Cum se deschid atașamente blocate în MS Outlook

Microsoft Outlook blochează deschiderea anumitor fișiere prin e-mail. Aceste atașamente blocate în Outlook au extensii de fișiere care aparțin tipurilor de fișiere executabile care pot conține viruși. Cu toate acestea, fișierele cu extensia de fișier EXE nu sunt întotdeauna dăunătoare. Iată cum să modificați setările, astfel încât Outlook să deschidă aceste fișiere.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 și Outlook pentru Microsoft 365.


Cum se deschid atașamente blocate în Outlook

Dacă doriți să împiedicați Outlook să blocheze fișierele atașate, efectuați modificări în registrul Windows. Dacă nu vă simțiți confortabil să faceți modificări în registru, treceți la secțiunea Sfaturi de mai jos pentru a afla un mod diferit de a deschide atașamente blocate fără a face modificări la computer.

Dacă împiedicați Outlook să blocheze atașamentele rău intenționate, instalați un program antivirus pe computer și deschideți atașamente numai din surse de încredere.

Pentru a utiliza Editorul de registru pentru a debloca anumite tipuri de fișiere:

  1. Închideți Microsoft Outlook dacă este deschis.

  2. Deschideți Editorul de registru.

    Înainte de a începe, va trebui să știți cum să adăugați, să modificați și să ștergeți cheile și valorile de registry.

  3. Găsiți cheia de registry care se referă la versiunea dvs. de MS Outlook:

    Outlook 2019, Outlook 2016 și Outlook pentru Microsoft 365:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 16.0

    Outlook 2016:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 15.0

    Outlook 2013:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 14.0

    Outlook 2010:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Office 13.0

  4. Selectați Editați | × > Nou > String Value pentru a crea o nouă valoare numită Nivelul 1 Eliminați.

  5. Deschideți noua valoare și introduceți extensiile de fișiere pe care doriți să le deblocați. De exemplu, pentru a deschide fișiere EXE în Outlook, accesați Datele de valoare caseta de text și introduceți .executabil (incluzând "."). Pentru a adăuga mai multe extensii de fișiere, separați fiecare extensie cu un punct și virgulă, de exemplu, introduceți .exe; .cpl; .chm; .bat pentru a debloca fișierele EXE, CPL, CHM și BAT.

  6. Selectați OK pentru a salva modificările la șir.

  7. Închideți Editorul de registry și reporniți computerul.

Pentru a anula aceste modificări, astfel încât Microsoft Outlook să blocheze din nou acele extensii de fișiere, reveniți la locația de registru listată la pasul 3 și ștergeți fișierul Nivelul 1 Eliminați valoare.


Sfaturi despre deschiderea atașamentelor de fișiere blocate

Microsoft Outlook blochează fișierele pe baza extensiei de fișier. Orice fișier pe care îl primiți care nu utilizează o extensie de fișier potențial dăunătoare apare în Outlook fără mesaje de eroare sau avertismente. 

Din această cauză, puteți solicita expeditorilor să vă trimită prin e-mail fișiere utilizând o extensie de fișier diferită, chiar dacă nu este extensia reală pentru acel fișier. De exemplu, în loc să vă trimită un fișier executabil care utilizează extensia de fișier EXE, acestea pot schimba sufixul la .SAFE sau orice altceva care nu se află în lista de atașamente blocate.

Apoi, când salvați fișierul pe computer, puteți redenumi fișierul pentru a utiliza extensia de fișier EXE, astfel încât să îl puteți deschide normal.

O altă modalitate de a evita restricțiile Outlook și de a deschide atașamentele blocate este de a trimite expeditorului e-mail fișierul într-un format de arhivă. ZIP și 7Z sunt unele dintre cele mai frecvente.

Folosirea unui format de arhivă funcționează deoarece este la fel ca schimbarea extensiei de fișier la ceva ce Outlook va accepta (.ZIP sau .7Z în acest caz), dar este mai convenabil, deoarece nu trebuie să modificați extensia de fișier. Un program precum 7-Zip poate deschide majoritatea tipurilor de fișiere de arhivă.