Cum să Mod GTA V

Când un anumit subgrup de fani s-au trezit nemulțumiți de tot ceea ce Grand Theft Auto V oferea, au decis să folosească moduri pentru a modela lumea pentru a se potrivi propriei imagini. Modurile permit utilizatorilor să schimbe totul despre joc, inclusiv cu modelele de personaje. Iată cum să mod GTA V, inclusiv unde să le obțineți și cum să le instalați.

Modurile sunt disponibile numai pe PC, dar unii utilizatori îndrăzneți au găsit modalități de a modifica Xbox One și PlayStation 4. Cu toate acestea, acest lucru încalcă termenii de serviciu și mai multe secțiuni ale EULA.


Ce pot face modificatorii?

Mintile din spatele diferitelor moduri Grand Theft Auto V sunt la fel de ezoterice și off-the-wall precum modurile în sine. Cel mai bun mod de a explica de ce sunt capabile modurile este de a explica pur și simplu câteva dintre ele. Unul dintre cele mai populare moduri, de exemplu, te transformă în Iron Man. Mai degrabă decât să asumiți rolul oricărui personaj pe care îl alegeți, purtați în schimb armura Iron Man și vă zburați prin Los Santos și bombardați pe oricine vă pune în cale.

Un alt mod vă transformă personajul în mascota Nintendo Mario, completată cu efectele sonore ale jocului original NES. Săriți și săriți prin oraș și bateți pietonii aleatori dacă vi se potrivește, sau vânați Goombas și găsiți orice complot nefericit pe care îl face Bowser. 

Comunitatea de modding din Grand Theft Auto V este vie și sănătoasă, iar modurile variază de la o prostie creativă până la impresionant. Aceștia pot extinde masa de teren în joc, pot oferi noi misiuni și zone de explorat și pot adăuga vehicule noi în joc, la care nici măcar mințile creative de la Rockstar nu s-au gândit niciodată. 

Modurile Grand Theft Auto V vă permit să schimbați aproape fiecare aspect al jocului pentru a vă oferi o experiență complet diferită. Cu toate acestea, majoritatea sunt disponibile numai în modurile single-player. Orice moduri utilizate online ar putea oferi jucătorilor un avantaj nedrept, astfel încât dezvoltatorul Rockstar Games a adoptat o poziție fermă împotriva oricărui lucru care ar putea fi folosit ca exploit. 


Înainte de a descărca și instala modurile GTA V

Există o mulțime de locuri diferite pentru a găsi moduri Grand Theft Auto V, dar înainte de a începe să le căutați, trebuie să faceți câțiva pași în prealabil. 

Mai întâi, creați un folder pentru a stoca modurile. Aceasta poate fi pe desktop sau într-un folder de documente. Locația sa nu contează atâta timp cât știi unde să o găsești. Denumiți-l ceva de genul „Grand Theft Auto Mods”.

După aceasta, doriți să găsiți un site web de încredere pentru a descărca moduri. Iată câteva site-uri populare:

  • Forumuri GTA
  • GTA5-Mods
  • Nexus Mods
  • Grand Theft Auto 5 PC Subreddit
  • Subreddit GTAV Mods

Rețineți că orice fișier descărcat de pe Internet prezintă un risc inerent de malware sau spyware. Păstrați programul antivirus actualizat și faceți copii de siguranță periodice ale informațiilor importante. Exercitați cele mai bune practici pentru securitatea cibernetică atunci când descărcați orice fișier, chiar și de pe site-uri de încredere. 


Cum să descărcați și să instalați un GTA V Mod

Unele moduri pot necesita descărcări suplimentare care nu au nimic de-a face cu modificarea jocului în sine, dar permit modului să funcționeze corect sau să încarce texturi specifice sau pachete de fișiere.

Două dintre aceste fișiere sunt Script Hook V și GTAV LUA Plugin. Script Hook V permite modurilor să se „agațeze” de codul GTA V pentru un singur jucător, în timp ce pluginul LUA permite jocului să utilizeze LUA, un limbaj de programare obișnuit utilizat în crearea modurilor. Descărcați și urmați instrucțiunile de instalare pentru ambele înainte de a începe.

Acesta este un ghid pas cu pas despre cum să instalați un mod specific în GTA V. Procesul de descărcare a modurilor este diferit pentru fiecare, deci nu există nicio modalitate de a garanta modul în care vor funcționa fiecare, dar acest lucru ilustrează conceptul de bază al instalarea de moduri și ar trebui să vă ajute să navigați pe cont propriu.

  1. Descărcați fișierul mod în dosarul „Moduri GTA V” pe care l-ați creat anterior. De exemplu, un mod care vă permite să vă vindecați sprijinindu-vă de un perete. O puteți descărca de aici.

    Acesta este un mod foarte simplu de instalat. Altele ar putea fi mai complicate, dar aproape fiecare are un fișier ReadMe inclus cu instrucțiuni detaliate, ușor de urmat.

  2. Creați un al doilea folder cu un nume similar. Doriți să extrageți fișierele pe care tocmai le-ați descărcat în acest nou folder.

  3. Mutați fișierul „HealByLeaningOnWall.dll” în C: program files (x86) Steam SteamApps common GrandTheftAutoV scripts addins dosar.

    Dosarul variază în funcție de modul în care ați instalat jocul, dar un truc ușor este să vă asigurați că vedeți două fișiere: GTAV.exe și bink2w64.dll.

  4. Lansați GTA V și testați modul. Dacă l-ați extras în folderul corect, ar trebui să puteți restabili HP-ul la plin doar sprijinindu-vă de un perete.

    Rețineți folderul „ scripts addins”, deoarece este destinația principală pentru majoritatea modurilor pe care le instalați.


Modding este ilegal?

S-ar putea să găsiți discuții online despre legalitatea modding-ului. În adevăr, este un pic cam gri.

Utilizarea modurilor în modurile de jocuri video online nu este ilegală, dar încalcă termenii și condițiile pentru joc și poate duce la interzicerea contului de la Rockstar Games. Între timp, vânzarea de moduri este ilegală, deoarece folosește conținut protejat prin drepturi de autor și mărci comerciale pentru comerțul fără licență.

Cu toate acestea, modificarea pentru distracție este perfectă. Schimbarea fișierelor din joc, astfel încât să puteți conduce în jurul unui Thomas the Tank Engine, care funcționează cu rachete, nu vă va lăsa în închisoare. Păstrați-vă modulul limitat la modul single player și nu aveți de ce să vă faceți griji.