Cum să vă exportați e-mailurile din Gmail ca fișiere Mbox

E-mailurile din contul dvs. Gmail sunt disponibile pentru descărcare utilizând IMAP și POP, dar descărcând toate mesajele dvs. ca un singur fișier mbox potrivit fie pentru arhivarea offline, fie pentru încărcarea către un client de e-mail compatibil mbox.


Cum funcționează o arhivă Gmail

Când se creează o arhivă utilizând una dintre aceste opțiuni, Google vă trimite prin e-mail un link către locația arhivei. În funcție de cantitatea de informații din contul dvs., acest proces ar putea dura câteva minute sau câteva ore. Mulți primesc linkul către arhivă în aceeași zi.

Formatul de stocare a e-mailurilor utilizat pentru organizarea mesajelor e-mail este un singur fișier text numit fișier mbox. Fișierul mbox salvează mesajele într-un format concentrat în care fiecare mesaj este stocat după altul, începând cu antetul De la.

Acest format a fost utilizat inițial de gazdele Unix, dar este acum acceptat de alte aplicații de e-mail, inclusiv Outlook și Apple Mail.


Cum să vă exportați e-mailurile din Gmail ca fișiere mbox

Pentru a descărca o copie a mesajelor din contul dvs. Gmail în format fișier mbox:

  1. Pentru a descărca anumite mesaje, aplicați o etichetă acelor mesaje. De exemplu, creați o etichetă intitulată mesaje de descărcat și aplicați-l la mesajele pe care doriți să le descărcați.

  2. Accesați https://takeout.google.com/settings/takeout.

  3. Selectați Selectați Nici unul.

    Gmail stochează numai e-mailuri, nu poate stoca celelalte date pe ecranul de export.

  4. Derulați până la Mail, selectați gri X la dreapta, apoi:

    • Pentru a descărca numai anumite mesaje, selectați Toate emailurile.
    • Verifica Selectați Etichete.
    • Verificați etichetele care etichetează e-mailurile pe care doriți să le descărcați.

  5. Selectați Următor →.

  6. Nu schimba tipul de fișier, apoi selectați Creați arhivă.

  7. Un fișier zip transmite metodei de livrare selectate (în mod implicit, veți primi un e-mail cu un link pentru a descărca fișierul zip).