Cum se activează modul dezvoltator pe Android

Android este un sistem de operare mobil flexibil, conceput pentru a funcționa imediat. Cei mai mulți utilizatori nu vor trebui niciodată să caute în opțiunile sale mai avansate, dar dacă vreți să modificați sistemul de operare sau dacă doriți să rulați o aplicație care necesită permisiuni avansate, puteți activa modul dezvoltator.

Când activați modul dezvoltator pe Android, obțineți acces la tot felul de informații, setări și opțiuni care sunt de obicei ascunse.

Aceste instrucțiuni se aplică smartphone-urilor care rulează Android 10, Android Pie (9), Android Oreo (8) și Android Nougat (7).


Ce este modul dezvoltator Android și cine are nevoie de el?

Modul dezvoltator este conceput în principal pentru dezvoltatorii Android. Acesta dezvăluie opțiunile și setările la care dezvoltatorii au nevoie de acces atunci când testează aplicații noi. Utilizatorii obișnuiți nu au de obicei nevoie să acceseze aceste opțiuni, motiv pentru care modul este dezactivat în mod implicit.

Chiar dacă modul dezvoltator este conceput pentru dezvoltatori, nu este doar pentru dezvoltatori și are utilizări care depășesc cu mult crearea și testarea aplicațiilor.

Activarea modului dezvoltator vă oferă acces la un recorder de ecran, expune setări pentru a crește viteza de animație și pentru a spori performanța jocului de înaltă calitate și este o condiție prealabilă pentru înrădăcinarea telefonului sau pentru instalarea unui sistem de operare personalizat.

Chiar și ceva la fel de simplu precum falsificarea locației GPS sau păcălirea aplicațiilor pentru a crede că ești undeva unde nu ești, necesită să activezi modul dezvoltator. De exemplu, dacă doriți să vă falsificați GPS-ul în Pokemon Go, trebuie să activați modul dezvoltator.

Dacă instalați o aplicație și vă solicită să activați modul dezvoltator, va trebui să alegeți între activarea modului dezvoltator sau nu utilizarea aplicației. Înainte de a continua, asigurați-vă că ați obținut aplicația dintr-o sursă de încredere, cum ar fi Google Play, și că aplicația nu este malware.


Cum se activează modul dezvoltator Android

Activarea modului dezvoltator pe Android este un proces simplu. Tot ce trebuie să faceți este să localizați meniul în care este afișat numărul de construire al telefonului dvs., apoi apăsați numărul de construire până când se activează modul dezvoltator. Este, de asemenea, un proces complet reversibil, astfel încât puteți oricând să dezactivați modul dezvoltator mai târziu dacă vă răzgândiți.

Iată cum puteți activa modul dezvoltator Android:

  1. Navigheaza catre setările > Sistem > Despre telefon.

    Aceste instrucțiuni sunt pentru un telefon care rulează Android. Este posibil să fie necesar să accesați versiunile Android modificate setările > Despre dispozitiv, Sau setările > Despre > Informatii software > Mai Mult sau instrucțiuni similare.

  2. Derulați în jos până când localizați fișierul Construiți numărul secţiune.

  3. selectaţi Construiți numărul până când vedeți un mesaj care spune Sunteți acum un dezvoltator!

    Probabil că nu veți primi feedback după primele câteva atingeri. Continuați să atingeți și veți vedea în cele din urmă un mesaj care spune: „Acum sunteți la x pași de a fi dezvoltator”. Înainte de a putea finaliza procesul, telefonul dvs. vă poate solicita codul PIN.

  4. Când vedeți mesajul care spune că sunteți dezvoltator, înseamnă că ați activat cu succes modul dezvoltator. Dacă încercați să instalați sau să utilizați o aplicație care necesită modul dezvoltator, puteți reveni la aplicația respectivă și ar trebui să aveți acces la toate opțiunile exclusive pentru dezvoltatori.


Cum se accesează opțiunile pentru modul dezvoltator pe Android

În unele cazuri, activarea modului dezvoltator nu este suficientă. De exemplu, dacă încercați să vă falsificați GPS-ul, trebuie să faceți modificări suplimentare în meniul cu opțiuni pentru dezvoltatori după ce ați activat modul dezvoltator. Din fericire, puteți accesa cu ușurință meniul de opțiuni pentru dezvoltatori din meniul de sistem de pe telefon.

Dacă o aplicație necesită modul dezvoltator și este o aplicație de încredere, atunci activarea modului dezvoltator este în general sigură. Cu toate acestea, activarea și modificarea diferitelor opțiuni pentru dezvoltatori, fără a înțelege ce faceți, pot avea efecte nedorite. Utilizați meniul de opțiuni pentru dezvoltatori numai dacă știți ce faceți sau dacă urmați cu atenție instrucțiunile furnizate de o astfel de aplicație.

  1. Navigheaza catre setările > Sistem.

  2. Selectați Avansat, Apoi selectați Opțiuni pentru dezvoltatori.

  3. Cu meniul de opțiuni pentru dezvoltator deschis, veți avea acces la informații despre telefonul dvs. pe care altfel nu le-ați vedea. De asemenea, veți avea posibilitatea de a activa o varietate de opțiuni avansate.


Cum se dezactivează modul dezvoltator pe Android

Puteți lăsa în siguranță modul dezvoltator activat, chiar dacă nu îl utilizați pentru nimic. Dacă decideți că preferați să nu aveți activat modul dezvoltator, îl puteți dezactiva din meniul de opțiuni pentru dezvoltator:

  1. Navigheaza catre setările > SistemȘi selectați Avansat.

  2. Selectați Opțiuni pentru dezvoltatori, apoi selectați comutatorul „Activat” din partea de sus a ecranului cu opțiuni pentru dezvoltatori.

  3. Comutatorul va aluneca spre stânga, iar textul din partea de sus a paginii se va schimba din On la de pe.

  4. Puteți reactiva oricând modul dezvoltator navigând la setările > Despre telefon și atingând Construiți numărul până se activează.