Cum să joci jocuri PS2 pe PC sau Mac

Ce să știți

  • Joacă jocuri PS2 atât pe Windows, cât și pe macOS cu un emulator, BIOS-ul de pe PS2 și vechile tale jocuri PS2.
  • Preferăm PCSX2 pentru emulatorul nostru Playstation. Mac-urile au nevoie de o soluție, deci luați în considerare riscurile implicate înainte de a încerca.

Acest articol explică cum să rulați PCSX2 pe Windows și Mac, astfel încât să puteți juca jocuri PS2. Derulați în partea de jos pentru informații despre cum funcționează emularea și de ce aveți nevoie pentru a începe dacă nu sunteți sigur.

Puteți descărca fișiere și jocuri PS2 BIOS de pe internet, dar faceți acest lucru pe propriul risc. Acest tutorial presupune că dețineți un joc PS2 și PS2 și doriți să jucați pe computerul dvs. din motive de confort, grafică mai bună și alte beneficii.


Utilizarea PCSX2 pentru a juca jocuri PS2 pe computerul dvs. Windows

Există o mulțime de emulatoare PlayStation acolo, dar PCSX2 este, în general, acceptat ca fiind cel mai bun emulator PS2 disponibil. Acest emulator este open source, disponibil pentru Windows, MacOS și Linux și vine cu câteva avantaje frumoase. Grafica arată mult mai bine decât PS2-ul original datorită filtrării texturilor și anti-aliasing și include, de asemenea, un înregistrator video încorporat pentru a vă înregistra jocul în orice moment.

Iată cum puteți juca jocuri pe computerul dvs. Windows cu PCSX2:

  1. Descărcați cea mai recentă versiune stabilă de PCSX2 pentru Windows de pe pagina oficială de descărcare.

  2. Obțineți fișierul BIOS din consola PS2 dacă nu ați făcut-o deja.

    Dacă nu aveți deja fișierul BIOS, PCSX2 oferă un instrument și instrucțiuni despre cum să obțineți fișierul BIOS. De asemenea, puteți descărca un fișier BIOS de pe internet, dar nu există o sursă legală pentru un fișier BIOS PS2, altul decât un PS2 pe care îl dețineți.

  3. Pornește PCSX2 instalare.

  4. Selectați Instalare normală pentru a instala emulatorul în directorul Program Files, sau Instalare portabilă pentru a alege directorul de instalare și faceți clic pe Următor →.

  5. Alegeți dacă doriți meniul de pornire sau comenzile rapide pentru desktop, apoi faceți clic pe Următor →.

  6. Alegeți locația de instalare dacă ați ales opțiunea de instalare portabilă și faceți clic pe Instala.

  7. Clic finalizarea.

  8. Plasați fișierul PS2 BIOS în PCSX2 1.6.0 / bios dosar.

    Acest dosar va fi în Program Files director implicit sau în locația personalizată pe care ați ales-o în timpul pasului șase.

  9. Selectați limba dorită sau lăsați-o ca Defectiune de sistem, apoi apasa Următor →.

  10. Clic Următor →.

    Majoritatea oamenilor pot lăsa în siguranță toate aceste opțiuni. Dacă vedeți o eroare atunci când continuați, reveniți aici, faceți clic pe meniul vertical de sus și selectați o altă opțiune. Veți avea între două și patru opțiuni în funcție de CPU. Încercați fiecare opțiune până găsiți una care funcționează cu procesorul dvs.

  11. Faceţi clic pe dvs. BIOS-ul în caseta superioară, apoi faceți clic pe finalizarea.

    Dacă nu vedeți BIOS-ul listat, asigurați-vă că l-ați plasat în subfolderul / bios al instalării PCSX2, apoi faceți clic pe Actualizați lista pe acest ecran.

  12. Clic CDVD > Selector ISO > Naviga.

    De asemenea, puteți juca jocuri PS2 direct de pe disc, dar aceste instrucțiuni presupun că v-ați rupt jocurile în fișiere ISO de pe computer.

  13. Localizați folderul în care vă stocați jocurile, selectați-l pe cel pe care doriți să îl jucați și faceți clic Deschis.

  14. Clic Sistem > Boot ISO (complet) pentru a începe jocul.

  15. Jocul tău va începe.


Cum să joci jocuri PS2 pe Mac-ul tău cu PCSX2

Este posibil să joci jocuri PS2 pe un Mac, dar este mai dificil din cauza lipsei generale de suport. Versiunea macOS a PCSX2 nu a fost actualizată din 2012 și funcționează doar pe macOS Lion. Dacă încă mai folosești Lion, dintr-un motiv oarecare, poți descărca versiunea macOS a PCSX2 și urmează aceleași instrucțiuni de bază date pentru versiunea Windows pentru a o pune în funcțiune.

Pentru toți ceilalți, puteți încerca această soluție PCSX2 oferită de acest Github sau această soluție alternativă PCSX2 Github. Aceste soluții funcționează pe unele Mac-uri și nu funcționează pe altele și, de asemenea, se pot rupe în mod neașteptat în orice moment. Deoarece sunt furnizate gratuit de către membrii individuali ai comunității macOS, nu există nicio garanție că vor funcționa la un moment dat.

Pentru a utiliza această soluție:

  1. Descărcați fișierul PROM v1.01.dmg din oricare dintre depozitele Github furnizate mai sus.

    Utilizați Safari pentru a descărca fișierul sau va primi o etichetă de carantină și nu veți putea să-l rulați fără a lua măsuri suplimentare.

  2. Descărcați PCSX2 de pe site-ul oficial.

    Va trebui să descărcați cea mai recentă versiune stabilă de Windows, deoarece PROM este doar un ambalaj WINE personalizat.

  3. Lansați fișierul PROM v1.01.dmg

  4. Dacă vi se solicită că PROM dorește să vă acceseze directorul Descărcări, faceți clic pe OK.

  5. Dacă este solicitat de către gatekeeper, permiteți rularea programului.

  6. Plasați fișierul PS2 BIOS în pcsx2 / bios director.

  7. PCSX2 va fi lansat. Clic Următor →, și apoi continuați exact așa cum este descris începând cu pasul 10 din instrucțiunile Windows.

  8. După ce finalizați configurarea PCSX2, veți putea monta și rula fișiere ISO sau discuri de joc așa cum este descris în instrucțiunile Windows începând cu pasul 12.


Cum funcționează emularea?

Hardware-ul din computerul dvs. este foarte diferit de hardware-ul din PS2, deci nu puteți pur și simplu să lipiți un joc PS2 în unitatea DVD sau Blu-Ray și să vă așteptați să funcționeze. Pentru a juca jocuri PS2 pe computer, aveți nevoie de un tip de aplicație software denumită în mod obișnuit un emulator. Emulatorul folosește software pentru a imita hardware-ul PS2-ului dvs., permițându-vă să jucați multe dintre vechile dvs. jocuri PS2 pe PC-ul Windows sau Mac.

Pentru a juca jocuri PS2 cu un emulator, aveți nevoie de câteva lucruri:

  • Un emulator
  • Un computer capabil să ruleze emulatorul
  • BIOS-ul de pe PS2
  • Cel puțin un joc PS2