Cum se configurează mai multe conturi Gmail pe un Android

Gmail este serviciul de e-mail gratuit al Google, care face mult mai mult decât să trimită și să primească e-mailuri. Dacă aveți mai multe conturi Gmail, iată cum puteți accesa mai multe conturi Gmail pe un smartphone Android.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Android 2.2 și versiuni ulterioare și ar trebui să funcționeze indiferent de cine a făcut telefonul dvs. Android, indiferent dacă este de la Samsung, Google, Huawei, Xiaomi sau alt producător.


Adăugați conturi Gmail pe un smartphone Android

Adăugarea unuia sau mai multor conturi Gmail suplimentare pe telefonul dvs. Android este un proces simplu.

  1. Apăsați pe Gmail pictogramă de pe ecranul de pornire al telefonului sau găsiți-o în lista de aplicații.

  2. În colțul din stânga sus al Gmail, atingeți meniu pentru a afișa opțiuni suplimentare.

  3. Derulați până în partea de jos a meniului, apoi atingeți setările.

  4. În setările pagina, atingeți Adaugă cont.

  5. În Configurați adresa de e-mail pagina, alege Google.

  6. Telefonul durează câteva secunde pentru încărcare și, în funcție de securitatea acestuia, vă solicită o parolă. Asta pentru că adăugați un al doilea cont Google la telefon prin adăugarea acestei adrese de e-mail.

  7. Când ați terminat, apare ecranul de conectare Gmail. Fie introduceți adresa de e-mail existentă, fie selectați Creează cont În josul paginii. Dacă introduceți un e-mail existent, apăsați Următor → pentru a continua.

  8. Urmați pașii de pe ecran pentru a vă introduce acreditările și alte informații necesare.

  9. Când ați terminat, Gmail setările apărea. Noua listă de conturi listată mai jos în contul dvs. anterior.

După ce adăugați al doilea cont, ambele conturi Gmail sunt conectate la telefonul dvs. Android și puteți trimite și primi e-mailuri din oricare dintre conturi, după cum este necesar.


Motive pentru care aveți mai mult de un cont Gmail

Există multe motive pentru a avea mai multe conturi Gmail. A avea conturi separate este o modalitate de a separa conturile de e-mail personale de conturile de e-mail de la serviciu pentru a păstra un echilibru între viața profesională și viața personală. În acest fel, puteți pleca în vacanță și puteți ignora contul de e-mail de la serviciu în timp ce rămâneți în contact cu prietenii și familia.

Un cont Gmail separat poate fi utilizat pentru e-mailuri neesențiale, de exemplu, pentru a vă înscrie la promoții sau alte programe legate de marketing, cum ar fi buletine informative, alerte de vânzare, e-mailuri promoționale și înregistrări de loterie. Când dați adresa dvs. de e-mail acestor surse, acestea trimit o mulțime de mesaje. Dacă această promoție sau loterie vinde adresa dvs. de e-mail și informațiile către o altă organizație legitimă în scopuri de marketing, căsuța de e-mail va completa cu și mai multe mesaje. În cele din urmă, sursele de spam mai puțin reputate vă pot obține adresa de e-mail, iar rezultatul este o mulțime de e-mailuri nedorite.

Cu un cont Gmail separat, aceste mesaje sunt colectate într-un singur loc, departe de căsuțele de e-mail personale importante sau de serviciu. Puteți alege să ignorați acel cont și să evitați trecerea prin nedorite pentru a găsi mesaje importante.

Gmail oferă, de asemenea, ajutor pentru filtrare cu mesajele de e-mail, astfel încât chiar și în contul dvs. de e-mail de marketing și promoțional, spamul și e-mailurile nedorite pot fi separate de buletinele de știri și promoțiile de vânzare care vă interesează.