Cum să vizualizați sursa unui mesaj în Gmail

Un e-mail pe care îl vedeți în Gmail nu este chiar așa cum arată e-mailul original original, cel puțin, nu cel pe care programul de e-mail îl interpretează atunci când îl primește. În schimb, există un cod sursă ascuns pe care îl puteți vizualiza pentru a vedea informații suplimentare care nu sunt incluse în mesajul obișnuit.

Puteți vizualiza codul sursă complet al unui e-mail numai în timp ce utilizați versiunea desktop Gmail sau Inbox. Aplicația Gmail mobilă nu acceptă vizualizarea mesajului original. 


Cum să vizualizați codul sursă al unui mesaj Gmail

Codul sursă al e-mailului afișează informațiile despre antetul e-mailului și adesea codul HTML care controlează modul în care este afișat mesajul. Aceasta înseamnă că puteți vedea când a fost primit mesajul, serverul care l-a trimis și multe altele.

  1. Deschideți mesajul pentru care doriți să vedeți codul sursă.

  2. Găsiți partea de sus a e-mailului în care se află subiectul, detaliile expeditorului și marca de timp. Alături se află pictograma Răspuns și cele trei puncte stivuite pentru meniu. Selectează trei puncte stivuite pictogramă pentru a dezvălui opțiunile suplimentare.

  3. Selectați Afișați originalul din meniul respectiv pentru a deschide o filă nouă care afișează codul sursă al e-mailului.

  4. Codul sursă original al mesajului se deschide într-o filă nouă. În partea de sus, veți găsi detalii vitale pentru mesaj și modul în care a fost trimis. Mai jos este textul simplu care a fost schimbat între serverele de e-mail.

  5. Mesajele de e-mail conțin informații pe care serverele le utilizează pentru a se asigura că mesajul ajunge la locul corect. Puteți utiliza funcția de căutare a browserului pentru a găsi începutul mesajului real. Deoarece mesajul este HTML, ar trebui să înceapă cu un HTML etichetă. Deschideți căutarea cu Ctrl + F. Apoi, căutați DOCTIP pentru a merge la începutul conținutului mesajului.

  6. Pentru a descărca mesajul original ca fișier TXT, selectați Descărcați originalul. Sau selectați Copiați în clipboard pentru a copia tot textul, astfel încât să îl puteți lipi oriunde doriți.