Cod de eroare 0xc00000e9: Ce înseamnă și cum să îl remediați

Codul de eroare Windows 0xc00000e9 este o eroare comună a Windows Boot Manager care indică fie o eroare hardware, fie un fișier de sistem deteriorat întâlnit în timpul procesului de boot. Apare la scurt timp după pornirea computerului, dar înaintea ecranului de conectare Windows, după cum urmează:

  • A apărut o eroare neașteptată de I / O. Cod de eroare: 0xc00000e9

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8, Windows 7 și Windows Vista.


Cauzele codului de eroare Windows 0xc00000e9

Codul de eroare 0xc00000e9 are întotdeauna de-a face cu procesul de boot pentru Windows. O eroare I / O sau eroare de intrare / ieșire apare atunci când sistemul nu poate accesa o unitate sau un disc, ceea ce înseamnă că nu poate citi sau copia date. Deoarece este obișnuit, există multe motive pentru care eroarea ar putea apărea:

  • Componente hardware sau PC externe nefuncționale.
  • Porturi I / O deteriorate.
  • Componente așezate incorect, cum ar fi un hard disk deconectat, care nu intră în contact cu placa de bază.
  • Setări UEFI, BIOS sau CMOS configurate incorect.
  • Fișiere de sistem corupte sau probleme de registry Windows.
  • Probleme cu Windows Update.
  • Un virus din sectorul de încărcare sau alte programe malware.

Cum se remediază erorile 0xc00000e9 în Windows 10, 8, 7 și Vista

Încercați acești pași în ordine până când eroarea dispare:

  1. Reporniți computerul. Dacă nu vă puteți conecta la computer, efectuați o resetare hard ținând apăsat butonul de alimentare până când computerul se oprește, apoi porniți-l din nou.

    Repornirea unui computer remediază multe probleme. Dacă eroarea continuă să apară, faceți câteva sapături suplimentare pentru a determina cauza care stă la baza.

  2. Deconectați toate dispozitivele externe. Eliminați perifericele, cum ar fi hard disk-urile externe, unitățile flash și alte dispozitive USB, apoi reporniți computerul. Aceste dispozitive străine pot interfera cu procesul de încărcare uneori. Îndepărtați-le unul câte unul pentru a afla ce dispozitiv este defect.

  3. Scanați Windows pentru erori. Dacă Windows se încarcă cu succes după o repornire, utilizați instrumentul de verificare a erorilor Windows încorporat și comanda de scanare SFC pentru a verifica hard diskul și respectiv fișierele de sistem pentru probleme.

    Instrumentul Windows Error Checker poate fi rulat și din promptul de comandă folosind comanda chkdsk.

  4. Porniți în modul sigur. Când Windows nu pornește normal, puteți accesa adesea sistemul de operare în modul sigur. Dacă acest lucru funcționează, puteți efectua mulți dintre pașii de depanare de mai jos din Windows.

  5. Actualizați driverele. Dacă puteți porni în Windows, verificați dacă toate driverele de dispozitiv sunt actualizate, în special cele legate de porturile I / O și stocarea.

  6. Efectuați o reparație de pornire Windows. Dacă nu vă puteți conecta la Windows, utilizați un disc Windows sau o unitate USB pregătită care include instrumentele de reparare automată Windows. O reparație de pornire poate remedia fișierele de sistem corupte, erorile de registry și conținutul lipsă care uneori determină apariția acestei erori.

  7. Scanați PC-ul pentru a detecta malware. Dacă un virus împiedică pornirea Windows, utilizați un instrument antivirus de pornire. Descărcați un program antivirus pentru Windows pe o altă mașină și copiați-l pe o unitate de pornire. Majoritatea instrumentelor antivirus includ un instrument de salvare bootabil care scanează un sistem dintr-un prompt de comandă.

  8. Testați hard diskurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să utilizați un instrument gratuit de testare a hard diskului. Dacă aveți acces la promptul de comandă, rulați instrumentul de acolo fără a scoate hard diskul. O altă opțiune este să înlocuiți unitatea de disc cu o altă unitate despre care știți că funcționează. S-ar putea să încercați și unitatea de disc cu o altă mașină.

  9. Schimbați ordinea de încărcare. Este posibil ca secvența de încărcare să se fi schimbat dacă ați instalat un hard disk nou, ați conectat o unitate externă sau ați conectat un dispozitiv USB. Poate apărea și atunci când actualizați BIOS-ul sistemului. Accesați setările BIOS sau UEFI ale computerului, apoi asigurați-vă că unitatea de disc pe care este instalat Windows este listată în partea de sus a secvenței de boot.

  10. Actualizați codul de încărcare a volumului pentru a utiliza BOOTMGR. Codul de încărcare al volumului poate fi corupt sau asociat cu un încărcător de încărcare diferit de BOOTMGR implicit pentru Windows. Actualizarea codului de încărcare a volumului ar trebui să rezolve această problemă.

    Problemele de cod de încărcare a volumului pot provoca, de asemenea, probleme suplimentare, inclusiv erori legate de Hall.dll.

  11. Reparați Master Boot Record (MBR). Similar cu codul de boot de volum, Master Boot Record conține date necesare pentru încărcarea Windows. MBR îi spune Windows care unitate și partiție să utilizeze în timpul bootului, astfel încât repararea MBR ar putea rezolva eroarea.

  12. Dezactivați Windows Secure Boot. Funcția Secure Boot poate împiedica hardware-ul sau software-ul extern să funcționeze cu un computer. Dezactivați-l temporar pentru a vedea dacă asta remediază problema.

  13. Efectuați o restaurare a sistemului. Dacă problema a început să apară după ce ați instalat un nou dispozitiv sau program, utilizați funcția de restaurare a sistemului Windows pentru a reveni la sistemul de operare într-o stare anterioară.

    O restaurare a sistemului șterge modificările aduse Windows de la data de revenire selectată, deci faceți backup fișierelor pe care doriți să le păstrați.

  14. Efectuați o instalare curată a Windows. Reinstalarea Windows suprascrie toate modificările aduse sistemului. Ca urmare, fișierele de sistem care au fost corupte sau lipsă sunt readuse la starea de funcționare corespunzătoare.

  15. Verificați dacă există erori ale componentelor. Dacă este posibil, căutați în interiorul computerului orice poate fi slăbit sau deconectat. Faceți același lucru pentru orice dispozitiv extern care a provocat eroarea. Dacă identificați o problemă hardware, o puteți rezolva singur sau contactați producătorul pentru ajutor la repararea computerului.

    Înainte de a deschide un computer sau alt hardware, verificați dacă dispozitivul are garanție. S-ar putea să îl puteți beneficia gratuit de servicii profesionale.