Cum să obțineți Asistent Google pentru PC

În timp ce Microsoft și Amazon au colaborat pentru ca Alexa și Cortana să funcționeze împreună, nu există o modalitate simplă de a obține Google Assistant pentru Windows. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați Asistentul Google ca alternativă la asistentul vocal implicit al Microsoft, există o modalitate dacă aveți un computer Chromebook sau Windows 10.

Instrucțiunile din acest articol se aplică dispozitivelor care rulează Windows 10 sau Chrome OS.


Cum să obțineți Asistent Google pentru PC pe Windows

Dacă obiectivul dvs. este accesul ușor la Asistentul Google, cel mai bun pariu este să achiziționați un dispozitiv Google Home și să-l configurați lângă computer. De asemenea, puteți instala aplicația Asistent Google (pentru Android sau iOS) pe un telefon sau tabletă. Pentru o experiență mai simplă, cumpărați și construiți setul Google Voice.

Dacă sunteți hotărât să instalați Asistentul Google pe computer, trebuie mai întâi să activați accesul la Activitatea vocală și audio pentru contul dvs. Google. De asemenea, veți avea nevoie de un cont Google și posibilitatea de a instala software pe sistemul dvs. Windows. Pentru a începe să utilizați Asistentul Google:

  1. Descărcați Phython pentru Windows și instalați-l pe computer.

    Asigurați-vă că bifați caseta de lângă Adăugați Python 3.7 la PATH înainte de a selecta Instalaţi acum. Acest pas este esențial pentru punerea în funcțiune a Asistentului Google.

  2. Deschis Windows File Explorer și navigați la directorul unității principale (de obicei C:), apoi selectați Folder nou pictogramă și creați un nou folder numit GoogleAssistant.

    Nu includeți un spațiu în numele folderului. Acest lucru va fi important în etapele viitoare.

  3. Deschideți Google Cloud Platform într-un browser web (de preferință Chrome) și selectați Creați un proiect. Conectați-vă cu contul dvs. Google dacă vi se solicită.

  4. Introduce WinGoogleAssistant ca nume de proiect, apoi scrieți fișierul ID-proiect dedesubt. După ce ați notat ID-ul proiectului, selectați Crea.

    Veți avea nevoie de ID-ul proiectului mai târziu pentru a utiliza Asistentul Google. De obicei, ID-ul proiectului constă din două cuvinte și un șir de numere separate prin liniuțe.

  5. Deschideți API-urile Google Assistant într-o altă filă de browser, apoi selectați Permite la activați Google Assistant API pentru proiectul dvs.

  6. Selectați Creați acreditări.

  7. Pe Adăugați acreditări proiectului dvs. ecran, alegeți următoarele trei răspunsuri:

    • Pentru Ce API folosiți? alege API-ul Google Assistant.
    • Pentru De unde veți apela la API? alege Alte UI (de exemplu, Windows, instrumentul CLI).
    • Pentru La ce date veți accesa? alege Datele utilizatorului.

    Selectați De ce acreditări am nevoie? când este terminat.

  8. Selectați Configurați ecranul de consimțământ.

  9. Schimba Tip cerere la Intern, tip WinGoogleAssistant în Numele aplicatiei , apoi derulați până în partea de jos a ecranului și selectați Economisești.

  10. Selectați Creați acreditări, Apoi selectați Ajută-mă să aleg. Pe ecranul următor, selectați aceleași opțiuni ca și la pasul 7 de mai sus.

  11. Tip WGAcredentials în Nume cutie sub Creați un ID client OAuth 2.0, Apoi selectați Creați ID client OAuth.

  12. Selectați Făcut după opțiunea de a descărca acreditările se afișează.

  13. selectaţi sageata in jos în dreapta acreditării pe care tocmai le-ați creat. Ar trebui să se afișeze Descărcați JSON când plasați cursorul peste opțiune. Salvați fișierul JSON în Asistent Google folder pe care l-ați creat la pasul 2.

  14. Deschideți promptul de comandă Windows și introduceți următoarele:

    py -m pip instalează google-assistant-sdk [exemple]

  15. Așteptați finalizarea instalării, apoi introduceți:

    py -m pip install --upgrade google-auth-oauthlib [instrument]

  16. Deschideți Windows File Explorer și navigați la fișierul JSON pe care l-ați salvat anterior (adică în Asistent Google folder pe care l-ați creat). Faceți clic dreapta pe fișier și selectați Proprietăţi.

  17. Faceți clic în câmpul cu numele fișierului și apăsați Ctrl+A pentru a selecta toate, apoi apăsați Ctrl+C pentru a copia numele fișierului.

  18. Reveniți la fereastra de comandă și tastați:

    google-oauthlib-tool --client-secrets C: GoogleAssistant

    Apoi, apăsați Ctrl+V pentru a lipi numele fișierului pe care l-ați copiat în ultimul pas. Apăsați bara de spațiu, apoi tastați:

    --scope https://www.googleapis.com/auth/assistant-sdk-prototype --save --headless

    În cele din urmă, apăsați Introduce.

  19. Apoi veți vedea o adresă URL afișată cu o solicitare la Introduceți codul de autorizare. Evidențiați întreaga adresă URL, începând cu https://, și apăsați Ctrl+C pentru a copia adresa URL.

  20. Deschideți o nouă filă de browser și lipiți adresa URL copiată în câmpul URL. Selectați același cont Google pe care l-ați folosit anterior pentru a crea acreditări.

  21. Alege Permite pentru a oferi aplicației acces la Asistentul Google.

  22. Apoi, ar trebui să vedeți un șir lung de litere și cifre. Faceți clic pe cutie în dreapta acestora pentru a copia personajele.

  23. Reveniți la fereastra de comandă, apăsați Ctrl+V pentru a lipi codul de autorizare în prompt și apoi apăsați Introduce. Ar trebui să vedeți un mesaj salvat de acreditări.

  24. Pentru a testa dacă lucrurile funcționează conform așteptărilor, introduceți:

    py -m googlesamples.assistant.grpc.audio_helpers

    Computerul dvs. ar trebui să înregistreze 5 secunde de sunet și să îl redea.

  25. Recuperați ID-proiect pe care le-ați notat la pasul 4 (literele și numerele afișate când ați creat proiectul dvs. Cloud Platform), apoi tastați următoarele în fereastra de comandă și apăsați Introduce:

    cd C: GoogleAssistant

    Apoi, tastați următoarele:

    googlesamples-assistant-devicetool --project-id

    Apăsaţi SPAŢIU și tastați-vă ID-proiect, apoi apăsați pe SPAŢIU din nou și tastați:

    model de înregistrare - producător „Asistent SDK dezvoltator” - nume produs „Asistent SDK light” - tip LIGHT --model „GA4W”

    În cele din urmă, apăsați Introduce pentru a finaliza procesul de configurare.

  26. Pentru a iniția Asistentul Google cu funcții push to talk, tastați comanda de mai jos urmată de un spațiu și de ID-ul dvs. de proiect:

    py -m googlesamples.assistant.grpc.pushtotalk --device-model-id „GA4W” --project-id

Acum aveți o demonstrație funcțională a Asistentului Google pe sistemul dvs. Windows. Cu această configurație, după ce apăsați Introduce, puteți pune întrebări direct la Asistentul Google. Nu trebuie să spuneți comanda tradițională „OK, Google”. În schimb, doar apăsați Introduce în timp ce programul este activ, apoi vorbiți.

Asistentul Google pentru Windows nu are toate capacitățile pe care Cortana le oferă pentru navigarea pe Windows, dar îi puteți pune aproape orice întrebare și puteți obține un răspuns dacă sunteți conectat la internet.

Nu vă pierdeți ID-ul de proiect, deoarece veți avea nevoie de el de fiecare dată când doriți să activați Asistentul Google din Linia de comandă. Puteți merge oricând la proiectele dvs. Google Cloud pentru a-l vizualiza.


Cum să obțineți Asistent Google pentru Chromebook

Dacă aveți un dispozitiv Chromebook sau un sistem de operare Chrome, puteți activa Asistentul Google.

  1. Mergi la pagina setările.

  2. Derulați în jos până la Căutare și asistent și selectați Asistent Google.

  3. Asigurați-vă că glisorul este setat la On.

  4. activaţi OK Google setare pentru a permite sistemului să asculte și să răspundă la acea comandă vocală. (Ajustați orice alte opțiuni, după cum doriți.)