Alegeți ce fișiere sunt fixate în programele Microsoft Office

Probabil ați observat că programele Microsoft Office prezintă o listă recent utilizată pentru a face mai ușor să reveniți la lucrul cu documentele dvs.

Dar știați că puteți personaliza lista de fișiere utilizate recent? Aceasta este o listă din zona de culise a unor programe Microsoft Office. În versiunile mai recente de Office, puteți specifica câteva preferințe, ceea ce face mai ușor să lucrați într-un fișier. Mai exact, puteți șterge lista, puteți modifica câte elemente apar în listă, fixați un anumit document în listă și multe altele. Iată cum.

Opțiuni avansate de afișare în Microsoft Office. Cindy Grigg

  1. Deschideți un program Office, cum ar fi Microsoft Word, Excel sau PowerPoint.

  2. Selectați Fișier > Deschis ca și cum ai începe un nou document. Ar trebui să vedeți o listă a fișierelor utilizate recent. Din nou, este ceva ce probabil știați deja, dar iată câteva modalități suplimentare de a face această funcție și mai utilă pentru dvs.

  3. Pentru a personaliza câte fișiere sunt afișate în Lista de documente recente, selectațiFișier > Opţiuni > Avansat > Afişa > Afișați acest număr de documente recente. În acel câmp, puteți alege câte doriți, apoi introduceți numărul.

  4. Pentru a șterge lista de documente recente, trebuie doar să setați acest număr la zero. În unele versiuni de Office, puteți accesa și fișierul Fișier > Deschis ecran, apoi faceți clic dreapta pe unul dintre documentele din listă. Selectați Ștergeți documentele ne fixate.


  5. Fixarea fișierelor vă permite să le păstrați chiar și în timp ce alte fișiere circulă. Dacă deschideți o grămadă de fișiere, dar aveți în continuare cele utilizate frecvent la care ați dori acces rapid, acesta poate fi un real ajutor. Pentru a fixa un fișier pe care îl alegeți în Lista de fișiere utilizate recent, selectați Fișier > Deschis > Plasați cursorul peste fișierul din Lista de documente recente > Faceți clic pe pictograma pushpin (aceasta ar trebui să apară în dreapta numelui fișierului). 

  6. Pentru a anula fixarea unui document din listă, faceți clic din nou pe pictograma fixare, astfel încât să se rotească înapoi în poziția de fixare (lateral). Alternativ, puteți face clic dreapta pe intrarea din listă și selecta Anulați fixarea din listă. Poate doriți să anulați fixarea documentelor dacă un document folosit recent nu mai este util sau relevant, deoarece nu mai trebuie să lucrați în el. 

sfaturi

  • Fixarea nu este disponibilă în toate versiunile Office sau în toate programele din suită.
  • Amintiți-vă, documentele fixate vor fi desemnate cu o pictogramă cu știft vertical. Documentele fără fixare prezintă o pictogramă orizontală.
  • Dacă faceți clic dreapta pe un document, ar trebui să vedeți și fișierul Copiați calea în clipboard caracteristică. Aceasta se referă la locul în care documentul este salvat pe computer. Este un alt mod de localizare rapidă a fișierelor. Cu această abordare, puteți găsi documentul fără a-l deschide, de exemplu.
  • Dacă nu puteți vedea deloc lista Fișiere recente, puteți încerca această abordare: găsiți folderul destinații automate în sistemul computerului, apoi ștergeți fișierele mai mari de 1 MB.