Cum să utilizați telefonul dvs. Android ca hotspot Wi-Fi portabil

Hotspoturile oferă o capacitate mai convenabilă decât tethering-ul, în cazul în care o conexiune de date este partajată cu un singur computer utilizând un cablu USB sau Bluetooth - posibil cu ajutorul unor programe precum PdaNet. Așa cum iPhone-ul poate fi folosit ca hotspot Wi-Fi, multe smartphone-uri și tablete Android oferă funcții similare. Cu un hotspot Wi-Fi, conexiunea dvs. de date mobile de pe dispozitivul dvs. Android poate fi partajată fără fir cu alte cinci dispozitive, inclusiv alte telefoane mobile, tablete și computere. Funcția de partajare a datelor Wi-Fi este integrată în majoritatea dispozitivelor Android. 

Instrucțiunile din acest articol se concentrează pe Android „stoc” pe un Google Pixel și un Samsung Galaxy S9. Interfețele și procesele altor dispozitive pot diferi în funcție de cine le-a creat: LG, HTC, Huawei, Xiaomi etc.

Miguel Co / Lifewire 


Activați funcția Hotspot portabil Wi-Fi de pe telefonul dvs. Samsung

Dacă nu sunteți restricționat să utilizați caracteristica hotspot Wi-Fi pe dispozitivul dvs. Android, activați-o.

Fiți selectivi atunci când utilizați un smartphone ca hotspot Wi-Fi și cu care partajați parola. Datele procesate prin această caracteristică Wi-Fi utilizează alocarea dvs. lunară de utilizare a datelor mobile.

Pentru a activa hotspot-ul Wi-Fi:

  1. Mergi la pagina setările pe telefonul dvs. Samsung. De la Acasă ecran, apăsați tasta Meniu , apoi atingeți setările.

  2. În setările ecran, atingeți Rețele fără fir. Pe un telefon Samsung, atingeți Conexiuni, apoi atingeți Hotspot mobil și Tethering.

  3. Porniți Hotspot mobil comutator. Telefonul devine un punct de acces wireless și afișează un mesaj în bara de notificare când este activat.

  4. Pentru a găsi parola și instrucțiunile pentru hotspot, atingeți Hotspot mobil. Folosiți această parolă pentru a vă conecta celelalte dispozitive la hotspot.

    Pentru a schimba parola implicită, atingeți Parolă și introduceți o parolă nouă.

  5. Conectați-vă celelalte dispozitive la hotspot pentru a intra online.


Activați funcția Hotspot portabil Wi-Fi pe smartphone-ul dvs. Pixel sau Stock Android

Dacă nu sunteți restricționat să utilizați funcția hotspot Wi-Fi pe dispozitivul dvs. Android, activați-l:

  1. Lansarea setările apoi apăsați Rețea și Internet.

  2. Robinet Hotspot și tethering, apoi atingeți Hotspot Wi-Fi.

  3. Porniți hotspot Wi-Fi comutator.

  4. Opțional, modificați numele hotspotului, parola și alte setări avansate, cum ar fi oprirea automată și banda AP.

Găsiți și conectați-vă la noul hotspot Wi-Fi creat

Când hotspot-ul este activat, conectați-vă celelalte dispozitive la el ca și cum ar fi orice alt router Wi-Fi:

  1. De pe fiecare dispozitiv cu care doriți să partajați acces la Internet, găsiți hotspot-ul Wi-Fi. Computerul, tableta sau alte smartphone-uri vă pot notifica că sunt disponibile rețele wireless noi.

    Pentru a găsi rețelele fără fir, utilizați telefonul Android și accesați setările > Rețele fără fir > Setări Wi-Fi. Apoi, urmați instrucțiunile generale de conexiune Wi-Fi pentru majoritatea computerelor.

  2. Stabiliți conexiunea introducând parola pentru hotspot-ul Wi-Fi.


Activați hotspotul Wi-Fi gratuit în planurile restricționate de operator

Procedura implicită pentru funcția hotspot universal Wi-Fi găsită în Android funcționează dacă aveți un dispozitiv care acceptă hotspoturi și un plan de date pentru a se asocia cu acesta. Cu toate acestea, este posibil să nu aveți acces la internet pe laptop sau tabletă după ce vă conectați, deoarece unii operatori wireless restricționează accesul la hotspot Wi-Fi numai pentru cei care plătesc pentru această funcție.

O altă modalitate de a utiliza Androidul dvs. ca hotspot este cu o aplicație widget Android, cum ar fi Elixir 2, care activează sau dezactivează hotspot-ul Wi-Fi pe ecranul de pornire. Acest lucru face posibilă accesarea funcției hotspot direct și fără a adăuga taxe suplimentare de la furnizorul dvs. de servicii wireless. Dacă Elixir 2 nu funcționează, o aplicație gratuită numită FoxFi face același lucru.

Deși aceste aplicații ocolesc restricțiile operatorului, în majoritatea cazurilor, ocolirea limitărilor operatorului constituie o încălcare a termenilor și condițiilor din contract. Folosiți aceste aplicații la discreția dvs.


Sfaturi și considerații

Când utilizați hotspot-ul Wi-Fi pe telefonul dvs. Android și pe alte dispozitive, urmați aceste recomandări:

  • Dezactivați caracteristica hotspot Wi-Fi atunci când nu mai aveți nevoie de acces la Internet partajat pentru alte dispozitive. Lăsând această funcție activată, se descarcă bateria telefonului mobil.
  • În mod implicit, hotspoturile Wi-Fi portabile sunt configurate cu securitate WPA2 și o parolă generică. Dacă utilizați un hotspot într-un loc public sau sunteți îngrijorat de hackerii care vă interceptează datele, schimbați parola înainte de a transmite semnalul.
  • Diferite dispozitive și operatori folosesc metode diferite pentru a activa caracteristica hotspot mobil. Unii operatori necesită utilizarea unei aplicații independente, în loc de capacitatea de stoc Android, pentru a partaja planul dvs. de date utilizatorilor Wi-Fi. Consultați instrucțiunile specifice pentru producătorul dispozitivului sau furnizorul de servicii.