsi și pe pagina lor de descărcare. Puteți descărca întregul pachet sau doar utilitarul în sine.

Software-ul folosit pentru deschiderea fișierelor MEGA Alignment Sequence se numește MEGA. Puteți face acest lucru prin instrumentul său Alignment Explorer folosind Alinia > Deschideți sesiunea de aliniere salvată ... articol din meniu. Această aplicație poate utiliza fișierul MAS pentru a crea alte fișiere, cum ar fi fișierele MEGA Tree Session (.MTS).

Dacă aceste programe nu vă deschid fișierul MAS, vă recomandăm să încercați un editor de text precum Notepad în Windows, TextEdit în macOS sau un alt program de editor de text gratuit. Când vizualizați un fișier ca document text, puteți găsi adesea un cuvânt sau două care vă ajută să identificați formatul în care este, ceea ce este adesea extrem de util în găsirea unui program adecvat care poate deschide acel fișier.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MAS, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele MAS, consultați articolul nostru despre cum să modificați programul implicit pentru un anumit ghid de extensie de fișier. pentru a face această schimbare în Windows.

Cum se convertește un fișier MAS

Este puțin probabil ca fișierele MAS care sunt utilizate cu Microsoft Access să poată fi convertite într-un alt format, dar îl puteți încerca pentru a fi sigur. Dacă este posibil, veți putea face acest lucru prin intermediul Fișier > Salvare ca meniu.

Dacă doriți să convertiți un fișier MAS utilizat cu rFactor, încercați să căutați în meniu un Fișier > Salvare ca or Export opțiune, care este de obicei modul în care programele software convertesc formatele de fișiere.

În timp ce MEGA este utilizat pentru a deschide unele fișiere MAS, este puțin probabil ca acesta să poată converti fișierele Alignment Sequence - acestea par să aibă un scop limitat și, prin urmare, probabil că nu sunt menite să existe în niciun alt format. Cu toate acestea, din nou, un fel de meniu Salvare sau Export este ceea ce ar trebui să căutați dacă bănuiți că, de fapt, puteți converti fișierul MAS utilizând MEGA.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Fișierele MAS care încă nu se vor deschide după ce încercați sugestiile de mai sus nu pot fi chiar fișiere MAS. Asigurați-vă că verificați din nou că nu citiți greșit extensia de fișier. 

Există cu siguranță multe exemple de extensii de fișiere scrise în mod similar, care nu sunt complet legate de fișierele MAS. Fișierele MAT sunt un exemplu.

Dacă fișierul dvs. nu folosește extensia de fișier .MAS, utilizați caseta de căutare din partea de sus a acestei pagini sau accesați Google, pentru a afla mai multe despre extensia de fișier pentru a vedea în ce format este fișierul și ce program este capabil să deschidă sau convertiți-l.