Cum să transferați fotografii de pe orice telefon pe computer

Nu contează dacă utilizați un smartphone Android sau iOS cu un PC sau Mac; transferul fotografiilor de pe telefon pe computer este în general un proces nedureros.

Să începem.


Cum să transferați fotografii de pe un telefon Android pe un Mac

În funcție de vârsta computerului dvs. Apple, primul lucru de care aveți nevoie este un cablu care se va converti de la micro-USB la orice intrare acceptă computerul dvs. 

Transferul de fișiere Android este o opțiune solidă, furnizată de Android, pentru transferul fișierelor de pe un telefon Android pe un computer Apple.

Aceasta poate varia de la porturi USB obișnuite, până la Thunderbolt, până la cele mai noi modele USB-C. Pentru dispozitivele USB-C, puteți utiliza cablul existent și pur și simplu achiziționați un adaptor destul de ieftin, compatibil cu USB.

notițe: Conexiunile mai ieftine vă pot afecta negativ conexiunile. Amazon are, în general, tot ceea ce aveți nevoie, dar dacă aveți probleme cu găsirea hardware-ului potrivit, poate fi necesar să achiziționați un adaptor proprietar direct de la Apple.

După ce ați obținut cablul potrivit, transferul fotografiilor de pe telefonul dvs. Android pe un computer Mac sau alt computer Apple necesită doar câțiva pași:

Accesați folderul Aplicații dintr-o fereastră Finder și găsiți software-ul pe care l-ați descărcat pentru a transfera imagini.

  1. Descărcați Android File Transfer și urmați instrucțiunile de instalare. De asemenea, puteți utiliza Samsung Smart Switch.
  2. Conectați dispozitivul la computer.
  3. Dacă programul de mai sus nu se lansează automat, accesați Găsitor > aplicatii și faceți clic pe software-ul pe care tocmai l-ați instalat.
  4. Acum veți vedea toate fișierele telefonului și le puteți trage în mod liber pe Finder sau desktop pe computerul dvs. Mac.

Samsung Smart Switch pentru computerele Apple vă va permite să vă conectați la telefonul dvs. Android.


Cum să transferați fotografii de pe un telefon Android pe un computer

Nu este nevoie de software special aici, puteți transfera cu ușurință fotografii de pe telefonul dvs. Android pe un computer folosind cablul furnizat împreună cu telefonul.

Atingeți Permiteți cu telefonul deblocat pentru a acorda computerului acces la fișierele telefonului.

  1. Deblocați-vă telefonul cu parola sau amprenta.
  2. Conectați-vă telefonul Android la computer utilizând un cablu micro-USB la USB. În mod ideal, acesta este același lucru care a venit cu telefonul dvs.
  3. Telefonul dvs. va afișa un mesaj prin care solicitați acordarea accesului computerului conectat la datele sale (consultați captura de ecran de mai sus). Atingeți Permite.
  4. Selectați fereastra pop-up care apare pe computerul dvs. (consultați captura de ecran de mai jos). Apoi vi se va prezenta o fereastră nouă cu mai multe opțiuni. De aici, puteți să importați toate fotografiile și videoclipurile sau să derulați în jos pentru a deschide pur și simplu telefonul pentru a găsi ce fotografii doriți.
  5. Alegeți cum doriți să importați fotografii.

Căutați fereastra pop-up care confirmă faptul că telefonul dvs. Android este conectat.

Sfat: De obicei, fotografiile telefonului dvs. se găsesc în DCIM > Camera în dosarele telefonului.


Cum să transferați fotografii de pe un iPhone pe un Mac

După cum v-ați putea aștepta, dispozitivele iOS tind să se joace frumos unul cu celălalt. Iată cum să transferați fotografii de pe un iPhone pe computerul Mac.

Puteți muta manual fotografii făcând clic pe dispozitivul dvs. într-o fereastră Finder.

  1. Conectați-vă iPhone-ul la computer cu cablul livrat. Amintiți-vă, dacă aveți un computer Apple mai nou, este posibil să aveți nevoie de un adaptor.
  2. Deblocați-vă telefonul și, dacă apare o solicitare, atingeți Încredere pentru a confirma că dispozitivul la care sunteți conectat este sigur.
  3. Aplicația dvs. Fotografii ar trebui să fie automat. Dacă nu, deschideți-l făcând clic pe Fotografii pictogramă din doc, fereastra Finder sau Launchpad. Alegeți cum doriți să importați fotografii și / sau videoclipuri.
  4. Alternativ, puteți trage imagini între foldere într-o fereastră Finder pentru a le muta pe Mac.

Sfat: Odată conectat, deschideți oricând o fereastră Finder și faceți clic iPhone (sau orice altceva ați numit dispozitivul) pentru a accesa fotografiile și alte fișiere ale acestuia.


Cum să transferați fotografii de pe iPhone pe un computer

Din fericire, mișcarea imaginilor de pe un iPhone pe un computer nu este prea dificilă, dar există câțiva pași suplimentari.

Mutarea fotografiilor de pe iPhone pe PC este surprinzător de ușoară, atâta timp cât aveți totul pregătit.

  1. Trebuie să aveți iTunes instalat pe computer. Asigurați-vă că este instalat și este cea mai actualizată versiune.
  2. Conectați-vă iPhone-ul cu un cablu USB, utilizând un adaptor, dacă este necesar.
  3. Deblocați iPhone-ul.
  4. Poate apărea un mesaj care vă întreabă dacă aveți încredere în computerul conectat. Dacă da, atingeți Încredere.
  5. Pe Windows 10 sau Windows 8, deschideți aplicația Fotografii selectând acasă (cel care arată ca o siglă a sistemului de operare Windows), apoi selectați Fotografii. Apoi selectați Import > De pe un dispozitiv USB. Alegeți telefonul ca sursă de transfer.
  6. Pentru Windows 7, conectați-vă telefonul și așteptați să apară solicitarea AutoPlay. Selectați Importați imagini și videoclipuri utilizând Windows, apoi selectați ce fotografii doriți să importați sau alegeți Selectați Toate, Și apoi selectați Import.

Cum se folosește Airdrop pentru a transfera fotografii de pe iPhone pe un computer Mac

Există o opțiune wireless suplimentară pentru utilizatorii Apple: puteți utiliza Airdrop pentru a transfera imagini între dispozitive.

Asigurați-vă că Airdrop este activat pe Mac înainte de a transfera fotografii.

  1. Pe computerul dvs. Mac, deschideți un nou Găsitor fereastră făcând clic pe pictograma Finder din doc (cea care arată două fețe suprapuse).
  2. Clic Airdrop în navigarea din stânga. Dacă Bluetooth nu este deja activat, faceți clic pe Porniți Bluetooth.
  3. Acum veți vedea toate dispozitivele cu Airdrop pe Mac. Rețineți că poate fi necesar să faceți clic
  4. Pe iPhone, deschideți aplicația Poze și găsiți imaginile pe care doriți să le transferați pe computer. Apasă pe Partajați foaia pictogramă (arată ca un dreptunghi cu o săgeată îndreptată în sus) și de aici puteți selecta mai multe imagini de distribuit și cum doriți să le distribuiți.
  5. O pictogramă Airdrop va apărea chiar sub imaginile selectate. Pentru dispozitivele care sunt activate pentru a partaja, trebuie doar să atingeți numele dispozitivului respectiv și imaginile se vor transfera imediat.
  6. Dacă Airdrop nu este activat pe iPhone, vi se va solicita să îl activați din acest ecran sau accesați setările > general > Airdrop. De aici puteți activa și dezactiva Airdrop și puteți controla cine vă poate vedea dispozitivul.

Cum să transferați fotografii de pe telefon pe computer utilizând e-mail

De asemenea, puteți utiliza aplicația de e-mail la alegere pe telefonul dvs. pentru a vă trimite fotografii pe computer. Acest lucru elimină necesitatea unor fire sau adaptoare funky. Cu toate acestea, această metodă funcționează numai dacă transferați una sau două fotografii. E-mailul dvs. va avea o limită de dimensiune pentru atașamente pe care fotografiile le pot depăși rapid:

notițe: Dacă utilizați Gmail, puteți atașa câte doriți. Gmail va crea automat un folder Google Drive cu toate fotografiile dvs., dacă dimensiunea devine prea mare.

  1. Deschideți aplicația de e-mail la alegere.
  2. Adăugați propria adresă de e-mail ca destinatar.
  3. Pentru subiectul, utilizați ceva legat de ceea ce trimiteți, astfel încât să știți ce e-mail să căutați.
  4. selectaţi agrafă de birou pictogramă pentru a atașa o fotografie. Găsiți fotografia potrivită în galeria dvs. și confirmați că este cea pe care doriți să o trimiteți.
  5. Trimiteți e-mailul, deoarece nu este nevoie de text în e-mailul corpului.
  6. Pe computer, accesați adresa de e-mail și găsiți e-mailul pe care tocmai l-ați trimis.
  7. Plasați cursorul mouse-ului peste fotografie și selectați Descarca sau pictograma de descărcare (de obicei arată ca o săgeată îndreptată în jos), apoi selectați unde doriți să salvați fotografia pe computer. Acest lucru este practic același, indiferent dacă sunteți pe Mac sau PC.

Cum să transferați fotografii de pe telefon pe computer utilizând aplicații fără fir

Există alte opțiuni disponibile dacă preferați să evitați cablurile și natura plictisitoare de a vă trimite prin e-mail fotografii.

Dacă mergeți de la Android la Mac, încercați aplicația AirDroid. Veți avea nevoie de un cont AirDroid, dispozitivele între care transferați fotografii pentru a fi pe aceeași rețea Wi-Fi și pentru a avea AirDroid instalat pe ambele dispozitive.

Pentru transferurile iPhone-Mac, metoda este simplă dacă aveți activat iCloud. Aceasta stochează toate fotografiile dvs. în cloud, iar oricare dintre dispozitivele dvs. conectate la contul dvs. Apple le poate accesa.

Dacă transferați fotografii de pe telefoane iOS sau Android pe un computer, aveți nevoie de Windows 10 pentru a deveni wireless. Va trebui să descărcați și să configurați aplicația Microsoft Phone Companion și să urmați instrucțiunile de aici.