Cum să trimiteți o imagine în Gmail

În Gmail, puteți trimite imagini în două moduri: ca atașamente și inline - adică în corpul e-mailului. Iată cum puteți adăuga imagini în linie la un mesaj de e-mail.

Procesul de trimitere a unei imagini în Gmail diferă ușor între browserul desktop și versiunile aplicației mobile.


Cum să trimiteți o imagine în Gmail

Pentru a adăuga o imagine sau o fotografie în linie la un e-mail pe care îl compuneți în Gmail pe web cu un browser desktop:

  1. Asigurați-vă că mesajul pe care îl compuneți este deschis și vizibil.

    Apăsați și mențineți apăsată tasta Schimba tasta, apoi selectați Ecran complet în panoul de compoziție pentru a deschide mesajul într-o fereastră separată a browserului.

  2. Glisați și fixați imaginea din folderul său de pe computer în poziția dorită din mesaj.

    De asemenea, puteți lipi imaginea în locația dorită din e-mail din clipboard folosind Control + V (pentru Windows și Linux) sau Comandă + V (pentru Mac).


Cum să trimiteți o imagine de pe web sau Google Photos în Gmail

Pentru a utiliza o imagine pe care ați găsit-o pe web sau pentru a încărca una de pe computer dacă nu doriți să utilizați drag and drop:

  1. Poziționați cursorul textului în locul în care doriți să apară imaginea.

  2. Apasă pe Introduceți fotografia pictogramă din bara de instrumente de formatare.

  3. Selectați Inline chiar lângă Inserați imagini pentru ca imaginile să apară în e-mail.

    Alege Ca atașament pentru a trimite fotografia ca atașament.

  4. Pentru a încărca o imagine de pe computer, faceți clic pe Încărcați > Alegeți fotografiile de încărcat și deschideți graficul dorit.

    Imaginile pe care le-ați încărcat de pe computer rămân disponibile în Introduceți imaginea casetă de dialog în timp ce compuneți mesajul (dar nu și pentru alte e-mailuri).

  5. Pentru a insera o imagine din Google Foto, accesați Fotografii și selectați imaginea pe care doriți să o includeți.

    În Albume filă, fotografiile sunt organizate în același mod ca și în albumele dvs. Google Foto.

  6. Pentru a utiliza o imagine găsită pe web, accesați Adresa web (URL) filă. Introduceți adresa URL a imaginii lângă Inserați aici o adresă URL a imaginii.

    Imaginile de pe web apar în linie cu mesajul. Aceste imagini nu sunt trimise niciodată ca atașamente. Orice destinatar care are blocate imagini la distanță nu va vedea imaginea.

  7. Clic Insera.


Cum să trimiteți o imagine utilizând aplicația Gmail

Pentru a trimite o fotografie pe Gmail utilizând aplicația iOS sau Android:

  1. În timp ce compuneți un mesaj sau răspundeți, atingeți pictograma agrafă pentru atașament (📎) și selectați Ataseaza fisier din meniul care apare. Selectați fotografiile pe care doriți să le trimiteți.

    Atingeți pictograma camerei pentru a face o nouă fotografie de trimis cu e-mailul

    În iOS, Gmail are nevoie de acces la Fotografii. Pentru a permite Fotografii, deschideți aplicația Setări și atingeți Gmail > Permiteți accesul Gmail.

  2. Implicit, imaginea este trimisă în linie. Pentru a trimite în schimb ca atașament, atingeți imaginea pentru a deschide meniul contextual și selectați Trimiteți ca atașament din meniul respectiv. Pentru a specifica linia, atingeți imaginea atașată și selectați Trimiteți în linie din meniu.