Cum să resetați o parolă Windows 8

Puteți reseta parola Windows 8 cu „hack” descris mai jos. Deși este inofensiv și funcționează foarte bine, nu este exact sancționat de Microsoft.

În mod ideal, ați utiliza un disc de resetare a parolei Windows 8 pentru a vă reseta parola Windows 8. Din păcate, singura modalitate de a utiliza una dintre acestea este dacă ați avut gândul de a crea una înainte de a vă uita parola! Vă recomandăm să faceți unul imediat ce vă întoarceți (consultați pasul 10 de mai jos).

Trucul de resetare a parolei Windows 8 de mai jos funcționează numai dacă utilizați un cont local. Dacă utilizați o adresă de e-mail pentru a vă conecta la Windows 8, atunci nu utilizați un cont local. Dacă da, urmați tutorialul Cum să vă resetați parola contului Microsoft.

Există și alte metode pentru a recupera sau a reseta o parolă uitată de Windows 8, cum ar fi utilizarea unui software de recuperare a parolei. Vezi Ajutor! Mi-am uitat parola Windows 8! pentru lista completă de idei.


Cum să resetați o parolă Windows 8

Lifewire / Derek Abella 

Vă puteți reseta parola Windows 8 în acest fel, indiferent de ediția Windows 8 sau Windows 8.1 pe care o utilizați. Procesul poate dura până la o oră.

  1. Accesați opțiunile avansate de pornire. În Windows 8, toate opțiunile importante de diagnosticare și reparare disponibile pentru dvs. pot fi găsite în meniul Advanced Startup Options (ASO).

    Există șase modalități de a accesa meniul ASO, toate descrise în linkul de mai sus, dar unele (Metode 1, 2 și 3) sunt disponibile numai dacă puteți intra deja în Windows 8 și / sau vă cunoașteți parola. Vă recomandăm să urmați metoda 4, care necesită un disc de configurare Windows 8 sau o unitate flash, sau metoda 5, care necesită să aveți sau să creați o unitate de recuperare Windows 8. Metoda 6 funcționează, de asemenea, dacă computerul o acceptă.

  2. Selectați Depanarea, Apoi Opţiuni avansate, și, în sfârșit Command Prompt.

    Dacă vi se solicită parola de utilizator (pe care nu o cunoașteți), va trebui să abandonați acest pas și să porniți într-un program care vă va permite să continuați acești pași. Hiren's BootCD PE este un exemplu de soluție.

  3. Tastați următoarea comandă în Command Prompt:

    copiați c: windows system32 utilman.

    ... și apoi apăsați Introduce. Ar trebui să vedeți o confirmare copiată cu 1 fișier (e).

    Dacă primiți o „cale nu a fost găsită” sau o eroare similară în timp ce încercați să executați această comandă sau orice altele de pe această pagină, este cel mai probabil deoarece litera unității se schimbă în timp ce utilizați Command Prompt în acest fel și astfel sistemul nu poate găsiți ceea ce tastați. Incearca dir d: comanda și vedeți dacă afișează sistemul de fișiere Windows - dacă da, utilizați d în loc de csau, deși este puțin probabil de ajutor, încercați din nou cu e si asa mai departe.

  4. Acum tastați această comandă, urmată din nou de Introduce:

    copiați c: windows system32 cmd.exe c: windows system32 util

    Răspunde cu Y or Da pentru a pune întrebări despre suprascrierea fișierului utilman.exe. Ar trebui să vedeți acum o altă confirmare de copiere a fișierului.

    Această comandă este o singură linie cu două spații; nu apăsați Enter până când nu ați terminat cu întreaga comandă.

  5. Eliminați toate unitățile flash sau discurile pe care este posibil să le fi pornit la pasul 1 și apoi reporniți computerul.

    Pentru a reporni din meniul ASO, ieșiți din linia de comandă și apoi alegeți Opriți computerul. Apăsați butonul de alimentare când este oprit pentru a-l reporni.

  6. Odată ce ecranul de conectare Windows 8 este disponibil, alegeți ușurința de acces pictogramă din colțul din stânga jos al ecranului. Promptul de comandă ar trebui să se deschidă.

    Promptul de comandă se deschide deoarece modificările pe care le-ați făcut la pasii 3 și 4 de mai sus au înlocuit instrumentele de ușurință a accesului cu promptul de comandă (nu vă faceți griji, veți inversa aceste modificări la pasul 11). Acum că aveți acces la o linie de comandă, vă puteți reseta parola Windows 8.

  7. Apoi trebuie să executați comanda net user așa cum se arată mai jos, înlocuind numele meu de utilizator cu numele dvs. de utilizator și mynewpassword cu parola pe care doriți să o utilizați:

    net user myusername mynewp

    De exemplu, utilizatorul Jon ar putea executa comanda astfel:

    utilizator net Jon

    Mesajul Comanda finalizată cu succes va apărea dacă ați introdus comanda utilizând sintaxa corectă.

    Trebuie să utilizați ghilimele duble în jurul numelui dvs. de utilizator dacă se întâmplă să aibă un spațiu, cum ar fi „Tim Fisher” sau „Gary Wright”.

    Dacă primiți un mesaj care să spună Numele de utilizator nu a putut fi găsit, executați utilizator net pentru a vedea lista utilizatorilor Windows 8 pe computer pentru referință și apoi încercați din nou cu un nume de utilizator valid. Mesajul Eroare de sistem 8646 / Sistemul nu este autoritar pentru contul specificat indică faptul că utilizați un cont Microsoft pentru a vă conecta la Windows 8, nu un cont local. A se vedea Important sună în introducerea din partea de sus a acestei pagini pentru mai multe detalii.

  8. Închideți linia de comandă.

  9. Conectați-vă cu noua parolă setată la pasul 7!

  10. Acum că parola Windows 8 a fost resetată și ați revenit, fie creați un disc de resetare a parolei Windows 8, fie comutați contul dvs. local la un cont Microsoft. Indiferent de alegerea dvs., veți avea în cele din urmă opțiuni de resetare a parolei Windows 8 legitime și mult mai ușor de utilizat.

  11. În cele din urmă, ar trebui să inversați hack-ul care face ca acest truc de resetare a parolei să funcționeze în Windows 8. Pentru a face acest lucru, repetați pașii 1 și 2 de mai sus.

    Odată ce linia de comandă este deschisă din nou, executați această comandă:

    copiați c: utilman.exe c: windows system32 util

    Confirmați suprascrierea răspunzând Da, apoi reporniți computerul.

    Deși nu este necesară inversarea acestor modificări, ar fi iresponsabil să sugerez să nu faceți acest lucru. Ce se întâmplă dacă ai nevoie de acces la ușurința de acces din ecranul de conectare cândva? De asemenea, vă rugăm să știți că anularea acestor modificări nu va anula modificarea parolei dvs., așa că nu vă faceți griji cu privire la asta.

  12. Parola dvs. ar trebui acum resetată.