Cum se activează iPhone Debug Console sau Web Inspector

Înainte de iOS 6, browserul web Safari al iPhone-ului avea o consolă de depanare încorporată pe care dezvoltatorii o foloseau pentru a găsi defecte de pagină web. Versiunile recente ale iOS folosesc în schimb Web Inspector. Web Inspector este utilizat de dezvoltatorii web pentru a modifica, depana și optimiza site-urile web de pe dispozitive Mac și iOS.

Pentru a utiliza Web Inspector, conectați iPhone-ul la computerul Mac cu un cablu, deschideți Safari-ul Mac-ului, apoi activați meniul Dezvoltare din Preferințele avansate Safari.

Informațiile din acest articol se aplică iPhone-urilor și altor dispozitive iOS cu iOS 6 până la iOS 12 și Mac-uri pe Mac OS X Leopard (10.5) și ulterior, cu excepția cazului în care se menționează altfel.

Miguel Co / Lifewire 


Activați Web Inspector pe iPhone iOS 6 și versiunile ulterioare

Web Inspector este dezactivat în mod implicit, deoarece majoritatea utilizatorilor de iPhone nu au niciun folos pentru el. Cu toate acestea, dezvoltatorii îl pot activa în câțiva pași scurți. Iată cum:

  1. Apăsați pe setările pictogramă de pe ecranul de pornire iPhone.

    Pe un iPhone cu o versiune anterioară a iOS, accesați Consola de depanare prin setările > Safari > Dezvoltator > Consola de depanare. Ori de câte ori Safari de pe iPhone detectează erori CSS, HTML și JavaScript, detaliile fiecăruia sunt afișate în depanator.

  2. Derulați în jos și atingeți ușor Safari pentru a deschide ecranul care conține tot ce ține de browserul web Safari de pe iPhone, iPad sau iPod touch.

  3. Derulați până în partea de jos a ecranului și atingeți Avansat.

  4. Mutaţi Inspector Web comutați la On poziție.


Conectați iPhone la Safari pe un Mac

Pentru a utiliza Web Inspector, conectați-vă iPhone-ul sau alt dispozitiv iOS la un Mac care rulează browserul web Safari. Conectați dispozitivul la computer utilizând un cablu.

Cu Safari deschis, efectuați următoarele:

  1. Clic Safari în bara de meniu și alegeți Preferințe.

  2. Apasă pe Avansat tab.

  3. selectaţi Afișați meniul Dezvoltare în bara de meniu Caseta de bifat.

  4. Ieșiți din fereastra de setări.

  5. În bara de meniu Safari, faceți clic pe Dezvolta, Apoi selectați Conectați Web Inspector.

IPhone-ul sau alt dispozitiv iOS atașat apare în Dezvolta meniul derulant. Cu Web Inspector deschis, dezvoltatorii pot inspecta toate resursele de pe o pagină web. Fereastra Web Inspector conține HTML editabil și note cu privire la stilurile și straturile paginii web într-un panou separat.

Cu Safari 9 și OS X Mavericks (10.9), Apple a introdus modul Responsive Design în Web Inspector. Dezvoltatorii folosesc acest simulator încorporat pentru a previzualiza modul în care paginile web se scalează la diferite dimensiuni, rezoluții și orientări ale ecranului.