Cum să vă faceți contul Instagram privat

Deci, doriți să vă faceți contul Instagram privat? Bună mișcare - mai ales dacă postezi conținut pe care nu vrei să-l vizualizeze o anumită persoană sau un anumit grup de persoane care ar putea să te caute pe Instagram.

Nusha Ashjaee / Lifewire

Aceste instrucțiuni se aplică sistemelor de operare Android și iOS.

Să-ți faci profilul privat este destul de simplu. Iată pașii pentru a realiza acest lucru, așa cum se explică folosind aplicația Instagram pentru iPhone:

  1. Atingeți pictograma profil din colțul din dreapta jos al ecranului, apoi atingeți pictograma meniu din colțul din dreapta sus.

  2. Robinet setările > Confidențialitate.

    Lifewire

  3. Robinet Confidențialitatea contului apoi atingeți butonul chiar lângă Cont privat.

    Lifewire

    Dacă nu este întregul dvs. profil pe care doriți să îl faceți privat, ci doar câteva imagini, aveți și opțiunea de a ascunde fotografii selectate în contul dvs. Instagram. Opțiunea se află în meniul foto.

  4. Ați setat cu succes profilul dvs. Instagram la privat. (Nu este necesară salvarea modificărilor de setare.) Atâta timp cât opțiunea Cont privat este activată, numai utilizatorii care vă urmăresc în prezent, plus orice utilizator nou pe care îl aprobați dacă solicită să vă urmărească, vă vor putea vedea Conținut Instagram.


Întrebări și răspunsuri privind confidențialitatea Instagram

Răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le au despre confidențialitatea lor Instagram:

  • Ce se întâmplă dacă etichetez un utilizator sau adaug un hashtag la una dintre postările mele de pe Instagram când profilul meu este setat la profil? Oare oamenii o mai pot vedea? Numai utilizatorii care vă urmăresc vor putea să o vadă. Etichetarea altor utilizatori care nu vă urmăresc sau introducerea unui hashtag în descriere nu suprascrie confidențialitatea postării. Nu va fi vizibil pentru nimeni altcineva care nu te urmează deja.

  • Ce se întâmplă dacă vreau să împărtășesc o postare Instagram pe alte site-uri de rețele sociale atunci când profilul meu este setat la privat? Dacă decideți să distribuiți o postare pe Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr sau altă rețea socială, aceasta va fi accesibilă publicului pentru a fi vizualizată ca o postare independentă. Oricine îl vizionează va putea face clic pe linkul permanent Instagram pentru a-l vizualiza în întregime, dar dacă face clic pe numele dvs. de utilizator pentru a vizualiza profilul dvs. complet, nu va putea să vă vadă celălalt conținut decât dacă vă urmează deja.

  • Dacă cineva decide să mă urmărească în timp ce profilul meu este privat, va putea să vadă postările mele? Nu până nu le aprobi. Când un utilizator atinge butonul Urmărește pe un utilizator al cărui profil este privat, acesta trimite doar un mesaj de cerere de urmărire. Deci, dacă primiți o cerere de urmărire de la cineva, acesta nu va putea vedea niciunul dintre conținuturile dvs. până când nu aprobați manual cererea acestora de a vă urma.

  • Cineva mă urmărește, dar nu mai vreau ca el sau ea ca un adept. Cum scap de această persoană? Pentru a împiedica pe cineva să te urmărească, blochează contul. Deschideți profilul, atingeți cele trei cercuri albe din colțul din dreapta sus și atingeți Blocați utilizatorul pentru a elimina acel cont de pe urmașii tăi. (Puteți, de asemenea, să raportați contul.)

  • Pot seta profilul meu la privat conectându-mă la Instagram.com pe web?  Da, puteți face acest lucru din zona de confidențialitate și securitate a setărilor Instagram.

  • Cât de des pot trece înainte și înapoi între public și privat? Nu pare să existe o limită cu privire la frecvența cu care activați sau dezactivați setările de confidențialitate, deci dacă vă simțiți înclinați să o faceți de mai multe ori pe zi, nu ar trebui să fie o problemă. Această flexibilitate s-ar putea schimba, deoarece Instagram pune restricții asupra altor forme de activitate.

  • Voi pierde adepți dacă îmi voi face profilul privat? Nu. Nu veți pierde niciunul dintre urmăritorii pe care îi aveți în prezent și toți vor avea acces complet la tot ceea ce postați.

  • Pot face un cont Instagram de afaceri privat? Nu. Va trebui să-l transformi într-un cont Instagram personal.