Cum se creează o unitate USB bootabilă openSUSE

Când creați o unitate USB openSUSE bootabilă utilizând Windows, puteți experimenta cu toate caracteristicile openSUSE. Unitatea USB poate înlocui toate versiunile de Windows cu openSUSE sau Windows dual boot cu openSUSE.

Pentru a crea o unitate USB openSUSE, descărcați mai întâi openSUSE și software-ul balenaEtcher, apoi creați unitatea USB openSUSE folosind balenaEtcher.


Cum se descarcă o versiune live a openSUSE

Aveți mai multe opțiuni pentru cum să încercați distribuția OpenSUSE Linux. OpenSUSE este împărțit în două ramuri principale, Tumbleweed și Leap. Leap este modelul tradițional de lansare, noile versiuni ajungând în mod regulat. Tumbleweed este o distribuție de lansare continuă, care primește actualizări continue și nu are versiune statică. În timp ce Tumbleweed este fantastic pentru o instalare permanentă, nu este potrivit pentru un USB live. Acest ghid se concentrează pe Leap.

  1. Deschideți un browser, apoi accesați pagina de descărcare OpenSUSE.

  2. selectaţi Trăi tab.

  3. Alegeți o opțiune de descărcare: Gnom, KDE, Sau Rescue LiveCD. Opțiunea de salvare recuperează un sistem defect. Mediile desktop Gnome și KDE au avantaje și dezavantaje, deci alegeți-l pe cel pe care îl preferați. Dacă nu sunteți sigur, selectați KDE (OpenSUSE este cunoscut pentru o experiență excelentă de plasmă KDE).


Descărcați și rulați Etcher

Nu există lipsă de aplicații de scriere a imaginilor care pot bloca o imagine OpenSUSE pe o unitate USB. balenaEtcher este simplu de utilizat și de rulat. În plus, dacă nu sunteți pe Windows, puteți utiliza Etcher pe Mac și Linux.

  1. Deschideți un browser web, apoi accesați pagina de descărcare balenaEtcher.

  2. Selectați Descărcați pentru pentru a porni descărcarea.

    Pe Windows, aveți opțiunea de a instala Etcher sau de a-l rula într-o formă portabilă. Cel portabil este mai simplu, deoarece îl puteți rula din directorul de descărcare. Aceasta este metoda acoperită de acest ghid.

  3. După descărcare, deschideți fișierul Download director, apoi localizați fișierul Gravor fisier executabil.

  4. Selectați Gravor să-l conducă.


Flash OpenSUSE pe USB cu Etcher

Odată ce totul este la locul său, sunteți la doar câțiva pași distanță de o unitate USB OpenSUSE bootabilă.

  1. Fereastra Etcher este împărțită în trei secțiuni, concepute pentru a vă ghida prin procesul de scriere pe unitate.

  2. Dacă unitatea USB este introdusă, aceasta apare în coloana din mijloc. Dacă nu, introduceți USB-ul. Poate apărea sau nu în coloană după ce o faceți. Ambele sunt ok.

  3. Clic Selectați imaginea.

  4. În fereastra browserului de fișiere, navigați și selectați imaginea discului OpenSUSE. Apoi selectați Deschis pentru a-l încărca în Etcher.

  5. Dacă USB-ul nu este încărcat, utilizați coloana centrală pentru a naviga la fișier și selectați-l.

  6. Când totul arată bine, selectează bliț.

    Înainte de a bloca USB-ul, rețineți că totul de pe unitate va fi șters.

  7. Etcher scrie imaginea pe USB. Acest lucru poate dura ceva timp.

  8. Când Etcher termină, acesta afișează un mesaj care vă anunță că puteți închide aplicația și utiliza USB.

  9. Reporniți computerul pe USB.

    • Pe un computer cu un BIOS standard, reporniți computerul și porniți în openSUSE (atâta timp cât ordinul de pornire are o unitate USB înainte de hard disk).
    • Pe un computer cu UEFI, porniți în openSUSE apăsând pe Schimba tasta și repornirea computerului. Apare un meniu de încărcare UEFI cu opțiunea de a Folosiți un dispozitiv. Când apare submeniul, alegeți Dispozitiv USB EFI.
  10. openSUSE începe să pornească. Este nevoie de o cantitate destul de mare de timp pentru a face acest lucru.