Cum să remediați 8 probleme comune Alexa și Amazon Echo

Alexa este un asistent virtual care controlează difuzoarele inteligente Amazon Echo și alte dispozitive inteligente cu comenzi vocale. Alexa și Echo funcționează de obicei împreună, dar uneori pot apărea probleme. Iată cum să depanați rapid cele mai frecvente opt probleme pe care le puteți întâlni cu Alexa și dispozitivele dvs. Echo.

Acești pași de depanare se aplică aplicației Alexa și dispozitivelor compatibile Alexa, inclusiv Echo Dot, Echo, Echo Plus, Echo Studio și Echo Show.

Rick Turoczy / Flickr


Cauzele problemelor comune Alexa și Echo

Există mai multe motive pentru care Alexa și dispozitivul dvs. Echo ar putea să nu funcționeze împreună corect. Poate exista un simplu vinovat, cum ar fi o întrerupere a alimentării cu energie electrică sau internet. Dispozitivele Echo ar putea fi grupate necorespunzător sau ar putea exista probleme Wi-Fi. Ar putea exista erori de recunoaștere vocală sau probleme cu configurarea contului dvs. Amazon.

Oricare ar fi cauza comunicării greșite Alexa și Echo, câțiva pași simpli de depanare îi vor face să fie sincronizați în cel mai scurt timp.

Mulți dintre acești pași de depanare se suprapun de la o problemă la alta. Acest lucru se datorează faptului că o problemă de bază cu dispozitivele Alexa și Alexa poate provoca mai multe probleme.

Iată o privire asupra celor mai frecvente 8 probleme Alexa și Echo pe care utilizatorii le întâmpină cu Alexa și dispozitivele lor Echo, împreună cu câteva remedieri simple.


Cum să remediați Alexa care nu răspunde la comenzile vocale

Uneori lansați o comandă vocală, dar Alexa și Echo-ul dvs. nu răspund sau nu răspund cu ceva de genul „Ne pare rău, nu îl știu” sau „Ne pare rău, am probleme cu înțelegerea dvs. acum. Vă rugăm să încercați un pic mai târziu." Dacă Alexa nu răspunde corect, există câteva soluții ușoare de încercat.

  1. Asigurați-vă că Echo-ul dvs. are putere și acces la internet. Acesta este un pas simplu, de bază de depanare, dar merită să vă asigurați. Un ecou deconectat sau o întrerupere a internetului ar putea fi motivul pentru care Alexa te ignoră.

  2. Asigurați-vă că microfonul Echo este pornit. Microfonul este oprit dacă aveți un inel luminos roșu solid sau o bară în loc de unul albastru solid. Apăsați butonul microfon din partea de sus a dispozitivului pentru al porni din nou. Vedeți dacă Alexa vă poate răspunde comenzilor.

    Un alt sfat de mică tehnologie este să apropie Echo de locul în care vorbești. Poate că Alexa nu te poate auzi.

  3. Asigurați-vă că smartphone-ul și Echo sunt pe aceeași rețea Wi-Fi. Dacă smartphone-ul și aplicația Alexa se află pe o altă rețea Wi-Fi decât Echo, Echo nu va putea răspunde. Asigurați-vă că atât aplicația, cât și dispozitivul sunt pe aceeași rețea Wi-Fi și apoi vedeți dacă Alexa vă poate auzi.

  4. Asigurați-vă că dispozitivul compatibil Alexa se află în raza Wi-Fi. Alexa ar putea părea să nu răspundă, deoarece Echo-ul dvs. este prea departe de router. Mutați-l mai aproape de router și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

  5. Reporniți dispozitivul compatibil Alexa. O simplă repornire rezolvă adesea o serie de probleme tehnologice misterioase. Vedeți dacă repornirea Echo rezolvă problema faptului că Alexa nu răspunde.

  6. Verificați conexiunea Wi-Fi. Dacă Wi-Fi este defect, resetați-l și vedeți dacă Alexa îi răspunde din nou.

  7. Verifică ce a auzit Alexa. Dacă nu vorbiți clar, Alexa poate părea nedumerit de comanda voastră. Când vă examinați istoricul Alexa, este posibil să descoperiți că ea a crezut că ați spus „Joacă ciupercă” în loc de „Joacă muzică”.

  8. Schimbați cuvântul de veghe. În cazul în care Alexa și Echo nu răspund, încercați să schimbați cuvântul de veghe și să vedeți dacă acest lucru face ca difuzorul inteligent și asistentul digital să revină și să ruleze.

  9. Resetați dispozitivul compatibil Alexa la valorile implicite din fabrică. Dacă toate celelalte nu reușesc, încercați să resetați dispozitivul compatibil Alexa înapoi la valorile implicite din fabrică pentru a remedia problema.

    Dacă alegeți această opțiune, va trebui să înregistrați dispozitivul în contul dvs. Amazon și să introduceți din nou setările dispozitivului în aplicația Alexa.


Cum să remediați Alexa care redă muzică pe dispozitivul greșit

Audio multi-cameră vă permite să controlați redarea muzicii pe difuzoarele Echo. Dacă îi ceri lui Alexa să redea muzică pe un dispozitiv Echo într-o cameră, dar un alt dispozitiv compatibil Alexa începe să redea muzică în altă parte, există câteva soluții de încercat.

  1. Asigurați-vă că ați configurat un grup de dispozitive inteligente pentru casă. Când adăugați toate dispozitivele dvs. inteligente de acasă cu Alexa într-un grup, Alexa poate răspunde mai inteligent la solicitările dvs. De exemplu, dacă sunteți în bucătărie și solicitați muzică, Echo din bucătărie răspunde.

    Dacă există deja un grup configurat, încercați să îl ștergeți și să configurați un grup nou.

  2. Asigurați-vă că Echo-ul potrivit este setat ca difuzor preferat. Dacă doriți să setați unul dintre ecourile dvs. ca difuzor implicit, desemnați acest lucru în setările Alexa. În acest fel, ori de câte ori solicitați muzică, răspunde doar Echo-ul desemnat.

  3. Denumiți cu precizie dispozitivele dvs. Echo. Este mai ușor să țineți evidența difuzoarelor dvs. Echo dacă acestea sunt denumite logic. De exemplu, dacă Ecoul din bucătăria dvs. poartă numele locației sale, puteți spune „Alexa, joacă Coldplay în bucătărie”.


Cum se remediază Alexa care nu transmite muzică

Dacă Alexa nu pare să transmită muzică de pe Spotify sau alt serviciu de streaming, este adesea o problemă de lățime de bandă sau conectivitate Wi-Fi. Iată ce ar trebui să faceți:

  1. Verificați conexiunea Wi-Fi. Dacă conexiunea Wi-Fi este defectă, resetați-o și vedeți dacă asta vă redă muzica.

  2. Reduceți congestia Wi-Fi. Opriți orice dispozitiv conectat la Wi-Fi pe care nu îl utilizați și vedeți dacă acest lucru vă rezolvă problemele de streaming.

  3. Asigurați-vă că Echo se află în raza Wi-Fi. Este posibil ca dispozitivul dvs. Alexa să nu poată reda în flux corect din cauza locației sale. Mutați-l mai aproape de router și departe de pereți, obiecte metalice sau alte surse posibile de interferență.

  4. Reporniți ecoul. Reporniți dispozitivul compatibil Alexa merită întotdeauna încercat. Vedeți dacă acest lucru vă rezolvă problemele de streaming.

  5. Reporniți modemul și routerul. O simplă repornire poate rezolva orice erori pe care le întâmpină modemul și routerul. Reporniți modemul și routerul și vedeți dacă acest lucru vă redă din nou muzica.

  6. Conectați-vă la canalul routerului de 5 GHz. Acest lucru poate ajuta la minimizarea întreruperilor Wi-Fi pe banda de 2.4 GHz. După schimbarea canalului, încercați din nou să redați muzică.


Cum să remediați Alexa care nu se conectează la Wi-Fi

Dacă dispozitivul dvs. are un ecran, verificați lumina de pe dispozitiv. Dacă este portocaliu, conexiunea Wi-Fi nu funcționează corect. Iată câteva modalități de depanare a conexiunii dvs. Wi-Fi Alexa:

  1. Verificați conexiunea la internet. Dacă Alexa nu se poate conecta la Wi-Fi, se poate datora internetului tău. Vedeți dacă internetul dvs. funcționează. În caz contrar, luați măsuri pentru a vă restabili conexiunea la internet.

  2. Reporniți modemul și routerul. Vedeți dacă repornirea modemului și a routerului remediază problemele de conectivitate Wi-Fi ale Alexa.

  3. Reporniți dispozitivul Echo. O simplă repornire poate rezolva problemele de conectivitate Wi-Fi Alexa și Echo.

  4. Asigurați-vă că parola Wi-Fi este corectă. Dacă vă conectați la Alexa cu o parolă Wi-Fi greșită, aceasta ar putea fi cauza problemei. Testați parola Wi-Fi pe un alt dispozitiv și, dacă este necesar, schimbați-o și încercați să conectați din nou Alexa.

  5. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. compatibil Alexa se află în raza Wi-Fi. Este posibil ca dispozitivul dvs. Alexa să nu se afle în domeniul Wi-Fi. Mutați-l mai aproape de router și departe de pereți, obiecte metalice sau alte surse posibile de interferență.

  6. Reduceți congestia Wi-Fi. Opriți orice dispozitiv conectat la Wi-Fi pe care nu îl utilizați și vedeți dacă acest lucru vă rezolvă problemele de conectivitate Wi-Fi.

  7. Resetați ecoul la setările din fabrică. Când toate celelalte nu reușesc și aplicația dvs. Alexa încă nu se conectează la Wi-Fi, resetați Echo la setările sale originale și vedeți dacă acest lucru face ca lucrurile să se conecteze din nou.

    Dacă alegeți această opțiune, va trebui să înregistrați dispozitivul în contul dvs. Amazon și să introduceți din nou setările dispozitivului în aplicația Alexa.

Cum se remediază apelurile Alexa care nu funcționează

Dispozitivele Amazon Echo pot lua locul unui telefon de acasă. Dacă apelarea la Alexa nu funcționează, trebuie să încercați câțiva pași de depanare.

  1. Asigurați-vă că informațiile dvs. de contact sunt corecte. Alexa poate efectua apeluri numai atunci când v-ați configurat corect contactele. Asigurați-vă că apelați un contact presetat care poate primi apeluri prin intermediul dispozitivului Alexa.

  2. Verificați conexiunea la internet Echo. Alexa nu poate efectua apeluri dacă Echo nu este conectat corect la internet. Dacă este necesar, restaurați conexiunea la internet și apoi încercați să apelați din nou.

  3. Reporniți aplicația Alexa pe telefon. O simplă eroare software poate fi problema. Reporniți aplicația Alexa prin meniul Setări și apoi relansați aplicația. Vedeți dacă acest lucru vă rezolvă problemele de apelare.

  4. Actualizați aplicația Alexa pe iPhone sau Android. Dacă repornirea și relansarea aplicației nu au funcționat, poate fi necesar să actualizați aplicația. Accesați iTunes App Store sau Google Play și vedeți dacă există o versiune actualizată disponibilă. După ce vă actualizați aplicația, vedeți dacă acest lucru rezolvă problemele de apelare.

  5. Verifică ce a auzit Alexa. Dacă nu vorbiți clar, este posibil ca Alexa să nu înțeleagă numele contactului pe care încercați să îl apelați. Verificați istoricul vocii Alexa. Poate că a auzit „Cheamă bărbia” în loc de „Cheamă Gretchen”.

Cum să remediați Alexa care nu găsește un dispozitiv

Este posibil să încercați să adăugați un nou dispozitiv inteligent de acasă, dar Alexa nu îl poate detecta. Iată ce trebuie să faceți:

  1. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. de acasă inteligent este compatibil cu Alexa. Alexa poate detecta numai dispozitivele inteligente compatibile cu Alexa.

  2. Configurarea completă a dispozitivului online. Accesați pagina Alexa Amazon și încercați să finalizați configurarea acolo. Vedeți dacă Alexa vă poate recunoaște dispozitivul inteligent de acasă.

  3. Reporniți aplicația Alexa pe telefon. Reporniți aplicația Alexa prin meniul Setări și apoi relansați aplicația. Vedeți dacă Alexa vă poate detecta acum dispozitivul inteligent de acasă.

  4. Reporniți dispozitivul Echo. După repornirea aplicației Alexa, reporniți Echo și apoi vedeți dacă Alexa o poate detecta.

  5. Asigurați-vă că smartphone-ul și Echo sunt pe aceeași rețea Wi-Fi. Dacă smartphone-ul și aplicația Alexa sunt pe rețele Wi-Fi diferite, Alexa nu va putea detecta un Echo sau alt dispozitiv compatibil Alexa.

  6. Actualizați setările routerului. După actualizarea setărilor routerului, încercați să-i cereți lui Alexa să vă descopere din nou dispozitivul inteligent de acasă spunând „Descoperă dispozitivele mele”.

Cum să remediați problemele Alexa Bluetooth

Dacă Alex are probleme de conectare la Bluetooth, iată ce ar trebui să faceți:

  1. Asigurați-vă că Alexa și dispozitivul Bluetooth sunt conectate corect. Dacă dispozitivul dvs. Echo nu se poate împerechea la Bluetooth sau conexiunea Bluetooth cade, verificați de două ori dacă ați configurat corect conexiunea.

  2. Actualizați versiunea software pe Echo. În timp ce Echo-ul dvs. ar trebui să primească actualizări automat, o versiune de software învechită poate cauza probleme de conexiune Bluetooth. Verificați versiunea software a dispozitivului Echo și actualizați-o dacă este necesar.

  3. Asigurați-vă că dispozitivul dvs. Bluetooth utilizează un profil Bluetooth acceptat. În prezent, Alexa acceptă profilul de distribuție audio avansat (A2DP SNK) și profilul de telecomandă audio / video.

  4. Deconectați și reasociați dispozitivul Alexa și dispozitivul Bluetooth. Uneori, eliminarea dispozitivului Bluetooth asociat din Alexa și apoi asocierea din nou va rezolva problema.

    Asigurați-vă că dispozitivul Bluetooth este complet încărcat și aproape de dispozitivul Echo atunci când asociați cele două.

Cum se remediază Alexa care nu operează o abilitate specifică

Abilitățile Alexa sunt ca aplicațiile vocale din cadrul asistentului digital. Dacă descoperiți că o abilitate, cum ar fi Spotify sau Pandora, nu funcționează, iată ce trebuie să faceți:

  1. Verificați conexiunea Wi-Fi a dispozitivului. Alexa nu va putea executa o abilitate dacă Wi-Fi-ul este oprit sau nu este conectat corect.

  2. Asigurați-vă că abilitatea este activată. Dacă dvs. sau un alt utilizator ați dezactivat accidental abilitatea, aceasta nu va funcționa. Dacă este necesar, reactivați abilitatea și vedeți dacă acest lucru rezolvă problema.

  3. Dezactivați și reactivați abilitatea. Acest pas simplu de depanare uneori face ca abilitatea să revină la acțiune.

  4. Asigurați-vă că numiți abilitatea cu numele potrivit. Trebuie să faceți referire la numele potrivit atunci când începeți o abilitate. De exemplu, nu poți începe abilitatea Jeopardy numind-o „acel joc de cuvinte”. Găsiți numele exact al abilității, apoi încercați din nou.

Indiferent de problema, atunci când toate celelalte eșuează, încercați să resetați dispozitivul Amazon Echo la setările sale originale, în ultimă instanță. Dacă resetați dispozitivul, va trebui să îl înregistrați în contul dvs. Amazon și să introduceți din nou setările dispozitivului pentru al utiliza.